Reklama

Reklama

The Hexecutioners

  • Velká Británie The Hexecutioners
Trailer 1

Malison a Olivia pracujú pre spoločnosť, ktorá od svojich zamestnancov požaduje, aby poskytovali asistenciu pri eutanázii. Keď sú obe mladé ženy spoločne vyslané do priestorov starého statku, v ktorom si má tamojší vlastník siahnuť na život, zdá sa, že všetko prebehne podľa zaužívaných pravidiel. Lenže nie vždy je všetko tak, ako si to človek predstavuje. Neubehne dlhý čas a obe ženy si čoskoro uvedomia, že tentoraz ani zďaleka nepôjde o rutinnú prácu. (*CARNIFEX*)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (16)

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Ne zrovna klišoidní příběh o smyslu a následku jedné eutanázie, avšak s již naprosto klišoidním průběhem. "Vychytralý" scénář totiž dostal dvě ženský do starého sídla, kde se nečekaně dějou podivný věci. Jaký? Někdo sleduje naše holky skrz dírky ve stěnách, občas se zabouchnou dveře, pan domácí se chová prapodivně (a navíc vypadá jako trochu pošlejší Michael Bay) no a samozřejmě nechybí duchové dětí i dospělých. Občas jedna z hrdinek bloudí po domě se svíčkou v ruce, aby nastolila trochu gotické atmosféry, ale nic z toho není využito naplno. To platí i o zahradním bludišti a o našich holkách: obě buchty jsou totiž lesby (ta hezčí dokonce ukáže kozy), ale co z toho, když se to ani nepomazlí? Krávy! Porno teda žádný, jako horor je to zase trochu light, ale jako pohádka před spaním to celkem ujde. ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

V blízkom čase, kedy je eutanázia bežnou súčasťou (konca) života ľudí, sú dve „dílerky smrti“ vyslané do sídla, ktorého majiteľ má odísť zo sveta obzvlášť nezvyčajne... Nejaký bod k dobru majú "The Hexecutioners" minimálne za istú NEOPOZERANOSŤ, pretože hororov pracujúcich s tematikou eutanázie veľa nie je; dokonca si nespomínam ani na jediný a googliť sa mi to nechce. Avšak nedochádza tu k žiadnej väčšej moralizácii či polemike, povedal by som dokonca, že kontroverznej téme sa to venuje možno povrchnejšie než napr. taká "The Purge" (ktorá si ale samozrejme berie na paškál niečo iné). Ináč je to solídne natočené, z väčšiny pojaté v atmosférickom gotickom štýle a dve hlavné hrdinky to odohrali šikovne. Hororových momentov i nápadov je tu dosť, tak ako aj dejových nábehov, cestičiek a materiálu na možné pokračovanie. Ja som nadmieru spokojný a ostatní ma zaujímať nemusia. ()

Reklama

Omnibus 

všechny recenze uživatele

Čistá panna, vykoupaná... řezničinou vykoupená.“ Luxusní začátek o skrytých úskalích legální eutanazie v Kanadě a pět hvězdiček do knihy spokojených klientů. O to víc zamrzí, do jaké mumifikované prdele dědka zvaného Tečemiksicht, vedle kterého by byl za fešáka i Sloní muž, pak film zamířil. OKÉNKO DO DUŠE paliativní sestry: [][] Veselé příhody z práce: ☻ Sem jí to teda píchla, že jako šlus... A ta katatonická bába vyskočila jak křepelka! Ještě že mi asistoval její manžel s polštářem, který ji dodělal. ☻ Jedna rána, jako v Lovci jelenů a bylo to i s dýškem. ☻ Poslední zakázka, all inclusive. Vlastní lesbický pokojíček, k ruce retardovaný sluha, kterého by se lekl i Frankenstein, na zahrádce burácely soukromé Niagarské vodopády a z XXL bludiště skřehotali supi bělohlaví. Prostě prima kšeft. [][] Rozleptání obličeje od rituální démonické masky a krmení ptáků vnitřnostmi pacienta bylo fajn, ale i tak je škoda, že Burgess a Cook nezůstali jen u civilní eutanazie, bez nadpřirozena. Aby jim za to gravidní vačice sežrala ksicht! ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Námět je rozhodně neotřelý, v první polovině jsem se dokonce "obával", že se vydáme cestou The Living and The Dead, což je mimochodem stále nechutně přehlížená nechutná záležitost. Hexekutionérům podráží nohu moc pěkný baby a pachuť nevyužitýho potenciálu, takže vesměs přeskočitelný kousek, ovšem jistá porce snahy tvůrcům upřít nelze. 50% ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Dve pracovníčky, ktoré pomáhajú chorým pacientom v posledných momentoch pred ich smrťou a vykonávajú eutanáziu, sú poslané do obrovského sídla. Ich zákazník má špecifické požiadavky a chce byť usmrtený zvláštnym spôsobom. Ženy stoja pred ťažkým rozhodnutím, ale ich osud bol spečatený už dávno pred ich príchodom na toto miesto. - Dosť zvláštny horor. Má to nezvyčajnú tému, nezvyčajný príbeh a celé to aj nezvyčajne skončí. Interiéry domu sú krásne a atmosféra v nich funguje ideálne. Exteriéry tiež nezaostávajú a dej sa presúva do rôznych nezvyčajných miest. Za pozornosť stoja aj masky, ktoré občas vyzerali nepríjemne. Priebeh je pomalý, ale trpezlivosť sa v tomto prípade vypláca, pretože záverečný rituál je chutný a v hororoch sa nevidí dosť často. Technické spracovanie je slabšie, herecké výkony nie sú oslnivé a poster je až nepríjemne odfláknutý, ale keďže rozpočet nebol vysoký, nedá sa od týchto faktorov očakávať vela. Poster bol aj dôvodom, prečo som sa vtedy, keď to pôvodne vyšlo, tomuto hororu vyhol, pretože som myslel, že to je nejaká ducharina od SyFy. Dnešné zhliadnutie však nelutujem, pretože hororov s touto témou vela nevzniká. + herečka z Saw 5 a Repo! The Genetic Opera + herec z Saw II, Saw III, Saw V a Repo! The Genetic Opera ()

Galerie (7)

Reklama

Reklama