Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vzrušující a působivý film Okrsek 49 vypráví příběh baltimorského požárníka Jacka Morrisona (JOAQUIN PHOENIX), který se stává z nezkušeného nováčka ostříleným bojovníkem s ohněm. Při namáhavé a riskantní práci, kvůli níž i přes veškerou snahu nezřídka zanedbává manželku a děti, často spoléhá na podporu svého rádce a šéfa Mikea Kennedyho (JOHN TRAVOLTA) a svou druhou rodinu - ostatní požárníky, které drží pohromadě téměř bratrské pouto. Když se ale ocitne uvězněn uprostřed nejhrozivějšího požáru své kariéry, jeho život a věci, které v něm považuje za podstatné - rodina, důstojnost, odvaha - se náhle stávají ještě důležitějšími než kdykoliv předtím. Zatímco se jeho kamarádi z hasičské jednotky snaží udělat vše pro jeho záchranu, Jackův život visí na vlásku. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (257)

Fr 

všechny recenze uživatele

první co mě upoutalo byla hudba w.rosse. no a potom hasičský sbor baltimor. můžete se podívat, jak by vypadal váš život, když se stanete hasičem. veselé i smutné příhody od počátku vaší působnosti mezi chlapi, kteří si myslí, že zachraňovat lidi je super zábava, až po mazáctví, kdy se stanete průzkumákem. a pak jednou nepřijdete domů a venku se objeví červený auto. no a všichni budou (v tom lepším případě) oslavovat váš život. musím říct, že se mi velmi líbil zvuk. v boji s požárem, když o něco šlo, jej spolu s kamerou nechávali všichni zůčastnění vyniknout. a dojem ze záchranných akcích tak působil mnohem silněji. ale jinak: takovej normální americkej oslavnej snímek. ani ty herecký výkony mě tolik nezaujali. bohužel. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Lidé se mě vždycky ptají jak to, že hasiči běží do hořící budovy, ze které všichni ostatní utíkají ven. Odvaha, to je ta odpověď............ Scénář : Lewis Colick. Kamera : James L. Carter. Hudba : William Ross, Robbie Robertson. CHYBA VE FILMU - Když Linda pije na ex v hospodě to pití, tak v jednom záběru už ho má skoro dopité, ale v dalším jí ho trochu přibylo. ()

Reklama

Slarque 

všechny recenze uživatele

Pocta (nejen baltimorským) hasičům se téměř topí v patosu a herci v čele s jinak výborným Joaquinem Phoenixem nemají co hrát. Ještě to ale není tak strašné, jako o pár let později ve filmové mohyle Olivera Stonea jménem World Trade Center. Pozici nejlepšího filmu o požárnících – Howardova Ohně tohle rozhodně nemůže ohrozit. ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Tak od Okrsku jsem vůbec nic neočekával. Oslava hasičům? Pche.. to zase bude. Film začíná - hmm pěknej fajrák. Ten se fakt povedl. Aaaa, tady máme prvního hrdinu, Phoenixe. Ale co to? Co se to stalo? Mu se něco přihodilo? A nevypadá to s ním vůbec dobře. To jsem zvědavej, co z toho vyleze. Ha - flashback. No dobrá, asi už vím, jak bude celý film probíhat. Flashbacky. Seznámení s hrdiny v klasickém duchu, pár prvních výjezdů, seznámení s budoucí manželkou. A už mě to začíná docela zajímat. Ale? Co to... co se mu to... Ano, nebudu nic prozrazovat, ale od této chvíle jsem film doslova hltal. Phoenix hraje opravdu přesvědčivě, Travolta také a ten jeho závěrečný projev? Ano, dostal mě. Hudba nijak vybočující z řad průměru, režie nadprůměrná a kamera vynikající. Nakonec se tedy přikláním k maximálnímu hodnocení. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Nedivme se, filmy o požárnících budou pořád hrdinské, protože je to prostě fakt. Jsou to hrdinové. Herci prodělali před natáčením pořádný výcvik a když jsem si poředstavil na jejich místě sebe, asi bych se posral strachy. A já a výšky? Fuj! Zaujala mě forma vyprávění, reálně působící akce, skvělý Joaquin Phoenix a příjemný John Travolta. A humor! 70%. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (16)

  • Okrem autentických miest v meste Baltimore sa natáčalo aj v ďalších dvoch mestách v americkom štáte Maryland, a to Annapolis a Curtis Bay. (MikaelSVK)
  • Původní scénář byl napsaný už před útoky 11. září 2001 a odehrával se v New Yorku. Podobně jako u jiných filmů s katastrofickým námětem, se musel po této tragické události štáb porozhlédnout po jiných lokalitách. (imro)
  • Počas hasičského výcviku mal Joaquin Phoenix (Jack Morrison) prezývku "Hollywood". Až potom, čo si získal rešpekt ostatných hasičov, mu začali hovoriť jeho skutočným menom. (misterz)

Reklama

Reklama