Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Japonský režisér Takeši Kitano si svými vážnými filmy získal na Západě pověst osobitého tvůrce esteticky a filmařsky vytříbených děl. Naopak v Japonsku se těší nezměrné popularitě coby vulgární televizní moderátor a nevyzpytatelný komik. Tato za hranicemi jeho rodné země neprávem opomíjená bláznivá komedie složená z vágně spojených gagů představuje zhuštěnou dávku Kitanova nekompromisního záchodového humoru. Ústřední postavou je neschopný trouba, který si chce zasouložit. Začne tedy spřádat všemožné plány, které by mu zaručily cestu pod nějakou sukni. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (22)

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

Tohle je zase jedna z těch Kitanových surrealistických komedií typu Sláva filmového tvůrci! bez pevného příběhu, stojící jen na volně propojené všehochuti porůzných skečů, krátkých povídek, drobných fórků, jiných střípků i čistokrevních úletů... a zase mám poněkud nevyrovnané dojmy, protože zatímco některé scény dokážou skvěle fungovat a bavit ve víru zdařilého absurdního humoru, jiné (byť v menší míře) nabízejí trapné výstřednosti a ryzí fekality... a někdy nejde ani o scény, ale i o nevyrovnaně střídající se humor či dobré nápady s trapnými během jedné scénky. Být projevena pořádná citlivá dramaturgie nad jednotlivými nápady a celým filmem, asi bych byl nadšen, protože některé scény s japonskou mafií, samurajskými bojovníky, prodejcemi aut, přepadením banky, pátrání v jeskyni či velká část sekvence z natáčení filmu i závěrečné půlhodinové sci-fi(!) povídky patří k tomu povedenému. To mě i nečekaně překvapilo, že se Všichni to dělají! ke konci stala taková skrytá a nečekaná sci-fi komedie (podobně jako u Woodyho Allena ve Všechno, co jste kdy chtěli vědět o sexu...). Bohužel ani ta se zde neobešla bez toho, aby se tu metamorfovaný jedinec z výšky na někoho, slušně řečeno nevykadil. [65%] ()

--TMO-- 

všechny recenze uživatele

Čo dodať, presne moj šálek čaje. Kitanov super-absurdný humor tu bublá a počas celého filmu som sa smial nespočetne veľa krát. Odkazy na jeho filmy mi tam krásne sedeli a mrzí ma, že sa väčšinou tento mini-výstrelok stretáva s nepochopením. Presne tak isto sa mi páči aj jeho Pocta režisérovi, kde s chladnou hlavou dokazuje, že je majstrom symbolov. ()

Reklama

Amarcord_1 

všechny recenze uživatele

86% - Skeče, ve kterých si Kitano dělá legraci ze všeho, co kdy natočil před, i po Getting Any. Údajně to natočil v rozhořčení, že ve světě jeho gangsterky frčí, ale Japonci by ho radši měli stále jako komika. Poprvé jsem ten film úplně nepochopil, ale dal jsem si ho podruhé, a výborně jsem se bavil. Je to úplně jiný Kitano, než jak ho známe. Úroveň je však konstantní. ***** ()

fmash 

všechny recenze uživatele

Stejně jako píše velký igitátor, měl jsem oči na stopkách, aby mi neunikla nějaká ta vodítka, s jejichž pomocí bych dospěl k prozření, v čem že tkví ta... ... Ále, kašlu na to, škoda slov, vůbec netuším, proč tomu lidi solí pětky, a ani mě to netrápí. Nebýt toho kousku s dekadentním šéfem jakuzy, byl by to jasný odpad, přestože jsem se občas ze zoufalství uchechtl i jinde. Jinak je to série absurdních gagů vhodných tak leda jako dvouminutové skeče pro rané pubescenty na youtube. Japonci nejaponci. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Bláznivá ľudová komédia o tom, aké sme - my inteligentní cicavci - zvieratká. Od vtipnej komiky (zháňanie auta na sex), cez kŕčovito nevtipný "humor" (yakuza) až po grandiózne zhovadilé finále, paradujúce Muchu, King Konga a japonské monster-filmy. Kitano má neobmedzenú fantáziu pre vymýšlanie a spájanie nespojiteľných tém, a navyše tak, že v závere vyústia v myšlienkovo hutnú, satyrický kritiku spoločnosti. ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama