Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zasněžená vesnice Mystery je možná ten největší americký zapadákov, ale vyznačuje se jednou zvláštností: muži jako by se tu rodili s bruslemi na nohou. Každý z nich je totiž posedlý hokejem. Takový je i místní šerif John Biebe (R. Crowe). Spolehlivý strážce zákona, milující manžel a otec tří skvělých kluků, ale jakmile se ocitne na ledě, jde všechno ostatní stranou. Místní ženy mají pro vášeň svých poloviček pochopení. Některá je tu a tam možná nevěrná, ale když jde o hokej, fandí vždy tomu svému. Největší a nejdůležitější událostí v Mystery je totiž každotýdenní sobotní utkání, ve kterém proti sobě hrají jen ti nejlepší. Jednoho dne ale přijde nabídka, aby si to mysterijští rozdali s profesionálním hokejovým týmem New York Rangers. Amatérští hokejisté teď mohou dokázat, že na to mají a že jejich silácké řeči nejsou jen plácáním do mrazivého větru. Otázkou však je, zda najdou odvahu... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (201)

Luqi 

všechny recenze uživatele

Otázka znie: čo prinútilo R. Crowa, B. Raynoldsa, C. Meanlyho alebo dokonca M. Mayersa aby hrali v tomto filme? Nehovorím, že je to zle natočené, ale ten príbeh je tak čitateľný a jednoduchý, že divák rozmýšľa už len nad tým, či hokejový Rocky otočí zápas a porazí Apolla alebo Apollo udrží tesné vedenie a Rocky sa stane len morálnym víťazom. ()

DruidKarel 

všechny recenze uživatele

685. hodnocený film: Ani jsem nedoufal, že tenhle film dopadne kupodivu tak dobře, jak ve skutečnosti dopadl. Zaplať pánbůh Russell Crowe povýšil tenhle film na nějakou vyšší úroveň, stejně je ale film velmi přitažený za vlasy. Možná, že i za něco jiného... Teenhle film rozhodně není pro fandy hokeje tím pravým, ale jako takové odreagování pro celou rodinu, poslouží docela dobře. Je to nářez sledovat tak naivní film, ve kterém banda indiánů v čele s přestárlým kapitánem a pár hokejovými nadějemi dokáže hrát s New Yourk Rangers. Je pravda, že "jezdci" hrajou teď tužku, ale ne zase takovou, aby nespráskali bandu vesničanů. Taky nezapomenu na to, jak měl proběhnou první sex jednoho z hráčů, ale posral to na celý čáře, když se doslova udělal do šprcky a nic z toho nebylo. 3* josu asi maximem za tenhle film. Ještě jse neviděl Hokejový zázrak (Miracle on Ice), to bude teprve něcojiného. 3* ()

Reklama

Phobia 

všechny recenze uživatele

Pokud bych tento film měla zhodnotit jediným slovem, bylo by to: PŘÍJEMNÝ. Oddychové dílko s příjemným hereckým obsazením, příjemnou hudbou, příjemným scénářem, slušnou režií a nááádhernou krajinou. Na své si přijdou příznivci sportu, komedií i malých lidských dramat. Nicméně žádná stránka filmu není převratná, dechberoucí... trošku jsem postrádala více emocí, hlubší prožitek. Za měsíc si na "Mystery, Aljaška" nejspíš ani nevzpomenu, ale necelé dvě hodinky ve společnosti tohoto filmu byly jednoduše příjemné, jakkoliv mě ničím neobohatily. 66,6% ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Hokejový zázrak s Kurtem je někde jinde než Mystery, Aljaška. Tady přecejen není zcela věrohodné aby místní vesnický tým sehrál takhle napínavý zápas proti profesionálům z Rangers. Také se nedá říct, že by se jednalo v případě Mystery o komedii. Crowe, Azaria, Reynolds jsou všichni velmi nevýrazní. Jestli mě něco zaujalo, tak určitě Myersovo cameo. ()

mclenin 

všechny recenze uživatele

Pohodový TV film, v ktorom sa fiktívne aljašské družstvo postaví zoči voči NY Rangers a odohrajú spolu "exhibičný" zápas v štýle NHL Winter Classic. Že to pôsobí nereálne ? No pokiaľ máte v tíme Russella Crowea, nič nie je nemožné ! Zhruba do polovice stopáže má film pomerne rozvláčne tempo, prevláda komediálno-rodinná zložka, vo zvyšnej časti filmová stránka ustupuje tej hernej a do popredia sa dostáva športová (a tak trochu aj fantasy) zložka. Dokopy však pôsobia kompaktne a výsledný dojem je pozitívny. Z pohľadu športových filmov je Mystery, Alaska ľahkým priemerom, no z pohľadu hokejového "subžánru" má určite nadpriemernú hodnotu, keďže filmov o hokeji, (a nie životopisných/dokumentárnych) je ako šafranu. Pre fanúšikov hokeja šité na mieru. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (11)

  • Tvůrci se při vymýšlení jednotlivých postav z týmu městečka Mystery nechali inspirovat řadou skutečných, převážně kanadských hokejových mistrů. (Olík)
  • Mesto Mystery sa na Aljaške nenachádza a na mape by sme ho hľadali márne. Ide len o fiktívne miesto, ktoré bolo vytvorené pre účely filmu v oblasti mesta Canmore v Alberte, v Kanade. (mclenin)
  • Film sa mal pôvodne volať Face Off. (sWONDER)

Reklama

Reklama