Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rockové koncerty bývaly kdysi podezřelé. Měly totiž přitahovat všelijaká divná individua, která nemyslí na nic dobrého. V tomto případě se jedná o dvojici uprchlých trestanců, kteří se chtějí skrýt v koncertové vřavě... Film se vyznačuje dokumentárními náběhy v zobrazení hudební produkce i třeštění fanoušků, avšak kriminální linie je hodně vyumělkovaná. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (19)

waxtrax 

všechny recenze uživatele

Mno. Nutno v první řadě říci, že se nejedná o krimi, ale o hudební film s kriminální zápletkou. Hudební film s rockovou tematikou, to je pro rok 1980 skutečné unikum. Kvalitní kamera a režie dělá z tohoto filmu ve spektru podobných ČS filmů 70-tých a 80-tých let nadstandard. Jako hodně odvážné od tvůrců filmu byla konfrontace fanoušků s (nedotknutelnými a vždy vítězícími) příslušníky VB, při prolomení brány areálu. Tvůrcům se zde podařilo zachytit jedinečnou atmosféru koncertů v letních kinech. Ta kriminální rovina děje je zde jaksi navíc a odfláknutě gradovaná. ()

sator 

všechny recenze uživatele

Jak propašovat rockovou hudbu do socialistického filmu ... Tomsu mluví Teplý... Petra Janů skvělá zpěvačka a překvapivě slušná herečka...👍🙃 Přesto že film vykazuje slušnou uvěřitelnost, v samém závěru došlo ke dvou nepochopitelným kiksům.Sněhurka (Ivan Pokorný) byl zasažen ze samopalu do břicha aniž krvácel a po scéně kdy přestane střílet, protože mu došli náboje, se stahuje do sklepa kde se tou samou zbraní sprovodí ze světa. ()

Reklama

Schlierkamp 

všechny recenze uživatele

Československý film, v němž je poměrně raritním způsobem zobrazena příprava a průběh rockového koncertu kapely Bumerang se zpěvačkou Petrou Janů. Druhá kriminalisticky zaměřená linie se zabývá chytáním dvou uprchlých vězňů, jež se přimíchají do dvoutisícového davu fanoušků rockové hudby a chtějí se v něm ukrýt. Nesourodou dvojici ozbrojených zločinců představoval přemýšlivý a autoritativní J. Tomsa a nestabilní psychopat I. Pokorný. Dramatická zápletka se odehrává až v závěru snímku, kdy si odhalení uprchlíci v obklíčeném amfiteátru, kde se koncert konal, vezmou zpěvačku a jednoho z kytaristů jako rukojmí. V roli mladého hudebního eléva, jemuž během vystoupení selže technika a navíc je zajat zločinci, se objevil M. Stropnický. Ze známých herců se v hodinovém snímku představil P. Rímský jakožto bezcharakterní manažer hudebního tělesa či zvukař V. Kratina. Je zřejmé, že se autoři snažil propojit a dát do souvislostí jako nepřátele režimu uprchlé zločince a příznivce alternativní hudební scény, na druhou stranu nejsou však tito vlasatí hudební příznivci vykresleni až tak odsouzeníhodně, neboť po korektní policejní výzvě byly ochotni po přerušeném koncertu bezproblémově a spořádaně vyklidit hlediště. Bohužel Schmidtův snímek kromě téměř dokumentárního zobrazení rockového vystoupení nenabízí nic zajímavého a zaujme spíše jen svým netradičním pojetím a netypickým hudebním zaměřením. ()

vinducha 

všechny recenze uživatele

Pánové krimoši Tomsa a Pokorný na útěku před spravedlností se schovají v letňáku na koncertě Petry Janů. No v momentě , když si natěšená mládež násilným vniknutím vynutila od pořadatelů , aby koncert nakonec proběhl , tak sem se docela plácal do stehen. Takhle to tehdy moc nefungovalo , věřte mi , že v 80. roce by to dopadlo jinak . To by byla nakládačka a řádná. ()

sud 

všechny recenze uživatele

Zde se dočítám, že by bylo lepší nebrat film jako kriminálku - já bych to nebral ani moc jako film (i díky stopáži, má to něco málo přes hodinu). Spíš je to krimipovídka s jednoduchým dějem a s netradičním prostředím. Nic podobného z prostředí rockového koncertu a za spoluúčasti populární zpěvačky na toto téma (bohužel nebo bohudík) nemáme. Bez problémů koukatelné. 55%. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (3)

  • Přesto, že film vykazuje slušnou uvěřitelnost, v samém závěru došlo ke dvěma nepochopitelným kiksům. Sněhurka (Ivan Pokorný) byl zasažen ze samopalu do břicha aniž krvácel a po scéně, kdy přestane střílet, protože mu došli náboje, se stahuje do sklepa, kde se tou samou zbraní sprovodí ze světa. (sator)
  • Hudební skupina, která hraje s Petrou Janů, je slavná Plzeňská skupina Bumerang s níž Petra Janů skutečně dva roky zpívala. Po rozpadu skupiny vznikla z několika členů dodnes hodně známá skupina Turbo. (cariada)
  • Ve filmu zazní celkem pět písní Petry Janů - "Koncert končí", "Příběh Gabriela", "Písnička", "Vabank" a "Jen jestli"... Všechny jsou z druhého alba Petry Janů "Exploduj!" (1980), z něhož ke všem písním složil hudbu i texty Otakar Petřian. (Willy Kufalt)

Reklama

Reklama