Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Během průzkumu ložisek ropy zmizí uprostřed bažin několik zaměstnanců velké naftařské společnosti. Vyšetřování se ujímá místní šerif, který musí čelit staré seminolské legendě, jež se probudila k životu. Man-Thing - přízrak, který se plíží močály a nemilosrdně spálí dotekem každého, kdo má jen trochu strach. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (70)

Scar 

všechny recenze uživatele

Zdá sa, že horory vynášajú viac ako ostatné žánre. Jedine to môže byť dôvod, prečo je tento film označený touto nálepkou. Jediná emócia ktorú pri pozeraní budete cítiť bude nuda. Živý strom (alebo ak chcete „démon lesa“) je takmer určite syn zblúdilého enta z Pána prsteňov a drevenej príšery z Osady. Ak budete mať pocit že ste ho niekedy videli, máte pravdu, asi sa v Hollywoode množia. ()

Spielbergo 

všechny recenze uživatele

Lidi neblázněte, nečekal jsem, že se to bude líbit všem, ale tak špatný to zas taky neni aby to bylo v černých číslech. Šerif je sympaťák, všechno se odehrává v krásně temných porostech s uklidňujícím zeleným nádechem a hned na začátku je vcelku sympatická CENZORED se správně rostlou blondýnkou, takže za sebe říkám, že jsem spokojen páč jsem čekal něco mnohem horšího. Většina filmu spíš připomíná oddychově pojatou detektivku s mysteriózním nádechem - a že to monstrum není košer? A znáte Lovecrafta? Fanoušci Velikého Cthulhu nadšeně zaplesají, tím jsem si jist. Pro mě velmi slušný horůrek zřetelně laděný do 80. let a upřímně už jsem viděl mnohem horší slátaniny s mnohem vyšším hodnocením (viz třeba Elektra). ()

Reklama

pfa 

všechny recenze uživatele

Dobrý film o jedné legendě v místních močálech, které narušuje firma prozkoumavající zde ložiska ropy. Místní šerif ("snad") byl nalezen mrtvý a další hrůzné oběti následují. Průměrný horor. [5/1O] Man Thing:trailer ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

Slátanina. Jenže: Postavy, ikdyž podle tradičních škatulek, jsou dobře zahrané a sympatické. A také močálovitému prostředí se nedá určitá tajemnost zapřít. Z počátku slušná přehlídka vražd a záběrů zblízka na zohavené mrtvoly (a je se nač koukat). Atmosféra filmu je solidně budovaná díky oněm močálům a nejasností co že to vlastně zabíjí. Bohužel celý film je jedno velké klišé bez sebemenšího překvapení. Hodně to zabíjí i plky indianského správnáka. No a v samém závěru se vynoří digitalní MAN-THING v plné kráse a je uplně po atmosféře. ()

Vikinec 

všechny recenze uživatele

Tento film hodnotím bez ironie. Samozřejmě jde o béčko (céčko?) a já k němu budu shovívavý. Scénář slabý, pár scén by i stálo za komentář, ale.... No jednu si neodpustím. Když jede nový šerif v lodi na začátku do města, velmi inteligentně s důležitým výrazem ve táři se zeptá lodivoda" proč se ta hospoda jmenuje u vody?" ten mu odpoví "protože je u vody". Ona totiž byla u vody :-). Jinak režisér nešetřil na efektních krvelačných scénách morfologicky neodpovídajících těl, na začátku byla nezbytná erotika a na konci mokrý happyend. V první půli jsem se celkem nenudl, druhá polovina film stáhl trochu do bažin. Já osobně bych na tuto stvůru poslal práškovací letadlo. Možná by to pomohlo... ()

Galerie (15)

Zajímavosti (7)

  • Příběh se sice odehrává mezi státy Florida a Lousiana, natáčení však probíhalo v Austrálii. (Terva)
  • Autorem stejnojmenného komiksového příběhu, který posloužil jako předloha k tomuto snímku, je Steve Gerber. (Terva)

Reklama

Reklama