Reklama

Reklama

Krysy: Noc hrůzy

  • Itálie Rats - Notte di terrore (více)

Obsahy(1)

Nejslavnější krysí horor z dílny Bruna Matteie. Tisíce rudých očí a ostrých zubů jako mor likvidují poslední obyvatelné místo na Zemi. Sto let po jaderné válce, která zpustošila Zemi, nachází skupinka přeživších opravdový ráj. Ráj s živými rostlinami, pitnou vodou a dostatkem jídla. Ráj, ve kterém je však cosi shnilého. V noci vylézají ze svých děr právoplatní majitelé – krysy. Tisíce a tisíce nenasytných bestií pustoší úkryt a po jednom likviduje jeho obyvatele. Ti se i přes nevelké naděje na úspěch rozhodnou přesile hlodavců postavit v posledním boji. Skupince přeživších začíná mezi krvelačnými zabijáky opravdová noc hrůzy! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (77)

Flipnic odpad!

všechny recenze uživatele

Jedná se o naprostý odpad jak v dějinách horroru, tak filmu obecně. Něco tak příšerného jsem opravdu viděl málokdy ... Film byl špatný už v době svého vzniku a dnes po letech se jedná díky jeho stáří o ještě mnohem větší propadák. Nejhorší na něm snad je, že se bere strašně vážně a navíc trvá docela dlouho ... U tohoto filmu jsem opravdu trpěl a prosil, ať už je konec! Nejstrašnější jsou snad herecké výkony a dialogy, to je od začátku do konce do nebe volající debilita a stupidnost, ještě když si k tomu připočteme, že se film snaží občas poukazovat na nějaká moralizující či filosofující obsahy... Banda kreténů s idiotskými přezdívkami se v postapokalyptické době utáboří v jednom starém domě, kde na ně začnou útočit hejna krys. Hrozné je to, že se zde v podstatě nic neděje, film je strašně roztahaný a triky, konfrontace s krysami, napětí a hlavně samotný děj jsou na naprosto otřesném bodu té nejnižší a nejstupidnější kvality. Útoky krys probíhají tak, že na herce někdo sype nebo háže živé krysy a ti řvou bolestí pod jejich "útoky" ... Opravdu hrozné a to i v rámci doby. Na filmu se nenajde nic, co by ho mohlo z hlubin filmového odpadu vyzvednout a to ani docela vtipný konec a určitá zručnost tvůrců v práci s živými krysami ... ()

erl 

všechny recenze uživatele

Taliánský Trash jak má být! Mattei byl v tomto žánru jako ryba ve vodě. Na VIRUS krysy sice nestačí ale i tak se nuda nedostavila. Prostředí se mi moc líbilo. Útoky těch potvor byly pojaty vskutku originálně a sledovat jak ta bandička s neuvěřitelnými jmény chcípá taky pobavilo. Zlatým hřebem je však ten típek co si hodí granát pod nohy. To mě rozsekalo jako nic předtím. Atmosféru osmdesátkové Italské produkce miluji a krysy nejsou výjimkou. A ten závěr se povedl ne? ()

Reklama

nash. 

všechny recenze uživatele

Typické italské béčko osmdesátých let s nezaměnitelným vzhledem, který mu dodávají zašlé kulisy, ušpiněná banda přehrávajících neherců, smrtelně vážně míněný scénář na hranici grotesky a záliba v záběrech na požírání všeho druhu. Tentokrát jako zvířecí horror nasazený na tehdy oblíbené postapokalyptické základy. Jako celek nesledovatelná konina, ovšem s několika kultovními momenty. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Mám rád osmdesátkové postapokalyptické filmy, protože se v nich čas (hlavně ohledně módy, oblečení a účesů) zastaví právě v osmdesátkách. To je jeden z plusů filmu. Protože v osmdesátkovém postapofuturu lidi vypadají jako punkeři, a to je fajn. Jinak film obsahuje takřka všechno, co jej může učinit zajímavým - minimálně (ale nejn) v první půli naprostou absenci logiky, šílené a jaksi mimo dialogy a monology, podivné chování, přehnaně teatrální (ne)herecké výkony, dost humorné přezdívky (Video) a kostýmy (Lilith) hlavních hrdinů a hrdinek, omezené prostory, v nichž se příběh odehrává, levné triky. Pro to všechno, pokud vás to baví, film ještě nelze zatratit a jste-li v jistém směru trochu ujetí, bude to právě to, proč vás bude bavit. Avšak obrovský nástup nudy a vyprázdněnosti všecho dříve zmíněného, ve druhé půli filmu, kdy se celý děj jen mátožně plouží mezi dvěma stěnami sem a tam (myslím obrazně, samozřejmě) se skoro nedá ustát, respektive udívat. Je možné, že jsem v této části i něco prospal. Ovšem závěrečná scéna, pro tu stojí za to ten film absolvovat. Až klasická osmdesátková béčkocéčková obskurnost - ne dějem, ale vším ostatním. Jeden z mála filmů, který dobrým dělá to, že je vlastně špatný. A ještě jedno má film k dobru - kromě krys (podle prvního pohledu bych však řekl, že to jsou potkani) se zde objeví ještě jeden zástupce hlodavců, krásně (za)rostlý bobr. A to se cení. Obzvláště v dnešní době. ()

Jino 

všechny recenze uživatele

Tak jak sem se nasmál u Krys jsem se nenasmál ani u některých komedií. Trapné a mnohdy nelogidké dialogy - hlavně jsem teda vybuchl u scénky, kdy se parta dívá na nakost rozežranou mrtvolu člověka a hádají se jak umřel - jeden říká cosi o tom, že ho musel zabít nějaký jiný člověk. A druhý říká (myslím že to byla ta ženská): "Nemá na sobě žádné stopy násilí, jak vysvětlíš tohle?!!" - Jak kdyby šlo u rozhryzaného člověka poznat jestli byl uškrcen, před tím než si na něm krysy udělaly mejdan :-D tohle byla taková první scéna která mě přivedla k výbuchu smíchu a pak už to šlo samo :D. Opakovaně jsem se smál při scénách, kdy krysy padají pomalinku, jednotlivě na nějakou oběť a pak najednou celý kýbl krys na ksicht a nebo třeba to nešlo samozřejmě vidět, ale jak ty krysy byly pohazované na ty lidi, což musela být za kamerou opravdu sranda a nakonec krysí člověk :-D - není nad starou, dobrou krysí opici z Braindead. Jo a taky ta černoška se jménem Čokoláda mi lezla na nervy. No fuj - nikdy více. Za celkový vtipný dojem a za neméně vtipnou sexuální scénku před obecenstvem dávám 20%, i když ... no 20 je moc :-) ()

Galerie (44)

Zajímavosti (1)

  • Ve filmu byly opravdu upalovány živé krysy. (StrYke)

Reklama

Reklama