Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zasněžená vesnice Mystery je možná ten největší americký zapadákov, ale vyznačuje se jednou zvláštností: muži jako by se tu rodili s bruslemi na nohou. Každý z nich je totiž posedlý hokejem. Takový je i místní šerif John Biebe (R. Crowe). Spolehlivý strážce zákona, milující manžel a otec tří skvělých kluků, ale jakmile se ocitne na ledě, jde všechno ostatní stranou. Místní ženy mají pro vášeň svých poloviček pochopení. Některá je tu a tam možná nevěrná, ale když jde o hokej, fandí vždy tomu svému. Největší a nejdůležitější událostí v Mystery je totiž každotýdenní sobotní utkání, ve kterém proti sobě hrají jen ti nejlepší. Jednoho dne ale přijde nabídka, aby si to mysterijští rozdali s profesionálním hokejovým týmem New York Rangers. Amatérští hokejisté teď mohou dokázat, že na to mají a že jejich silácké řeči nejsou jen plácáním do mrazivého větru. Otázkou však je, zda najdou odvahu... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (201)

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

Prostý příběh o prostém městečku na Aljašce, kde každému normálnímu člověku mrznou všechny údy, ale obyvatelstvo hřeje láskou, když vyslovíte slovo hokej… Žijí pro ten sport a udělají vše, aby dokázali, že i „prodavači, šerifové a studenti“ jsou stejně dobří jako NY Rangers nebo lepší?? :-) příjemná oddychovka, kde si milovnice zadečků přišla na své… a dokonce v lepším podání než jsem zvyklá :-) PS: Mám hračku koníka a ten kaká velká hovínka. ;-) ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Aj malé mestečko kdesi na Aljaške môže hrať hokej svetovej úrovne, a to aj napriek tomu, že sa mu každý smeje... Jednoduchý príbeh o naplnených snoch, hokeji a prenádhernej prírode, pričom jemný humor tu strieda vážnejšie scénky. Roztomilé a pritom zábavné. Ako nenáročná oddychovka určite poteší. 65/100 ()

Reklama

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

To nemohl nikdo myslet vážně. Už označení filmu komedie/drama/sportovní mě nutí přemýšlet, kde ve snímku byly komické či dramatické prvky, já jsem je tam neviděl. Celkově to bylo spíše romantické než sportovní a to pro mě, jakožto velkého milovníka ledního hokeje, není zrovna dobře. O závěrečném zápase asi není potřeba mluvit, to byl kýč všech kýčů (nechápu, proč nehráli na ledě Rangers, když jim nakonec na tom jejich rybníce postavili celý hřiště). PS: Hráči Rangers byli asi vycucaní z prstu, ale kdo by taky těm opravdovým hokejistům platil :) ()

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Opravdu pohodová komedie, nečekaně jsem se bavila. Herci přirození a nevtíraví, vtipné dialogy, zajímavě nasnímané záběry z hokejového zápasu - zcela jiné úhly než jsme zvyklí v tv, ale napětí při rozhodujícím utkání mě dostalo téměř stejně, jako by hráli naši. Dokonce i konečná "tleskací" scénka nebyla trapná, nezbývá než doporučit :-) ()

drederik 

všechny recenze uživatele

To sou mi věci, chlápek od protinožců a jak válí v hokeji. Škoda toho neduhu předvídatelnosti u filmů ze sportovního prostředí, no aspoň že výsledek neskončil senzací. Velice pobaví brankáři obou týmů, kteří to nejspíš berou opravdu jako exhibici a předvádějí zákroky jako Dušan Salfický v dobách své největší slávy při Utkání hvězd. Zdá se mi to nebo mladý talent z Aljašky vypadá jako Sydney Crosby (škoda jen že Sydney byl v téhle době ještě někde v žáčcích). ()

Galerie (10)

Zajímavosti (11)

  • Hoci je príbeh filmu zasadený na Aljašku, natáčalo sa v Kanade, v provincii Alberta. (ZOUi)
  • Russell Crowe nikdy před tím na bruslích nestál, takže se za pár týdnů musel naučit perfektně bruslit. (morgos)
  • Rvačka, kterou sledují hráči Mystery v televize, je skutečná hokejová bitka, která se odehrála 12. 1. 1998 v Madison Square Garden v New Yorku. Šarvátka se strhla po sedmi sekundách úvodní třetiny mezi týmy NY Rangers a Toronto Maple Leafs. Hlavními aktéry byli Darren Langdon a Tie Domi. Oba dva za ní dostali trest na 5 minut. (Luky-7)

Reklama

Reklama