Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vzrušující a působivý film Okrsek 49 vypráví příběh baltimorského požárníka Jacka Morrisona (JOAQUIN PHOENIX), který se stává z nezkušeného nováčka ostříleným bojovníkem s ohněm. Při namáhavé a riskantní práci, kvůli níž i přes veškerou snahu nezřídka zanedbává manželku a děti, často spoléhá na podporu svého rádce a šéfa Mikea Kennedyho (JOHN TRAVOLTA) a svou druhou rodinu - ostatní požárníky, které drží pohromadě téměř bratrské pouto. Když se ale ocitne uvězněn uprostřed nejhrozivějšího požáru své kariéry, jeho život a věci, které v něm považuje za podstatné - rodina, důstojnost, odvaha - se náhle stávají ještě důležitějšími než kdykoliv předtím. Zatímco se jeho kamarádi z hasičské jednotky snaží udělat vše pro jeho záchranu, Jackův život visí na vlásku. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (257)

Phobia 

všechny recenze uživatele

Průměr, který ničím nepřekvapil, neoriginální a patetické, jak se při zvoleném tématu o hasičském povolání dalo předpokládat. Herecké výkony vcelku solidní, speciální efekty na úrovni, celkově není co vytknout, až na tu nudnou předvídatelnost. Jako pocta hasičům obstojné, leč podobných filmů už tu bylo... a tenhle nepřinesl nic nového. 58% ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

No... Já nevím. Nemám moc ráda Joaquina Phoenixe a John Travolta už také není to co býval. Neviděla jsem sice úplný začátek filmu, ale všechny postavy mi přišly totálně nesympatické a děj místy dost hluchý. Konec mě opravdu zarazil, protože jsem čekala typickou Ameriku. Jinými slovy "Vydrž, jdu pro tebe"... "Chlapy, nežádám vás, abyste šli se mnou." ... "Jdeme s vámi, pane!" Avšak nic takového se nekonalo. Navíc... Já brečím skoro u všeho, ale tady ani náhodou. Mohl to být moc pěkný film, místo toho vznikl pouhý průměr. Scény s ohněm jsou super, ale to je tak všechno - 2,5*. ()

Reklama

mzss1 

všechny recenze uživatele

Je to perfektní drama o hasičích, lepší nemůže ani být. Herec Joaquin Phoenix hrál skvěle. To samé platí o Travoltovi, který hrál velitele hasičů. Je skvělé ve filmu pozorovat jak se z nezkušeného hasiče stává vynikjící hasič a skvělý otec od rodiny. Film je založen hlavně na flashbacích. Hudba je naprosto dokonalá, vystihuje emoce. Závěrečný proslov od Travolty velmi dojemný. Film nemá ani jednu chybu. 100% = ***** ()

Hakha 

všechny recenze uživatele

Obrovské zklamání, bohužel při sledování jsem se neubránil srovnat film s Howardovým o třináct let mladším počinem a to filmem Oheň, který Okrsek 49 rozdrtil ve všech frontách. Už od začátku jsem měl problém ztotožnit se s hlavními postavičkami a problém trval až do závěrečného finiše, který mě nechal tím pádem chladným. Největším překvapením pro mě byly herecké výkony mích oblíbenců Travolty a Phoenixe, kteří mě v tomto filmu nepasovali a ani jejich herecký koncert nebyl nijak zajímavý. Jinak bohužel Jay Russell natočil Okrsek 49 dosti nezáživně, jež ani záchranářské akce mě vůbec nebavili. Jinak ke kladům filmu patří Robert Patrick, který je opět výborný i když má opět mini roly a také pár zajímavých momentů, kterých je jen pár. Mé hodnocení velmi slabé 2 hvězdičky... ()

choze 

všechny recenze uživatele

Tohle průměrné televizní dramátko, které se jen díky propožárnickým náladám ve Státech probojovalo na filmové plátno, kde rozhodně nemá co dělat, jsem sledoval asi na pětkrát, protože mě po každých patnácti minutách začínalo nudit k smrti. Proboha, vždyť to nudilo i mé rodiče a že ti skousnou lecjakou televizní slátaninu! Jedna věc je, že po vynikajícím a nepřekonatelném OHNI Rona Howarda nevidím důvod, proč točit další filmy o požárnících, protože každý další už může být jen slabší. Zápletka OKRSKU 49 je zcela triviální, přímočará a od začátku až do konce předvídatelná. Nedovíte se nic nového, nic vás nepřekvapí a až na pár úsměvných situací (nováčkova zpověď) ani nepobaví. Není to napínavé ani dojemné, i když snaha o patos tu rozhodně byla a díky použité hudbě vyznívá tak směšně, jak je to jen možné a ještě trochu víc. Obsazení se povedlo a Travolta si svou roli vyloženě užívá, ale můj oblíbenec Joaquin Phoenix mě svým nevýrazným výkonem hodně zklamal a můj další favorit Robert Patrick zase vyfasoval blbou roli mrzoutského mazáka. Před čím ale musím smeknout je, jak nudně a doslova anti-dramaticky dokázal režisér Jay Russell natočit veškeré akční scény. Je mi jasné, že tady nešlo o akci ani v třetí, natož v první řadě, ale takhle zabít veškeré napětí a drama, které poskytuje boj o záchranu člověka v hořící budově, to se opravdu hned tak nevidí. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (16)

  • Při natáčení scén s ohněm vznikla v Baltimore panika takových rozměrů, že byly zahlcené nouzové linky telefonáty oznamujícími požár. Požárníci museli dokonce rozhlásit prostřednictvím radiostanic, že jde jen o natáčení filmu. (imro)
  • Hasičský snímek debutoval během prvního říjnového víkendu na druhém místě amerického žebříčku návštěvnosti s výdělkem 22,1 mil. dolarů a do konce roku nasbíral 73,8 milionu. (imro)
  • Počas hasičského výcviku mal Joaquin Phoenix (Jack Morrison) prezývku "Hollywood". Až potom, čo si získal rešpekt ostatných hasičov, mu začali hovoriť jeho skutočným menom. (misterz)

Reklama

Reklama