Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vzrušující a působivý film Okrsek 49 vypráví příběh baltimorského požárníka Jacka Morrisona (JOAQUIN PHOENIX), který se stává z nezkušeného nováčka ostříleným bojovníkem s ohněm. Při namáhavé a riskantní práci, kvůli níž i přes veškerou snahu nezřídka zanedbává manželku a děti, často spoléhá na podporu svého rádce a šéfa Mikea Kennedyho (JOHN TRAVOLTA) a svou druhou rodinu - ostatní požárníky, které drží pohromadě téměř bratrské pouto. Když se ale ocitne uvězněn uprostřed nejhrozivějšího požáru své kariéry, jeho život a věci, které v něm považuje za podstatné - rodina, důstojnost, odvaha - se náhle stávají ještě důležitějšími než kdykoliv předtím. Zatímco se jeho kamarádi z hasičské jednotky snaží udělat vše pro jeho záchranu, Jackův život visí na vlásku. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (257)

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Bez chlapáckého poplácávání "ty jsi skvělý, ne já, to ty jsi skvělý" by se film o likvidátorech dobrého sluhy/zlého pána asi neobešel, ale tady to bylo, když přivřu oči nad posledními minutami, v přijatelné míře a jako vkusný hold hasičům, budiž film pochválen. Na druhé straně si ale, pokud jde o toto téma, v budoucnu pohotověji vybavím dramatičtější Oheň Rona Howarda. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Nedivme se, filmy o požárnících budou pořád hrdinské, protože je to prostě fakt. Jsou to hrdinové. Herci prodělali před natáčením pořádný výcvik a když jsem si poředstavil na jejich místě sebe, asi bych se posral strachy. A já a výšky? Fuj! Zaujala mě forma vyprávění, reálně působící akce, skvělý Joaquin Phoenix a příjemný John Travolta. A humor! 70%. ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Óda na hasičské remeslo. Na film sa však nepozerá zle, vyžaruje z neho príjemná odpočinková energia. Jednotlivé akčné scénky pri hasení ohňa sú dostatočne napínavé aj emočne zaujímavé. Na druhú stranu, J. Phoenix tentoraz nijak zvlášť neohúril, svoju postavu síce zvládol, ale akosi bez života, mdlo a fádne. Na kvalite filmu to žiaľ dosť uberá. Jediný, kto výraznejšie herecky zaujal bol Travolta, len škoda, že sa mu nedostalo viac priestoru. U mňa nadpriemer s odretými ušami. 70/100 ()

Beastmaster4 

všechny recenze uživatele

Film, který má rozhodně co ukázat. Po lidské stránce, je nám příběh předkládán v dojemném duchu. Ukazuje nám člověka, který miluje svou práci hasiče a v kterém bojuje věrnost rodině s touhou zachraňovat lidské životy. Prolínání minulosti s přítomností filmu rozhodně svědčí, děj tak získává dramatičtější kouzlo a drží diváka v napětí. Bohužel je z filmu cítit americká pýcha, kterou z podobných filmů nedokáží nikdy vypustit, nebo spíše nechtějí. Nebýt vše tak nabubřelé "americkým" smyslem pro čest a zbytečně zviditelňovanou odvahou, mohlo to být o fous lepší, alespoň pro mě, jako evropského diváka. ()

Jossie 

všechny recenze uživatele

Tak to byl hodně slabý hasičský film a to jsem se těšila na Phoenixe i Travoltu. Moc patetické, málo záživné, prostřihy do minulosti každou chvíli mě po chvíli začaly dost otravovat a už jsem jen čekala, až konečně dokončí tu současnost a všechno mi to bylo tak nějak jedno, ty postavy byly takové nijaké a hasičské zásahy mi přišly jako od bandy amatérů. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (16)

  • Při natáčení scén s ohněm vznikla v Baltimore panika takových rozměrů, že byly zahlcené nouzové linky telefonáty oznamujícími požár. Požárníci museli dokonce rozhlásit prostřednictvím radiostanic, že jde jen o natáčení filmu. (imro)
  • Martin O'Malley, který hraje starostu, je ve skutečnosti starostou města Baltimore. (KucC)
  • Jacinda Barrett, představitelka Lindy Morrison, je ve skutečnosti dcera hasiče, který má za sebou 33 letou kariéru. (KucC)

Reklama

Reklama