Reklama

Reklama

Texaský masakr motorovou pilou

  • USA The Texas Chainsaw Massacre (více)
Trailer

Obsahy(1)

V srpnu 1973 objevila policie na farmě Thomase Hewitta zohavená těla 33 obětí, které bývalý zaměstnanec jatek zavraždil a rozřezal motorovou pilou. Pětice studentů, kteří toho léta jeli autem do Mexika, měla o cíli svého výletu jinou představu. Když cestou narazili na zkrvavenou dívku, která před jejich očima spáchala sebevraždu, rozhodli se zjistit, co se stalo, na vlastní pěst. Ale i oni se ocitli na Hewittově seznamu ulovených obětí. Jejich příběh poznal celý svět. Dostal jméno Texaský masakr motorovou pilou. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (649)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Vyhulená omladina narazí na pošahané burany z venkova. Kromě Erin si mlaďoši moc sympatií u diváka nezískají, a tak mi byl jejich osud lhostejný, ba co víc, člověk se těšil na masomlejn, který ale nebyl nakonec až tak výživný. Tedy ona i Erin se chvílemi chovala jako kráva. Vrcholem byla honička na jatkách, kdy měla možnost zamknout Koženou tvář v mrazicím boxu, ale místo toho utekla (ano, měla to ve scénáři). Snímek otvírá skladba Lynyrd Skynyrd Sweet Home Alabama navozující bezstarostnou atmosféru, záhy ale dojde k efektnímu průstřelu hlavy a pak už je všechno špatně. Špatně pro mladé vyhulence. Umírněnému gore kralují háky na maso. Tedy, že by se dalo běhat jako srnka s nohou, když se vám do ní zakousla motorovka, to pochybuji, ale když zde hned nevykrvácíte ani z uříznuté nohy, ani ruky, tak asi jo. Povedená špinavá vizuální stránka a napětí při naháněčkách hlavně v lese. Bohužel, musím konstatovat, že po letech mě snímek už tolik neuchvátil, že stále mám raději původní, ale hodnocení ponechám, byť bych šel dnes s hvězdou dolů. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Tenhle horor má jednu vadu a to že je docela hustej a napínavej do tý doby než se poprvé objeví Leatherface. Od tý doby jen chrochtá a sprintuje s pilou a je tak ňák k smíchu. Dostala mě scéna: "když Jessica Biel (to nejlepší co film nabídne) zaběhne do ňáký kůlny a v ní je jedniný místo kde se jde schovat a Leatherface místo aby tam vešel tak obejde budovu a prorazí rukama zeď aby jí moh chytnout zezadu"!!!!!!!!!!!!!! Ach jo. ()

Reklama

Lavran 

všechny recenze uživatele

Masakr filmových kvalit, u kterého jsem se musel pobaveně usmívat. Ničím nepřekvapující, prvoplánovité, předvídatelné, pokoutně efektní a tradičně "vysmažené". Nejlepší postavou je šerif, který tolik citované heslo "pomáhat a chránit" vzal trochu moc osobně. Strašák Leatherface se zmenšil na obyčejného řezníka, který ani neudrží motorovou pilu v ruce. Pche! ()

Gimli 

všechny recenze uživatele

Oproti puvodnímu Hooperovu filmu z roku 1974 postrádá Nispelův remake onen syrový a odosobněný, téměř dokumentární styl, kdy kamera jen nezaujatě sleduje dění a kdy se vypravěč staví k páchaným zrůdnostem naprosto neutrálně. V tomto se právě ukrývá síla o třicet let starší předlohy. Na druhou stranu nové zpracování disponuje poutavou vizuální stránkou, která částečně vynahrazuje chybějící dokumentárnost. Dokonce ani nevadí občasný skluz ke klišé (startování auta) či samoúčelná efektivnost (scéna s klavírem), protože jsou podány velice vkusně. O napětí taky není nouze, takže doporučuju! ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Mě osobně tenhle horor odstřelil jako se to nepovedlo mnoha jeho předchůdcům. Směs napětí a brutality je dobře poskládána dohromady a tvoří alespoň pro mě jeden z nejlepších hororů co jsem kdy viděl. Je to rozhodně hororovější než originál, který mě teda nijak nenadchnul. Ty starší horory mají něco do sebe, ale nedokáží vytvořit tu pravou hororovou atmosféru, která je třeba. No, asi jsem těch hororů z 60., 70. let moc neviděl, ale i přesto se mi více líbí toto nebo třeba Ils, Kruh a japonské duchařiny než ty nemotorné až trapné výtvory z minulosti. Je jasné, že je to dobou, tenkrát to byla pecky XXL, ale teď to už moc neuspokojí. Abych se vrátil zpátky k filmu, tak musím uznat, že herci teda nejsou nic moc a to je velká škoda. Hustá atmosféra by se dala krájet i motorovkou. Velmi napínavé po většinu času (ne jako origo). 75% ()

Galerie (78)

Zajímavosti (47)

  • Eric Balfour (Kemper) dodáva: „Pri tomto filme sa chceli dostať až do vašich hláv a zanechať v nich aspekt napätia. Vôbec nechceli vyrobiť snímku presiaknutú krvou, aj preto je na tomto filme najstrašnejšie to, čo nevidíte. Samozrejme, že obsahuje aj krv a sekanie - ale najhroznejšie sú skutočne veci, ktoré neočakávate.” (2-Xtreme)

Související novinky

Conan je v haj*lu

Conan je v haj*lu

13.06.2009

Omluvte to přímočaré vyjádření osobních pocitů, ale slušněji už to napsat nedokážu (zvažoval jsem i mnohem ostřejší verze). Že se schyluje k natáčení nového filmu o barbaru Conanovi (spíš než o… (více)

Další vydatná jatka

Další vydatná jatka

13.11.2007

Série Saw pořád vydělává a Hollywood proto věří, že nízkorozpočtové horory o úchylech porcujících pohledné teenagery jsou přesně to, co fanoušci filmového strachu potřebují. A tak je tady Slaughter,… (více)

Ptačí zob

Ptačí zob

06.07.2006

Už jsme tu dlouho neměli remake. Těšíte se? Bude to maso. Ale co maso, přímo masochismus (diváků vůči sobě), sadismus (filmařů vůči divákům) a narcisismus (filmařů vůči nim samotným). Ale nebudeme to… (více)

Hollywoodské hobby? Prznit klasiky

Hollywoodské hobby? Prznit klasiky

02.06.2006

Filmaři v Hollywoodu se nejspíš rozhodli plýtvat všemi možnými zdroji na většinou nepotřebné a obvykle nepříliš kvalitní remaky. Ostatně co fungovalo už jednou (dvakrát atd.), bude fungovat o… (více)

Reklama

Reklama