Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Energická Helen Harrisová pracuje jako asistentka šéfky modelingové agentury Dominique a žije vysněný život, plný večírků a módních přehlídek. Je úplně jiná než její sestry Jenny a Lindsay. Její život se však dramaticky změní, když Lindsay s manželem zahynou při autonehodě a ona se má stát opatrovnicí jejich dětí, patnáctileté Audrey, desetiletého Henryho a pětileté Sarah. Helen je sice sestřinou volbou překvapena, protože ideální matkou by pro děti byla spíš Jenny, ale je odhodlána její přání splnit. Sežene velký byt a najde pro ně novou školu, vedenou sympatickým pastorem Danem Parkerem. Vrátí se do práce, jenže skloubit profesi s rodinou není vůbec snadné. Když musí děti vzít na módní přehlídku, která jejich vinou skončí průšvihem, a navíc zaviní, že sejde z dohodnutého fotografování modelky Martiny, dostane výpověď. Zatímco hledá novou práci, musí řešit problémy se Sárou, která si neumí zavázat tkaničky, s Henrym, jenž odmítá hrát basketbal, i s Audrey, která se začne scházet s největším darebákem na škole. Zcela vyčerpaná Helen přizná, že na roli matky nestačí, a dovolí Jenny, aby děti vzala k sobě. Vrátí se do práce k Dominique, rychle však zjistí, že už nic není jako dřív. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (99)

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

Jak by řekl kdejaký recenzent "Prostě další film s Kate Hudson". A já už na tohle rčení začínám být docela alergická, ano Kate Hudson hraje jen v sentimentálních romantických komediích. Ale mě se na tom prostě nezdá nic špatného, když chci relaxovat, tohle je přesně typ filmu který vyhledám. Co se týče námětu, celkem se mi zdá originální, i když jsem teď nedávno viděla jeden na podobné téma, tentokrát s Katherine Heigl, který byl lepší, ale i tenhle se mi docela líbil. Nevím sice jestli si ho někdy pustím znova, ale připadá mi to jako jasný průměr, takže za 3* ()

Aleee89 

všechny recenze uživatele

Na film jsem se rozhodla podívat, protože v něm hrají mé dvě oblíbenkyně - Helen Mirren a Felicity Huffman. Bohužel se obě objevovaly ve filmu jen sporadicky, takže jsem si jich moc neužila. Kate Hudson je sympatická, ale film a příběh celkově je mírně nudný, téma ohrané, jakoby bez nápadů. Klasická romantická oddechovka, ke které nebudete mít důvod se vracet. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Raising Helen je snímkem, který se za každou cenu snaží být ze života, ale trestuhodně mu to nevychází. Žánrově dosti nesourodá rádoby komedie se nakonec ke vší smůle mění v moralitu o síle rodiny. Od kouzelné Pretty Woman zřejmě už navždy průměrný Garry Marshall natočil předvídatelnou a naivní story o jedné tragické události, která do života úspěšné kariéristky přední manhattanské agentury vžene tři čiperné povinnosti – dítka. A jelikož si to zesnulá sestra vroucně přála, proč se o ně nepostarat. Blyštivý svět módních přehlídek a večírků tak musí stranou. Neskonale primitivní situace o nástrahách neplánovaného rodičovství podtrhávají i řeči o žebříčku hodnot, který musí Helen chtě nechtě změnit. Právě situace s vyrovnáváním se s novou úlohou patří k nejslabším v celém snímku. Strojená romance tak představuje jen nahrubo načrtnuté postavy, skákající z naivních problémů ještě k těm naivnějším, nikoli v realistickém balení, nýbrž tak, jak se to právě hodí panu scénáristovi. A Kate Hudson by si měla nechat poradit, snímky typu How to Lose a Guy in 10 Days nebo Skeleton Key nejsou tou správnou cestou ke vstupu do první herecké ligy. Slabých 40%. ()

LencaN 

všechny recenze uživatele

Razantně nedotažené, odfláknutý scénář, ošizené o víc emocí ... přece smrt rodičů, snaha postarat se o osiřelé sestřiny děti, vzdání se života v módním průmyslu, večírků a volnosti vůbec. Na romantické komedie už budu přísná. Tohle byla jedna z těch méně výrazných. Děj je proto tím nejslabším místem Života s Helenou. Všech 5* bych ale dala jen za herecké obsazení - roztomilá Hudson, srandovní děti, správňácká sousedka s baseballovou pálkou v ruce, máma s velkým M Joan Cusack, vystylovaná módní guru Mirren a v neposlední řadě sexy pastor Corbett, bez něhož by to nebylo ono. I přes všechny zápory, co jsem zmínila, to ale bylo příjemné, nic odvazového, ale oddechové ano. ()

Jamal 

všechny recenze uživatele

Spíš horší než lepší film na pozdní večer s přítelkyní. Ale aspoň jsem si počas něj dělal něco do školy. Film při kterém hrozí, že se budete trochu nudit. Bez šťávy a bez emocí. A to bych očekával, když jim umřou rodiče, že v něm bude více citů a ne to, že všichni dělají, jako kdyby na to byli zvyklí každý týden. :: (( škoda ()

Galerie (15)

Zajímavosti (5)

  • Během natáčení režisér Garry Marshall často nechtěně oslovoval Kate Hudson jako Goldie. Pracoval totiž s její matkou Goldie Hawn na filmu Přes palubu (1987) a neustále ji oslovoval špatně, protože podle něj nejen vypadají, ale i hrají podobně. Herečka tyto přeřeky brala v pohodě, avšak štáb dal Marshallovi krabičku, do které musel hodit 5 dolarů pokaždé, když řekl její jméno špatně. Za peníze, které se vybraly do konce natáčení, potom Hudson uspořádala pro celý štáb párty. (HappySmile)

Reklama

Reklama