Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rodinná komedie o početné rodině sportovního trenéra Toma Bakera, který je navzdory americkým rodinným statistikám, podle nichž na jednu rodinu připadá 1,87 dítěte, otcem 12 synů a dcer. Jeho žena Kate je nejen chápavou manželkou a milující matkou, která rutinně řeší každodenní chod domácnosti i radosti a strasti ratolestí, ale dokáže se i sama prosadit jako spisovatelka. Trable rodiny Bakerových začne, když Kate dostane dopis, že prestižní nakladatelství vydá její knihu a zve ji na promotion akci do New Yorku. Ve stejné době se hlavě rodiny Tomovi Bakerovi splní celoživotní sen - má trénovat univerzitní mužstvo a rodina se kvůli jeho zaměstnání musí přestěhovat, což se dětem velice nelíbí. Kate odjíždí na turné a Tom Baker je jediný, na kom je udržovat domácnost v chodu, řešit denní porci rodinných trablů a navíc se předvést v novém místě v tom nejlepším světle. Nezbývá, než se obrátit o pomoc k nejstarší dceři Noře, která už opustila rodinné hnízdo a odstěhovala se do Chicaga, aby žila vlastní samostatný život... Snímek Dvanáct do tuctu patří mezi ty rodinné komedie, v nichž kromě situačního humoru vznikajícího z běžného každodenního života velké domácnosti, v níž žijí dospělí, malé i takřka dospělé děti, se klade důraz i na soudržnost a lásku, která pomáhá překlenout i těžká období, kterými musí čas od času projít každá rodina. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (149)

Crybaby 

všechny recenze uživatele

Veľmi úsmevná záležitosť o ktorú sa postaral výborný komediálny herec Steve Martin a suplovali mu ďalší kvalitný herci ako Ashton a Hillary. Celé sa to viezlo na zábavnej vlne a splnilo to účel. K najlepším scénam patrí jednoznačné tá keď futbalový tím vstúpi na Dylanovu oslavu. ()

shantim 

všechny recenze uživatele

Mít jako běžný běloch v Sev. Americe dvanáct dětí je naprostá blbost, ale právě na téhle "blbosti" film Dvanáct do tuctu stojí. Každý si asi dovede představit ten "bordel", který takový počet dětí v jednom domě ztropí. Ale Tom Barker (Steve Martin) má nervy ze železa a smečku zlobilů hravě (skoro) zvládne. ()

Reklama

ivan bohatyr 

všechny recenze uživatele

Tak tohle se může stát jen v USA, americký sen se rozplyne a rodinu sjednotí jen radikální čin. Super až na ty loupé děti, trapné situace a všechno ostatní, co vás napadne. Steve Martin, který se mi zdá celkem pohodový herec, hraje hodně v takových rodinných blbinách a tím si podle mě ubírá, to už aspoň toho Růžového Pantera, kde se člověk aspoň zasměje, ale kdo si může vybírat, on je takový ten rodinný typ a nějak se živit musí. Tak vznikla další z komedií přístupných jen do 15-ti let. ()

Peabody 

všechny recenze uživatele

další všeamerický zbytečný remake klasického filmu, rovněž se SM (Clouseau). Ale v USA to funduje a sancta simplicitac se baví a baví a platí. Ono je to hodně posunuté proti prvnímu filmu, kde postata je v patriarchálnosti a ženské emancipaci, ale to by dnes v době MíTůůůůů nešlo, tak je z toho hlavně rozverná komedie a la Deniis the Manace. BRRRRR ()

Pagliacci 

všechny recenze uživatele

Kromě žánru, velikosti rozpočtu a ztvárnění si poslední dobou víc a víc říkám, že by se filmy měli dělit podle toho, kdy se mají pouštět. Jsou filmy do kina, filmy na večerní, multimediální pařby s kamarády, chvíle s lepšími polovičkami, všichni známe .Ale pak je tu skupina filmů na nedělní odpoledne, kdy člověk vyhledává nenáročnou komedii rodinného typu bez vyložených stupidit. A tohle je ten typ filmu. Herci tu nejsou nijak třeskutě nadaní ale pohodově se na ně dívá, Steve Martin se v pozici utrápeného otce dobráka už tak zabydlel, že hraje s jistotou jako by se točilo u něj v obýváku a lapálie dvanácti rozdílných dětí jsou skromně úsměvné . Z ničeho nevyzařuje snaha být něčím víc, než co je a mě to stačí. A že je to hloupoučká agitka na americký sen? Naštěstí je mi to v neděli ráno(v pelechu) srdečně ukradený. ()

Galerie (103)

Zajímavosti (14)

  • Když Hank (Ashton Kutcher) gestikuluje a ukazuje na svůj obličej ("Tohle je výnosná záležitost!"), pohyb, který dělá, ve znakové řeči znamená "krásný". (HappySmile)
  • Režisér Shawn Levy si ve filmu střihl roličku reportéra, který žádá Toma o vyjádření. (HappySmile)
  • Film je založen na opravdovém životě rodiny Gilbrethových. Toto jméno se také několikrát v průběhu filmu objeví: Nora řekne, že je to příjmení její babičky, když hrají děti hru s jablky, a také je to podle ročenky rodné jméno Kate. (HappySmile)

Reklama

Reklama