Reklama

Reklama

Fighter Pilot: Operation Red Flag

Dokumentární / Krátkometrážní / IMAX
USA, 2004, 40 min

Režie:

Stephen Low

Hudba:

Michel Cusson

Obsahy(1)

Na leteckej základni Nellis v Nevade sa zhromaždilo 128 lietadiel zo šiestich rôznych krajín, aby sa spoločne zúčastnili na jednom z najväčších bojových cvičení na svete. Nasledujúcich štrnásť dní budú tieto lietadlá a ich posádky vystavené simulovanej leteckej vojne. Pre mnohých pôjde o poslednú prípravu predtým, než odídu do skutočného boja. Názov tejto operácie znie Operation Red Flag. (MikaelSVK)

(více)

Recenze (4)

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Top Gun dvacátého prvního století. (Bohužel) naštěstí bez romantické linie, ale bohužel také bez dramatu. Takže zbyde skutečně jen patetické náborové video. Záběry jsou každopádně perfektní, takže se mi na tuhle naivní agitku dobře koukalo. Jen je škoda, že krajně nesympatický "hlavní hrdina" létá zrovna s F-15, kterou považuju za jednu z nejošlivějších moderních stíhaček. Naštěstí se na Nellis AFB najdou desítky dalších typů a cvičení se navíc účastní i letadla z dalších zemí. K vidění jsou tak například F-16, F-18, Tornada, B-1, B-2, F-117, U-2 a několik vrtulníků. Pro milovníky letectví je to samozřejmě jasná volba. Jo a doporučuju alespoň 720p. ()

Gothar 

všechny recenze uživatele

Pekný náborový dokument, ale vadili mi zbytočné počítačové efekty pri niektorých záberoch, ktoré dosť kazili dojem (pridaný model kabíny pri "onboard" preletoch, pridané rakety na podvesoch, pridané chvstové plochy pri záberoch dozadu, atď.). Tiež by sa mi páčilo viac pôvodného zvuku na úkor hudby. Prúdové stíhačky majú krásny zvuk a bola škoda, že ho stále prekrývala hudba, podľa mňa to dosť ochudobnilo zážitok z pozerania. Lietadlá mám rád, ale toto pôsobilo sterilne, hlavne kvôli nevýraznému zvuku a záberom doľadovaným zbytočnými 3D modelmi častí lietadiel. 70 % ()

Reklama

Redix 

všechny recenze uživatele

Toto je nejlepší dokument ve FULL HD kterej jsem viděl. Vzhledem k tomu že miluju armádu a letadla zvlášť tak jsem byl fakt potěšenej. ()

Cheeker 

všechny recenze uživatele

Nádherný dokument o cvičení armádních pilotů a pro Američany, jak píše Hellboy, "náborové video". Veliké plus bylo i rozlišení 1080p. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (1)

  • Ve filmu se objevují letadla A-6 Intruder, A-10 Thunderbolt, BAE Harrier, B-1 Lancer, B-2 Spirit, C-17 Globemaster, E-3 Sentry, F/A-18 Hornet, F4U Corsair, F-15 Eagle, F-16 Fighting Falcon, F-117 Nighthawk, Lockheed U-2, Panavia Tornado a vrtulník UH-60 Black Hawk. (Cheeker)

Reklama

Reklama