Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vzrušující a působivý film Okrsek 49 vypráví příběh baltimorského požárníka Jacka Morrisona (JOAQUIN PHOENIX), který se stává z nezkušeného nováčka ostříleným bojovníkem s ohněm. Při namáhavé a riskantní práci, kvůli níž i přes veškerou snahu nezřídka zanedbává manželku a děti, často spoléhá na podporu svého rádce a šéfa Mikea Kennedyho (JOHN TRAVOLTA) a svou druhou rodinu - ostatní požárníky, které drží pohromadě téměř bratrské pouto. Když se ale ocitne uvězněn uprostřed nejhrozivějšího požáru své kariéry, jeho život a věci, které v něm považuje za podstatné - rodina, důstojnost, odvaha - se náhle stávají ještě důležitějšími než kdykoliv předtím. Zatímco se jeho kamarádi z hasičské jednotky snaží udělat vše pro jeho záchranu, Jackův život visí na vlásku. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (257)

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 7/10 Děj 7/10 Hudba 6/10 Efekty 7/10/// +taková příjemná pocta hasičům, zaujme a nenudí -není to akční film, trošku hůř se mi oriantovalo v ději/// No na tenhle film jsem byl zvědavej a docela dlouho jsem ho už chtěl vidět. Joaquina Phoenixe rozhodně nevyhledávám. Naštěstí mě tady nestačil otrávit, byl prostě celkem v pohodě. Líbil se mi John Travolta a samotný snímek byl občas i zábavný. Šlo to./// Celkem 68%/// ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Požiarnická dráma, ktorá prekvapivo ignoruje potenciál akcie a sústredí sa výhradne na humanistický rozmer životného príbehu radového človeka z mäsa a kostí - od nadšeného mladíka až po zodpovedného otca. Záchrana hlavného hrdinu v ohrození, ktorá sa prelína s flashbackmi z jeho predošlého života, spočiatku odradí šablónovitosťou a neoriginalitou, no neskôr si postupne získa divákov záujem. A môže za to hlavne skvelý Joaquin Phoenix. Malý a v porovnaní s Howardovým Backdraft jednoduchý, "bezzápletkový" film, no divákove srdce obnaží poctivou cestou. ()

Reklama

Lynn 

všechny recenze uživatele

Líbilo se mi, jak se prolínaly dvě roviny filmu (Jackův dosavadní život a průšvih v hořícím domě), líbil se mi realistický konec. Jenže...Chtělo by to ubrat patos a vyměnit hlavního protagonistu (Joaquin Phoenix má bezesporu talent, na nový film "Walk the Line", kde ztvárnil ústředního hrdinu jistě půjdu, ale prostě zde mi nějak nesedl). Abych to zkrátila, "Okrsek 49" je dobrý (= 3*) film. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack William Ross: 1. Shine Your Light - Robbie Robertson [5:28] ,2. As I'm Leaving - David Gray [4:32] ,3. Fire - Ohio Players [4:33] ,4. How to Dream - Sam Phillips [3:07] ,5. Cannonball - The Breeders [3:35] ,6. Orange Sky - Alexi Murdoch [6:18] ,7. You and Me - Tom Petty and the Heartbreakers [2:57] ,8. Reflection - Robbie Robertson [4:34] ,9. If I Should Fall from the Grace of God - The Pogues [2:21] ,10. Love Sneakin' Up On You - Bonnie Raitt [3:41] ,11. Twice as Hard - The Black Crowes [4:09] ,12. Big Sweet Life - Jon Dee Graham [3:18] ,13. A Call to Courage - William Ross [7:22], ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

No... Já nevím. Nemám moc ráda Joaquina Phoenixe a John Travolta už také není to co býval. Neviděla jsem sice úplný začátek filmu, ale všechny postavy mi přišly totálně nesympatické a děj místy dost hluchý. Konec mě opravdu zarazil, protože jsem čekala typickou Ameriku. Jinými slovy "Vydrž, jdu pro tebe"... "Chlapy, nežádám vás, abyste šli se mnou." ... "Jdeme s vámi, pane!" Avšak nic takového se nekonalo. Navíc... Já brečím skoro u všeho, ale tady ani náhodou. Mohl to být moc pěkný film, místo toho vznikl pouhý průměr. Scény s ohněm jsou super, ale to je tak všechno - 2,5*. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (16)

  • Počas hasičského výcviku mal Joaquin Phoenix (Jack Morrison) prezývku "Hollywood". Až potom, čo si získal rešpekt ostatných hasičov, mu začali hovoriť jeho skutočným menom. (misterz)
  • Hlavní roli měl původně ztvárnit Stephen Lang, který již má za sebou zkušenosti s úlohou kapitána hasičů v divadelní hře The Guys. Když ale o film projevil zájem John Travolta, Lang byl okamžitě nahrazen. (imro)
  • Joaquin Phoenix měl neskutečný strach z výšek a před natáčením filmu by se neodvážil ani sklouznout po požární tyči. Prošel výcvikem a vše se pro něj změnilo. Během natáčení pak vysel ve výšce odpovídající 20patrové budově. (KucC)

Reklama

Reklama