Reklama

Reklama

Okno naproti

  • Itálie La finestra di fronte (více)
Trailer

Obsahy(1)

Giovanna, která se cítí stále velmi mladá, je devět let vdaná za svého věrného a oddaného manžela Davida. Dělí svůj čas mezi prací v drůbežárně, starostí o dvě děti a pečením zákusků pro místní café. Všechno se začíná měnit ve chvíli, kdy David přivádí domů kultivovaného postaršího gentlemana, jenž utrpěl ztrátu paměti. Režisér Ferzan Ozpetek (u nás byl uveden jeho film Falešné vztahy) natočil citlivé drama o vývoji vztahu dvou zcela odlišných lidí. Tento film byl uveden na letošním ročníku Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech a sklidil nadšený ohlas u poroty, kritiky i diváků - o tom svědčí hlavní cena a zároveň druhé místo v divácké soutěži, cena ex equo za ženský herecký výkon pro Giovannu Mezzogiorno, a cena za režii pro Ferzana Ozpeteka. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (53)

Sharleen 

všechny recenze uživatele

Zložité ľudské osudy v príbehu s niekoľkými rovinami, ktoré sa nám postupne odkrývajú. Prierez životom staršieho muža, ktorý dočasne stratil pamäť a zároveň príbeh nenaplnenej lásky dvoch susedov, ktorí sa potajme navzájom pozorujú cez okná naproti. A to všetko za doprovodu úžasnej hudby. Film, ktorý ma neskutočne dojal. ()

Jordan 

všechny recenze uživatele

g.e.n.i.á.l.n.e. toľko významových rovín a príbehov, osudov a tém a navyše formálne pomerne zložito vystavané - ten film sa javí jednoduchším, ako v skutočnosti je, pretože má tak enormnú hĺbku, že sa človeku pri spätnom uvedomovaní si toho, čo v ňom videl a prežil, až zatočí hlava. Ozpetek je macher ()

Reklama

katakomb 

všechny recenze uživatele

Pustil jsem si film znovu po asi deseti letech - měl jsem dojem, že si to asi špatně pamatuju, když je tu film relativně vysoko hodnocený. Nicméně herecké výkony mě nepřesvědčily ani o životní tragédii starého pána, ani o emancipaci neemancipované ženy, ani o žádné hloubce psané mezi řádky. Ferzanovy prvotiny mě ohromily, na rozdíl od tohoto filmu vytvářely atmosféru i bez zapálených svíček. ()

fantoci 

všechny recenze uživatele

Nejdřív jsem byl vyloženě znechucenej z toho na jakej film to vlastně máme jít. Šli jsme totiž s přítelkyní a ještě třemi kamarády a já se přiznám že sem o tom filmu nic neslyšel. Až když jsem si v letáku přečetl že vyhrál cenu na fesťáku ve Varech tak mě to začalo zajímat. A pak to přišlo:)Po půl hodině reklam přišel jeden z nejnápadnějších filmů co sem kdy viděl. Říkáte si že je to strašně nenáročnej film ale on je nenáročnej jen do té míry kam chcete aby byl.Zatímco si myslíte že vás ten film moc nezajímá a nebaví, stačí když se trošičku zamyslíte a najdete tisíc věcí na které chcete aby vám film odpověděl a čekáte na každou větu, kterou snad někdo pronese.Je to film spíš pro lidi co se nebojí zamyslet nad vážnými tematy a ti ho myslím pochopí nejlépe. Ostatní ho zhodnotí jako průměr možná i podprůměr ale my co máme rádi složité lidské osudy, sklamání, lásku, nenávist, touhu, vášeň a spoustu přemýšlení si tenhle film zkrátka zamilujeme. ()

mike2000 

všechny recenze uživatele

Vynikající film. Realita života hlavní hrdinky mě dojala. Kolik lidí není schopno změnit svůj nespokojený život? Kolik lidí se ocitne tam, kde vlastně nikdy nechtělo být? Příběh vypráví o skutečných lidech, kteří jsou v jednom okamžiku postaveni před rozhodnutí, které změní směr jejich života. Co jedna generace (cukrář) nemohla uskutečnit, musí napravit ta další. Ve filmu je mnoho myšlenek - je podle mě chyba hodnotit děj filmu jako předvídatelný - to rozhodně není. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (1)

  • Režisér Ferzan Ozpetek dostal Cenu za režii na MFF v Karlových Varech. (M.B)

Reklama

Reklama