Reklama

Reklama

Jak jedna paní dostala psaní

všechny plakáty
Animovaný / Krátkometrážní
Československo, 1967, 10 min

Obsahy(1)

Co všechno může skrývat doručený dopis či balík a co všechno se může stát, až ho adresát otevře? Krátký animovaný snímek toto téma rozvíjí s bezbřehou imaginací a vytváří tak volné pásmo gagů, nezřídka černohumorných. (Bilqis)

Recenze (4)

honajz 

všechny recenze uživatele

Nevyvážený sled surrealistických scén na téma jedné paní, která krade dopisy, aby si z nich dělala vlaštovky, a pošťáka, jehož balíky vždy přinesou nějaké překvapení dotyčnému příjemci. Některé samostatné scénky jsou skutečně vtipné a mají vtipnou pointu, ale častěji je to takový mišmaš nijak moc vtipný (třeba výměna hlav v kadeřnictví - wtf?). Celkově ale skutečně hodně nevyvážené. Nad rámec příběhu je vynikající hudba Luboše Fišera. ()

Matematicka 

všechny recenze uživatele

Na tomto kraťasu nebylo pěkné ani výtvarné řešení, ani epizody. Navíc příběh s pošťákem a s paní, která si ráda přivlastňuje cizí psaní, aby z nich skládala vlaštovky, už dnes asi příliš nezaujme. ()

bratr.Milan 

všechny recenze uživatele

Asi do půli filmu jsem jen nevěřícně kroutil hlavou, co tím chtěl tvůrce říci, až mě ta kadence divných gagů začala bavit a přestal jsem řešit logiku nebo smysl díla. Autor jistě chtěl něco sdělit, ale já se rozhodl nad tím nepřemýšlet a jen si užíval zvláštní situace a prapodivné myšlenkové pochody, které se zhmotňovaly před mým zrakem díky dětsky jednoduché animaci. Například postavám se oddělují údy od těla, když chtějí uchopit předmět, nebo kulturista si strčí pumpičku do ucha a nechá si kompresorem nafouknout hlavu, až praskne. Proč? Protože může! ()

Reklama

Reklama