Reklama

Reklama

Roboválka

(festivalový název)
  • Československo Robotická válka (neoficiální název) (více)

Obsahy(1)

Komando zkušených žoldáků je vysazeno v džungli k další rutinní vojenské misi. Major Murphy Black (Reb Brown) sice zásadně pracuje jen se svými lidmi, ale nyní musí přijmout nechtěný doprovod objednatele zakázky Maschera (Mel Davidson). Co tento muž skrývá a jaké nebezpečí ve skutečnosti číhá ve stínu pralesa? (J.Connor)

Recenze (22)

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Tak tentokrát to bezbřehé kopírování moc zábavné nebylo. Robowar je sice ultimátní vykrádačka amerického Predátora, ale bohužel jde o jedno z těch méně záživných a nejvíc odfláknutých děl z dílny legendárního italského opisovače a fušera, Bruna Matteie. Jeho filmy mohou být velmi zábavné (Virus, Krysy: Noc hrůzy) a dokonce i úplně k popukání (Terminator II), u téhle nudné procházky džunglí však opravdu není kde brát. ()

hladass odpad!

všechny recenze uživatele

Protože na Predátora nedám od svých pěti let, kdy jsem ho poprvé viděl v kině, dopustit, dlouho jsem se Robowar vyhýbal... Až do dnes... A protože tvoru Bruna Matteie docela dobře znám, věděl jsem, že mám čekat brutální, nechtěně vtipnou kopírku Predátora a zároveň trash jako řemen... A přesně to jsem taky dostal... Doslova okopírované scény, drsné hlášky, testosteron stříkající z obrazovky a vojenský robot, který nahradil Predátora... No neberte to... Jít o jiný film, neváhám a napálím tomu plný počet, ale protože jde o Predátora, nemohu jinak než odpad... ()

Reklama

JFL 

všechny recenze uživatele

Italský drekař Bruno Mattei si zase jednou zajel za kamarády na Filipíny, ale tentokrát už si místo druhého Ramba spolu pustili "Predátora" a trochu zavzpomínali na "RoboCopa". A stejně jako spoustu malých kluků je to inspirovalo k tomu vlítnout do lesa a vystřihnout tam vlastní verzi. Jen v jejich případě k tomu měli kamery a místo klacků zbraně a haldy slepých patron. Pohoršovat se u bijáků, které společně spáchali Bruno Mattei, Rossella Drudi a Claudio Fragasso nad tím, že to jsou jen kopírky, znamená zcela chybné výchozí divácké rozpoložení. Zatímco řada VHS braků se zkouší tvářit jako původní počiny, ačkoli všemožně parazitují na populárních hitech, Matteiho nejlepší remake-sploitation fláky skýtají hurónskou zábavu právě skrze to jak důsledně se svých vzorů drží, přičemž jejich klíčové prvky a scény převádí v rámci ultra laciné produkce s partou somnambulních ochotníků. Matteiovky kopírování povyšují skoro na úroveň švédování, jen namísto zero budget DIY kreativity je zde na místě obdivovat low budget šejdířské patlalství a domýšlet si produkční okolnosti, které vedly k realizaci okopírovaných scén, postav i nejrůznějších detailů právě do oné třeskutě marné podoby, kterou nám filmy předkládají. S touto optikou představuje "Robowar" velkolepou podívanou (byť totální prim hraje novější matteiovina "Shocking Dark"), navíc obohacenou o nejvelkolepější příklad absolutního rámu v dějinách kinematografie (tedy scénu, kde postavy dělají, že nevidí něco, co je hned vedle nich, dokud se to neobjeví v záběru). Mimochodem o osm let později natočili na Filipínách vlastní lokální kopírku "Predátora" s názvem "Bangis". ()

topi 

všechny recenze uživatele

Ty voleeee!!! Jako čekal jsem všechno, ale tohle mě rozsekalo!!! Půlnoční delikatesy na LFŠ opět stojí za to!! Taková vykrádačka Predátora (scény, hlášky, postavy), spojená s Robocopem se jen tak nevidí. Totální brak, trashovost největšího kalibru!!! Nemá cenu psát více, užil jsem si to naprosto parádně a se mnou i natřískaná Sportovní hala!! Tohle se dá hodnotit jako odpad nebo plný počet. V tomto případě se rozhodně přikláním ke druhé kategorii. BOMBA!!! 😁😁😁 Vivat Bruno Mattei!!! A musím ocenit i úvodní slovo Jiřího Flígla, borec ví o čem mluví! LFŠ UH 2023. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Italské hororové sci-fi – protože tak by se snímek dal určitě označit – „Robotická válka“, patří k takovým těm produktům jimž prostě nejde o nic jiného než navázat na něco, co bylo úspěšné. A dělá to klasicky – špatně. Na druhou stranu kanály jako SyFy nebo Asylum to také dělají, ale nedaří se jim to s takovým úspěchem. Je to béčko, je to špatné béčko, ale je koukatelné. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (1)

  • Scenárista Claudio Fragasso, který si zahrál zabijáka Omega-1, během natáčení v horku filipínské džungle několikrát zkolaboval. (Letní filmová škola)

Reklama

Reklama