Reklama

Reklama

Texaský masakr motorovou pilou

  • USA The Texas Chainsaw Massacre (více)
Trailer

Obsahy(1)

V srpnu 1973 objevila policie na farmě Thomase Hewitta zohavená těla 33 obětí, které bývalý zaměstnanec jatek zavraždil a rozřezal motorovou pilou. Pětice studentů, kteří toho léta jeli autem do Mexika, měla o cíli svého výletu jinou představu. Když cestou narazili na zkrvavenou dívku, která před jejich očima spáchala sebevraždu, rozhodli se zjistit, co se stalo, na vlastní pěst. Ale i oni se ocitli na Hewittově seznamu ulovených obětí. Jejich příběh poznal celý svět. Dostal jméno Texaský masakr motorovou pilou. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (649)

Slasher 

všechny recenze uživatele

Psychopatie originálu nedosahuje ani zdaleka, ale což, nechceme přece kopírku. Bohužel však nepřináší nic, díky čemu by se ospravedlnil. Jen průměrná buranská vybíjená s dodávkou tupých teenagerů a místy dobrý maso. 17 let poté si však stýskám i nad tímto, máme tu brutální slasherové sucho i co se týče zavedených značek. ()

kOCOUR 

všechny recenze uživatele

Nesporně napínavé, přesto místy zbytečně hnusné a zvrácené. Fakt, že je film provázán se skutečností, mu dodává příjemnou pachuť, celé se to ale rozpadne jako domeček z karet, když se začnete moc ptát, jak tohle či tamto hrdinka dokázala a především proč to dělala. Kamera zalouží pochvalu, maskér Leatherface si mohl dát záležet o krapet víc - i když na druhou stranu chápu, že ať se bude snažit sebevíc, v dnešní době málokoho vystraší chlápek s podivnými pohyby ve škrabošce. Zvlášť když tu máme sedmkrát Michaela a devětkrát Jasona. A tou pilou se taky mohlo máchat trochu míň. Je fakt legrační, když si postava může otevřít dveře vzetím za kliku, ale ona stráví vteřiny jejich prořezáváním. Celkově o stupeň lepší než Wrong Turn a jen o malý chlup lepší než Cabin Fever. ()

Reklama

pan Hnědý 

všechny recenze uživatele

Původní Texas Chain Saw Massacre ze 70. let byla exploatace, hra s divákem, kdy se násilné scény neodehrávají přímo před námi, ale v našich myšlenkách - Hooperům perfektní úmysl výborně fungoval, Nispelův remake je jiný - všechno násilí zobrazuje. Úchylný, psychopatický Exploitation / Hixploitation v zmrazující atmosféře. Našláplá řezanina Michaela Baye v podání Marcuse Nispela. Vše hororově krásně naservírováno a prostřeno - přeji dobrou chuť’. ******* POMA tenhle kousek odkopl jako špinavého psa, mě Leatherface napíchl zádama na hák a připravoval motorovku. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Steve Jablonsky: 1. Leather Face ,2. He's A Bad Man ,3. Erin And Kemper ,4. Hewitt House ,5. Driving With A Corpse ,6. Kemper Gets Whacked/Jedidiah ,7. Crawford Mill ,8. Interrogation ,9. Andy Loses A Leg ,10. You're So Dead ,11. Hook Me Up ,12. My Boy ,13. Morgan's Wild Ride/Van Attack ,14. Mercy Killings ,15. Prairie House ,16. Final Confrontation ,17. Can't Go Back ,18. Last Goodbye , ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Bezútěšnost prostředí zapadákova, kde člověk zastaví snad pouze pokud se mu porouchá auto, jsem cítil mnohem intenzivněji při sledování originálu, nicméně jistou dávku atmosféry Nispelův snímek má. Zdařilý je casting, představitelé místních buranských a primitivních obyvatel jsou opravdu nechutní a svojí vizáží a chováním dodávají snímku na působivosti. Ale zatímco při sledování Hooperova originálu jsem prožíval hrůzu, zděšení a znechucení z Leatherfaceovy rodiny, z toho panoptika úchylných kreatur, u Nispelova filmu se podobně intenzivní pocity nedostavily. Některé scény vypadaly sice efektně, ale působily dost nelogicky a závěrečná honička si neodpustila stokrát omletá klišé. Leatherface v Hooperově filmu byl pro mně uvěřitelnou postavou, podivín se značně zvrhlým koníčkem, ten Nispelův se oháněl motorovkou až příliš, takže jeho chování působilo nepřirozeně a mimo realitu. Asi proto jsem se nebál, hlubší prožitek se nedostavil a Nispelův snímek se tak v mých očích stal pouze jednou z mnoha teenagerovských vyvražďovaček. ()

Galerie (78)

Zajímavosti (46)

  • Přestože tvůrci prohlásili, že je film natočen podle skutečných událostí, není to pravda. V Texasu nikdy nežil žádný vrah, ke kterému by bylo možné Tomase Hewitta (Andrew Bryniarski) přirovnat. Respektive tam nikdy nežil nikdo, kdo by vraždil motorovou pilou, nebo si pokrýval znetvořený obličej maskami z lidských kůží. Inspirací byl pouze Ed Gein, kterému byly dokázány "pouze" dvě vraždy a znetvoření těl obětí. Zbytek filmu je jen fikce. (Claude Speed)
  • Na začátku filmu poslouchají hlavní hrdinové v rádiu skladbu "Sweet Home Alabama", která byla nahrána roku 1974. Snímek přitom popisuje události z roku 1973. (Kroup4)

Související novinky

Conan je v haj*lu

Conan je v haj*lu

13.06.2009

Omluvte to přímočaré vyjádření osobních pocitů, ale slušněji už to napsat nedokážu (zvažoval jsem i mnohem ostřejší verze). Že se schyluje k natáčení nového filmu o barbaru Conanovi (spíš než o… (více)

Další vydatná jatka

Další vydatná jatka

13.11.2007

Série Saw pořád vydělává a Hollywood proto věří, že nízkorozpočtové horory o úchylech porcujících pohledné teenagery jsou přesně to, co fanoušci filmového strachu potřebují. A tak je tady Slaughter,… (více)

Ptačí zob

Ptačí zob

06.07.2006

Už jsme tu dlouho neměli remake. Těšíte se? Bude to maso. Ale co maso, přímo masochismus (diváků vůči sobě), sadismus (filmařů vůči divákům) a narcisismus (filmařů vůči nim samotným). Ale nebudeme to… (více)

Hollywoodské hobby? Prznit klasiky

Hollywoodské hobby? Prznit klasiky

02.06.2006

Filmaři v Hollywoodu se nejspíš rozhodli plýtvat všemi možnými zdroji na většinou nepotřebné a obvykle nepříliš kvalitní remaky. Ostatně co fungovalo už jednou (dvakrát atd.), bude fungovat o… (více)

Reklama

Reklama