Reklama

Reklama

Zloději paměti

  • USA The Forgotten (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Telly Paretta (Julianne Moore) přišla před 14 měsíci kvůli tragické letecké havárii o svého osmiletého syna Sama. Zatímco se snaží vyrovnat s tímto neštěstím a následným rozchodem s manželem Jimem (Anthony Edwards), dozvídá se od svého psychiatra Dr. Munce (Gary Sinise) děsivou skutečnost - dle jeho tvrzení trpí halucinacemi, nikdy žádného syna neměla a své vzpomínky si sama vytváří. Šokovaná Telly se pokouší nalézt jakékoliv důkazy o Samově existenci - fotografie, videonahrávky, památníky... Ale to všechno je pryč.

Telly začíná propadat přesvědčení, že se skutečně zbláznila. Pak ale potká naději v podobě Ashe Corrella (Dominic West), otce jedné z dalších obětí stejného leteckého neštěstí, a oba společně se vydávají hledat způsob, jak dokázat existenci svých dětí a vymanit se z šílenství, které je obklopuje. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (232)

viperblade 

všechny recenze uživatele

Není nic horšího, než ztratit někoho blízkého. Kromě toho, když rodič ztratí své dítě. To se stalo Telly, která měla kluka. Zcela normálního, 9letého kluka. Jednou ale spadlo letadlo, ve kterém byl i její kluk. Od té doby uplynulo 14 měsíců a ona stále nemůže zapomenout, jenže máme zde takový problém. Někteří si nemůžou vzpomenout. Proč najednou všichni začínají popírat nehodu? Proč si ji pamatuje pouze ona? A proč se o ni začíná zajímat Státní bezpečnost? Takhle by se dal shrnout tento zajímavý film, který podle mě není tak špatný, jak by se podle zdejšího hodnocení mohlo zdát. Hlavní zásluhou na tom má jistě Julianne Moore a Dominic West. Myslím, že tomuhle filmu by prospěla i trochu delší stopáž, aby ten závěr nepůsobil tak uspěchaně, jako působil na mě. Ale to je pouze jedna výtka. Jinak mi nic nebraní, abych tento zajímavý film mohl doporučit. A slovo zajímavý zcela charakterizuje tento film. ()

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Budu se jenom opakovat, ale jak už tady spousta lidí řekla, film se rozjíždí s příjemně chvějivou atmosférou, náznaky, které mohou napovídat ledacos a divák si tak hraje s filmem na myšku v bludišti, která se může vydat tam i tam, a to je právě to příjemné: "bude to tak, jak jsem to vymyslel já nebo to bude ještě zajímavější?". Jenže se bojím, že takový konec by nezvolila žádná myška, leda pod vlivem omamné látky. To už neni o nelogičnosti, to už bylo vršení jednoho nesmyslu na druhý. A tak mi vlastně z celého filmu zbyly jen dva pěkné poznatky: Telly měla krásně zařízený byt a Julianne krásné vlasy. ()

Reklama

Terter 

všechny recenze uživatele

Zloději paměti se dají rozdělit na dvě zhruba stejné poloviny. V první polovině je divákovi nabídnut zajímavý příběh s dobrou zápletkou. Ovšem způsob, jakým je to podáváno, je poněkoud podivný. Naprostá sterilita, kde režie ničím nevzniká a sráží tak divácký zážitek. V druhé polovině pak nastává zlom. Děj se zvrhává do naprosté magořiny, na scénu vyběhnou mimozemšťané a celé to rezignuje na jakoukoliv logiku. Ale všechno má své klady. Dočkáme se konečně několika solidních lekaček a alespoň nějakého hororového nádechu. Celkově jde ale o promrhaný potenciál, který zaručuje vskutku zajímavý námět. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

V roku 2004 ešte každý trailer na mysteriózny film vzbudzoval veľké očakávania, od sľubného námetu (ten tu je), cez napätie až po šokujúcu pointu (tie tú nie sú). Nie je náhoda, že ak sa mysteriózna zápletka končí racionálnym rozuzlením, skoro vždy je to sklamanie. To sa stalo aj teraz a neurobí s tým nič ani Moorka, ktorá sa snaží udržať celý tento zmätok v intenciách príčetnosti, čo sa jej aspoň do určitej miery podarilo. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Kamerové filtry, lokace a oblečení (!) vnášející ponurost, výkony hvězd nižší svítivosti (West, Moore, Sinise) a pár nervy cuchajících scén. Opojen těmito fakty skočil režisér Ruben z Empire State Building a let by to byl úchvatný, kdyby mu někde v půlce nezazvonil mobil a na displeji se neobjevilo jméno Fox Mulder. Znenadání zjistil, že na zádech nemá křídla, či padák, ale jen batoh s cihlami, které mu tam naložil scénárista, ovšem za výše uvedené klady jsem mu alespoň na místo dopadu ochotně přistavil kontejner s odpadky. Celou dobu mi vrtalo hlavou, proč hoši ze "za Mléčnou dráhou doleva a pak 2000 světelných let rovně" plus jejich přisluhovači z třípísmenné bezpečnostní agentury rovnou nesprovodili šťouravé rodiče nenápadně ze světa (ona jako redaktorka by si mohla propíchnout čelní lalok propisovací tužkou, na něj by během zápasu nečekaně spadla světelná kostka s ukazatelem skóre)? S koncem však přišlo vysvětlení a já zase ten kontejner odsunul.. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (14)

  • 42-milionoví Zloději paměti oživili ospalý žebříček návštěvnosti severoamerického kontinentu, když během prvních třech dnů vydělali 21 mil. dolarů. Ostatní fimy se během tohoto víkendu poprvé za celý rok držely pod hladinou 7 milionů. Celkový výdělek dosáhl téměř 65 milionů. (imro)
  • Chátrajúci motel, v ktorom bývajú Ash (Dominic West) a Telly (Julianne Moore), má na záberoch v noci a osvetlené predajné automaty na oboch stranách vchodu. Ráno, keď sa motel natáča z vtáčej perspektívy, tam nie sú žiadne automaty. (Arsenal83)
  • Jeden z agentů NSA se jmenuje Al Petalis. Petalis je latinský výraz pro okvětní lístek. Okvětní lístky růží jsou tradičně symbolem lásky a oddanosti a mohou být také symbolem mateřství – dvou hlavních témat filmu. (veronikajel)

Reklama

Reklama