Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rodinná komedie o početné rodině sportovního trenéra Toma Bakera, který je navzdory americkým rodinným statistikám, podle nichž na jednu rodinu připadá 1,87 dítěte, otcem 12 synů a dcer. Jeho žena Kate je nejen chápavou manželkou a milující matkou, která rutinně řeší každodenní chod domácnosti i radosti a strasti ratolestí, ale dokáže se i sama prosadit jako spisovatelka. Trable rodiny Bakerových začne, když Kate dostane dopis, že prestižní nakladatelství vydá její knihu a zve ji na promotion akci do New Yorku. Ve stejné době se hlavě rodiny Tomovi Bakerovi splní celoživotní sen - má trénovat univerzitní mužstvo a rodina se kvůli jeho zaměstnání musí přestěhovat, což se dětem velice nelíbí. Kate odjíždí na turné a Tom Baker je jediný, na kom je udržovat domácnost v chodu, řešit denní porci rodinných trablů a navíc se předvést v novém místě v tom nejlepším světle. Nezbývá, než se obrátit o pomoc k nejstarší dceři Noře, která už opustila rodinné hnízdo a odstěhovala se do Chicaga, aby žila vlastní samostatný život... Snímek Dvanáct do tuctu patří mezi ty rodinné komedie, v nichž kromě situačního humoru vznikajícího z běžného každodenního života velké domácnosti, v níž žijí dospělí, malé i takřka dospělé děti, se klade důraz i na soudržnost a lásku, která pomáhá překlenout i těžká období, kterými musí čas od času projít každá rodina. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (149)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Ona má dělohu vytahanou jak tašku na bowlingovou kouli, on přišel s vasektomií pět minut po dvanácté(m). Kdyby se dříve polklo něco jiného, nemuseli by nyní polknout ambice.. Out of real reklama na antikoncepci, která bez odboček směřuje k jasným koncům a vy mezi tou komediální trapností a rodinnými hodnotami přemýšlíte, kdo a kdy stihnul uklidit všechen ten bordel a kolik deka lysohlávek musí kouč Baker denně sníst, aby byl pořád tak dobře naladěn.. ()

HarlanWade 

všechny recenze uživatele

Dvanáct do tuctu je přesně ten tip filmu, který se v Americe bezpochyby stane velkou klasikou a na který budou tamní obyvatelé neuvěřitelně hrdí. Já, jakožto divák z trochu jiných končin, jsem jiného názoru na věc - ale to ještě neznamená, že jsem se nepobavil. Příšerný Steve Martin, z fleku nesympatická Bonnie Hunt a dvanáct úplně průměrných amerických dětí. A abych nezapomněl - pes. Jistě, to nepopíram, ale tenhle film byl natočen pro pohodový odpočinek rodiny u víkendového večera a ačkoli mi to samotnému přijde neuvěřitelné - zabírá to. Místy neskutečně trapné, místy naopak - příjemný film. ()

Reklama

blackrain 

všechny recenze uživatele

Milá rodinná komedie o opravdu hodně velké rodině, kterou se za každou cenu snaží ukočírovat komik Steve Martin a jeho drahá polovička. Rodina je to fakt k pohledání. Dvanáct děcek téměř všech věkových kategorií se najde jenom zde. Z toho samozřejmě vycházejí nejrůznější bláznivé situace. Rodina je základ a rodinná soudržnost a sounáležitost se nedá ničím nahradit. Vždycky se při sledování příjemně pobavím a hlavně odpočinu od každodenních starostí. ()

Vojcl odpad!

všechny recenze uživatele

Je mi líto, ale podobně laděné rodinné komedie upřímně nenávidím. Scénář totálně průhledný, že už po prvních deseti minutách jsem měl jasno co se stane a jak to všechno skončí.. Nechápu proč musejí Američané v každém filmu neustále dokola omílat důležitost rodinného zázemí, čímž netvrdím, že není důležité, ale problémy typu - syn má deprese z toho, že musí jezdit do školy "jen" ojetým autem nebo že děti nevydrží dva týdny bez jednoho z rodičů mi přijdou naprosto trapné a nesmyslné. Byl bych ochoten toto všechno přehlédnout kdyby byl snímek alespoň vtipný,ale u tohohle jsem se zasmál snad jednou za celou stopáž. Absolutní ztráta času, ani nevím jak je možné že jsem to dokoukal do konce... ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Mne se to líbilo. Respektive jsem se u toho pobavil. Je to zase trochu něco jiného, ale je to zábavné a funguje to tak jak má. Steve Martin je opět nepřekonatelný a dokazuje, že komediální role mu sedí nejlépe. Já mám obecně filmy se Stevem Martinem rád, protože je to velmi sympatický herec, kterému sedne snad každá role. Takže jak říkám, já jsem se u toho nasmál a pobavil vrchovatě a byl jsem spokojený. Navíc se moc dobře kouká na Hilary Duff, to pánové jistě uznáte. Ale i přesto dávám tři hvězdičky, protože už jsem viděl i lepší komedie, které si čtyři hvězdičky zasloužili více než tahle komedie. Takže v tomto musím být spravedlivý. Ale tuto komedii řadím k těm lepším tříhvězdičkovým filmům, je to jakýsi mírný nadprůměr. Ale rád se na to kdykoliv znovu podívám a kdykoliv se u toho rád znovu pobavím. ()

Galerie (103)

Zajímavosti (14)

  • Steve Martin je velkým fanouškem populárního seriálu Doctor Who a díky tomu, že si zde zahrál postavu jménem Tom Baker, se dostal blízko postavě doktora, kterého devět let hrál právě Tom Baker. (HappySmile)
  • Když Hank (Ashton Kutcher) gestikuluje a ukazuje na svůj obličej ("Tohle je výnosná záležitost!"), pohyb, který dělá, ve znakové řeči znamená "krásný". (HappySmile)
  • Tým Oprah je ve skutečnosti tým Ashtona Kutchera z jeho pořadu Punk'd (2003). (HappySmile)

Reklama

Reklama