Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rodinná komedie o početné rodině sportovního trenéra Toma Bakera, který je navzdory americkým rodinným statistikám, podle nichž na jednu rodinu připadá 1,87 dítěte, otcem 12 synů a dcer. Jeho žena Kate je nejen chápavou manželkou a milující matkou, která rutinně řeší každodenní chod domácnosti i radosti a strasti ratolestí, ale dokáže se i sama prosadit jako spisovatelka. Trable rodiny Bakerových začne, když Kate dostane dopis, že prestižní nakladatelství vydá její knihu a zve ji na promotion akci do New Yorku. Ve stejné době se hlavě rodiny Tomovi Bakerovi splní celoživotní sen - má trénovat univerzitní mužstvo a rodina se kvůli jeho zaměstnání musí přestěhovat, což se dětem velice nelíbí. Kate odjíždí na turné a Tom Baker je jediný, na kom je udržovat domácnost v chodu, řešit denní porci rodinných trablů a navíc se předvést v novém místě v tom nejlepším světle. Nezbývá, než se obrátit o pomoc k nejstarší dceři Noře, která už opustila rodinné hnízdo a odstěhovala se do Chicaga, aby žila vlastní samostatný život... Snímek Dvanáct do tuctu patří mezi ty rodinné komedie, v nichž kromě situačního humoru vznikajícího z běžného každodenního života velké domácnosti, v níž žijí dospělí, malé i takřka dospělé děti, se klade důraz i na soudržnost a lásku, která pomáhá překlenout i těžká období, kterými musí čas od času projít každá rodina. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (149)

freddy 

všechny recenze uživatele

Mne se to líbilo. Respektive jsem se u toho pobavil. Je to zase trochu něco jiného, ale je to zábavné a funguje to tak jak má. Steve Martin je opět nepřekonatelný a dokazuje, že komediální role mu sedí nejlépe. Já mám obecně filmy se Stevem Martinem rád, protože je to velmi sympatický herec, kterému sedne snad každá role. Takže jak říkám, já jsem se u toho nasmál a pobavil vrchovatě a byl jsem spokojený. Navíc se moc dobře kouká na Hilary Duff, to pánové jistě uznáte. Ale i přesto dávám tři hvězdičky, protože už jsem viděl i lepší komedie, které si čtyři hvězdičky zasloužili více než tahle komedie. Takže v tomto musím být spravedlivý. Ale tuto komedii řadím k těm lepším tříhvězdičkovým filmům, je to jakýsi mírný nadprůměr. Ale rád se na to kdykoliv znovu podívám a kdykoliv se u toho rád znovu pobavím. ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

V tejto komédii som si našiel svojich obľúbencov a obľúbenkyne ako Piper Perabo, Tom Welling, Hilary Duff, ale ako komédia je to priemer s jednoduchým dejom, dialógmi, ale je to veľmi milé, zápletky sú úplne jednoduché a všetko predvídateľné, nie nudné, ale ani prekvapivé, je to taká rodinná oddychovka na popoludnie. ()

Reklama

ivan bohatyr 

všechny recenze uživatele

Tak tohle se může stát jen v USA, americký sen se rozplyne a rodinu sjednotí jen radikální čin. Super až na ty loupé děti, trapné situace a všechno ostatní, co vás napadne. Steve Martin, který se mi zdá celkem pohodový herec, hraje hodně v takových rodinných blbinách a tím si podle mě ubírá, to už aspoň toho Růžového Pantera, kde se člověk aspoň zasměje, ale kdo si může vybírat, on je takový ten rodinný typ a nějak se živit musí. Tak vznikla další z komedií přístupných jen do 15-ti let. ()

anli 

všechny recenze uživatele

Rodinná komedie o jedné velké rodině,které koučuje Steve Martin a Bonnie Hunt.Pokud divák přistoupí na možmou existenci tak početné rodiny,bude se slušně bavit a občas mu mezi tím probleskne nějaké to poselství o rodině.Vcelku jednoduchý scénář se podřizuje velkému počtu ratolestí(Shawn Levy ma můj velký obdiv,že je všechny urežíroval)a komedálnímu talentu Steva Martina.V těchto rovinách film funguje opravdu slušně a překvapilo mě,jak drží příjemně pohromadě.Jistě,není to nic originálního,nápadů a gagů mohlo být mnohem víc a vykreslení postav také.O to tu ale tvůrcům evidentně nešlo,chtěli jen ukázat velkou rodinu,problémy s tím související a hlavně pobavit.To se jim,myslím,podařilo,protože tohle může bez obav sledovat celá rodina a většina bude celkem spokojena.Ano,je to jednoduché,ale je to příjemné a na vypnutí zcela ideální.Já dávám slušně tuctových 65%. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Příjemná komedie, ale celkově je jen průměrná. Hlavní zápletka je zajímavá a člověk se při sledování rozhodně velmi příjemně pobaví. Steve Martin ve své klasické filmové podobě opět exceloval a představitelé dětí také nehrají vůbec špatně. V komedii je několik opravdu povedených vtipů a scén, prostě příjemný film na sobotní odpoledne. Prostě film o klasické americké rodině, který rozhodně potěší. 60%. ()

Galerie (103)

Zajímavosti (14)

  • Steve Martin je velkým fanouškem populárního seriálu Doctor Who a díky tomu, že si zde zahrál postavu jménem Tom Baker, se dostal blízko postavě doktora, kterého devět let hrál právě Tom Baker. (HappySmile)
  • Gilbertovi neměli žádná dvojčata, jak je tomu ve filmu. Všechny děti se narodily "zvlášť", čehož jejich otec litoval, protože kdyby měli nějaká dvojčata, určitě by s nimi bylo méně práce. (HappySmile)
  • V jedné z posledních scén, která se odehrává na nádraží, běží Mark (Forrest Landis) k mámě (Bonnie Hunt) a při objetí jí srazí sluneční brýle z hlavy. V dalším záběru má ovšem brýle zpět na hlavě, ačkoliv Marka stále objímá. (Zephyr01)

Reklama

Reklama