Reklama

Reklama

Bangkok Haunted

Horor / Mysteriózní / Povídkový
Thajsko, 2001

Obsahy(1)

Tři dámy se spolu sejdou v restauraci, kde si budou vyprávět tři zajímavé příběhy. První bude o bubnu, který připomíná dávnou lásku. Druhý zachycuje dívku, jež vyrobila lektvar stárnutí, který má zastavit stárnutí. Poslední se týká sebevraždy, kolem které se točí divné věci... (Pepy)

Recenze (5)

tombac 

všechny recenze uživatele

V první povídce horrorového triptychu přeskakujeme mezi dvěmi odlišnými dobami a luštíme záhadu starožitného bubnu. Tragický příběh jako vystřižený z thajských pověstí a krásná hudba evokují poetický Nang-nak. Ani nevadí, že povídka moc nevystraší. 7/10_ Povídka druhá - nejslabší- se dotýká klasické látky vedlejších účinků "dokonalého" přípravku. Jen tu dáma nechce mládnout, ani krásnět. Přítomna je tu bizarní osudová atmosféra. Ale mám pocit, že nejmenovaná epizoda Tales from the Crypt byla strašidelnější a zábavnější. 5/10_ A to nejlepší na konec. Na segmentu o vyšetřování jedné sebevraždy je nejvíc znatelné, že na jedné ze dvou režisérských seslí seděl Oxide Pang. Pěkná kamera, dynamická hudba, napětí od začátku do konce... Spolu s nejednoznačným závěrem a velmi dobrým thajským Emilio Estevezem tvoří nejšťavnatější kousek triptychu. 9/10_ Takže zprůměrováno: 7/10. Ručička váhy na čtyři hvězdy u mě převážila díky výtečné hudbě a napínavé poslední epizodě. ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Trilógia thajských hororových príbehov s trochu natiahnutou stopážou (2h 10min.!) a zároveň druhý najúspešnejší thajský horor nám ponúka štýlovo rozličný, no atmosférický spletenec. Prvý príbeh "Legend of the Drum" o tajomných bubnoch, pri ktorom sa strieda história so súčasnosťou síce nevystraší, ale poskytne solídnu drámu s pár napínavými a viacerými nudnými úsekmi. Druhý príbeh "Black Magic Woman" je už o čosi hororovejší a ukazuje nám ženu, ktorá sa dostane k elixíru vďaka ktorému získa akéhokoľvek muža. Objavujú sa však aj "nečakané" vedľajšie účinky. A tretí príbeh "Revenge", o policajtovi vyšetrujúcom zdanlivú samovraždu mladej ženy, ma svojou temnou atmosférou a surovým príbehom zaujal najviac. Podieľal sa na ňom mimochodom aj starý známy Oxide Pang. Celkovo je Bangkok Haunted slušne natočeným, no miestami zdĺhavým počinom s vydarenou atmosférou a skvelou hudbou. ()

GigaPudding 

všechny recenze uživatele

Bangkok Haunted bez jakýchkoli průtahů skáče do prvního příběhu o starém bubnu, co ho stěhováci zrovna převáží s dalšíma věcma a na jednoho z nich vyskočí duch. Příběh je to až primitivně jednoduchý a úplně obyčejně duchařský, jenže vyniká především tím, že jakákoli přítomnost ducha nebo lekání, je tak ospalé a nestrašidelné, že je to fakt smutné. Tahle primitivní zápletka je navíc odvyprávěna zbytečně zmatečně (ne, že by člověk nechápal o co jde, jen to skáče z minulosti do přítomnosti a opakuje scény bez jakéhokoli řádu) a hlavně natahovaně co to jen jde a rozuzlení to má asi jen tak aby se neřeklo že tam žádné není. Po odvyprávění bubenické ukolébavky se najednou divák dozví, že jsou to vlastně nějaké kámošky u stolu, co si vypráví strašidelné příběhy z nichž prvním byla pohádka o šípkové bubenici, takže teď je řada na další, aby vyprávěla svůj příběh. Druhý příběh je o ženě (každá žena u toho stolu ve svém příběhu hraje jen tak mimochodem hlavní hrdinku a někteří herci vystupují ve více příbězích), která momentálně nemá s kým spát a že sousedi vedle takovéhle problémy nemají až do té míry, že se jí z toho třese celej byt, ji pěkně štve, ale naštěstí jí sousedka řekne, že má jakýsi podivný parfém, kterým hnedka každýho dostane do postele úplně snadno. Tento parfém je ovšem ale vyráběn z krve oživlých mrtvol (?) a má takové podivné účinky na ty kluky, na který to použije, což je to hlavní co tvoří děj tohoto příběhu. Parfémový příběh je zakončen jaksi podivně a samozřejmě taky natáhle, takže si divák tak leda řekne, že zajímavý nápad a jedna zajímavá scéna a jinak asi tenhle film někdo polil chloroformovým parfémem. Následuje tedy poslední příběh o vyšetřování sebevraždy, kterou ale hlavní hrdina (policista, který svým výkonem jemně naznačil, že jeho dřívějším zaměstnáním bylo uspávač hadů) nepovažuje za sebevraždu, nýbrž za vraždu a hodlá celou záhadu velmi velmi velmi zvolna řešit. Postupuje se jako v klasických detektivkách a polda pěkně navštěvuje různé podezřelé a odhaluje stopy, až se dostane k závěrečnému zápletkovému veletoči, který označí za vraha postupně všechny účinkující postavy a pak skončí. Ten závěr je poměrně ještě asi nejzábavnější ze všeho viděného, ale pořád je to křečovité a ospalé a vrahem tu není zahradník, ale nuda. A pak přichází úplně závěr těch tří vypravěček příběhů, což je z celého filmu asi to nejzábavnější i když to není nic extra. Takže pokud nemůžete v noci usnout, pusťte si Bangkok Haunted a nebudete muset počítat ani žádné elektrické ovečky, protože tohle je zatím asi nejnudnější duchařský film co jsem viděla. ()

Reklama

Reklama