Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh australského zbojníka irského původu Neda Kellyho, legendárního australského lidového hrdiny. Jako sedmnáctiletý je v roce 1871 nespravedlivě obžalován z krádeže koní a skončí na tři roky ve vězení. Po návratu se brzy dostane do střetu s policistou Fitzpatrickem, který obtěžuje jeho sestru Kate. Fitzpatrick se začne rodině mstít. Pokusí se zatknout bratra Dana za krádež koní a v potyčce s ním je zraněn. Nahlásí, že ho zranil Ned, ačkoli ten nebyl rvačce vůbec přítomen. Ned, Dan a jejich kamarádi Joe a Steve jsou prohlášeni za psance, které smí kdokoli zastřelit na potkání, Nedova matka je zatčena a posléze odsouzena k tříletému trestu. Mezi psanci a policisty vypukne válka, na straně policistů jsou první mrtví. Kellyho gang se toulá krajem, vyloupí dvě anglické banky a spálí zástavní listiny, které tam najde. Získává si sympatie prostých lidí, guvernér proti nim zato vypraví armádu policistů, vedenou náčelníkem Harem, pro kterého je dopadení Kellyho životním úkolem... (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (135)

Elyssea 

všechny recenze uživatele

Heathu Ledgerovi vousy nesluší. Vůbec. Geoffreymu Rushovi nesluší takový štěk. Zato Bloomovi to sluší O;) Jsem celkem zklamaná, protože jsem čekala spíš něco ve stylu souboje dvou mozků. Ned proti superintendantovi... Místo toho jsem dostala film, který působí dost zvláštně. Téměř jako kdyby se Kellyho gang zrodil a zanikl v několika týdnech. Film působí zvláštně a pro mě je to průměrná podívaná. ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Pribeh štvanca-hrdinu, ktorý vyšumí z hlavy minútu po projekcii. Heath Ledger ako vodca je nepresvedčivý a postráda akúkoľvek charizmu. Film, napriek pár naozaj vydareným scénam, nevytiahnu z podpriemeru ani herci ako Naomi Watts alebo Geoffrey Rush, ktorí aj tak dostali len minimálny priestor na sebarealizáciu. ()

Reklama

majo25 

všechny recenze uživatele

Dosť dobre nepáchem tú zaujatosť filmových tvorcov robiť z násilníkov, vrahov, trestancov, zbojníkov a zlodejov sympoš chlapcov s dobrým srdcom, takmer až obete. Kelly Family je tiež tento prípad. Darmo, že spracovanie nie je zlé, prekrútený námet oproti hist. skutočnostiam znevažuje celý príbeh. Zákonite je divákovi jedno, čo sa stane s hlavnými "hrdinami". Dej síce zachýtavá tie najznámejšie momenty ako obvinenie z vraždy, zastrelenie 3 policajtov, vylúpenie 2 bánk, neúspešné vykoľajenie vlaku, zastrelenie informátora, burcovanie národa voči Britom a záverečnú prestrelku v domáckom brnení s policajtami. Všetko ostatné si však prekrucuje tak, aby Kelly a jeho zabijácka banda vyzerali ako neviniatka...ešteže nezmenili záver so zaslúženým odstránením týchto násilných živlov. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Prakticky tomuto filmu nemám co vyčíst. Heath i Orlando se do svých rolí IMHO hodili, Naomi (i když tu je cca. 20 minut) měla důležitou roli, takže taky potěšila a Kerry Condon (má oblíbenkyně z právě dokoukaného Římu) mě taky potěšila. Suma sumárum my vycházejí čtyři hvězdy. A proč? Protože k tomu, abych dal plný počet, mi chyběla nějaká výraznější scéna, nějaká, při které by mě mrazilo v zádech, nebo bych si řekl "Tak to je mazec…“ Proto dám "jen" 4 hvězdy. Mimochodem, Ned Kelly je další z filmů, který tu je podhodnocen… ale to je zase IMHO. ()

AppleCore 

všechny recenze uživatele

Tady každej zešílel. Ten film je perfektní, nebere se až zas tak vážně a i když by to chtělo trochu víc rozvést a dát hercům víc prostoru tak se pořád jedná o krásný dílo s nádhernou hudbou (Badelt) a parádnim výkonem Ledgera. Ostatní za ním nijak nezaostávaj a všechno ostatní je prostě na tý nejlepší úrovni. Zajímalo by mě na čem všichni jedete. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (11)

  • Originální brnění Neda Kellyho je vystaveno ve státní knihovně ve Viktorii v Austrálii. Brnění Joe Byrnea je v rukou soukromého sběratele. Starý melbourneský žalář National Trust vlastní brnění, o kterém věří, že patřilo Danu Kellymu. Policejní muzeum v Melbourne Police Historical Unit vlastní brnění Stevea Harta. (HappySmile)
  • V současnosti krví zbarvená zelená šerpa, kterou dostal Ned Kelly za záchranu topícího se chlapce, je vystavena v muzeu v Benalle. (HappySmile)

Reklama

Reklama