Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ti tři lidé spolu zdánlivě nemají nic společného: Martin, od narození slepý, který fotografuje svět kolem sebe, protože ty snímky jsou pro něj důkazem vlastní existence. Důkazem toho, že vnímá to, co ostatní mohou vidět. Celia, dosud mladá, pohledná žena, která mu bůhvíproč vede domácnost, i když se jí za to nedostává žádného vděku. Ba právě naopak. A Andy, pomocný kuchař z blízké restaurace, mladík bez velkých ambicí a perspektiv, jehož jeho vlastní rodiče mají za nýmanda a on sám sebe také příliš necení. A přece se jednoho dne jejich osudy zkřížily způsobem, který navždy poznamenal celý jejich další život... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (13)

Martin741 

všechny recenze uživatele

Jo, milovnici maciek to tu budu mat tazke, kazdopadne agent Smith /teda pardon, Hugo Weaving - Lord of the Rings 1 -3, Matrix/ bol na urovni, zrucne stihal aj mlady herec Russel Vranae /L. A. Confidential/. Dalsi film na temu, ze sa spolu stretnu traja ludia, ktori navonok nemaju nic spolocne, Jocelyn MooreDom je zrucna reziserka : 62 % ()

chelseaman22 

všechny recenze uživatele

Mladík Russel sedí na schodech, žoviálně štípá špačka o futro a pozoruje, kterak agent Smith naráží do vyhozených přepravek od banánů z Nikaragui. Nevidomý agent Smith během návštěvy u zvěrolékaře fotí úplně vše, přičemž ignoruje fakt, že fotky samotné mu jsou platné asi jako drachny v Řecku. Russel co by "kluk pro všechno" musí přestat krájet petržel a zasednout naproti Smithovi, jež chce zevrubně popsat každou jím vyfocenou fotografii. Překvapivě nevykrmený labradudl (nebo chcete-li labroňouma) táhne svého živitele k domovu, kde netrpělivě čeká paní domácí se slovy: "Myslela jsem, že by jste mne mohl vyfotit v mé nové halence." (jdeš na sjezd strany, krávo?!) HUGO nevědomky zírá na partu australských zevlounů, na něž v okamžiku začne mávat balíčkem kondomů (o tom, že drží šprcky nemá samozřejmě tucha). "Jste slepý celý život, proč jste řídil auto? Zapomněl jsem." Kdo by si nepřál, aby ho samice v kristových letech pozvala na koncert, připravila studený talíř a následně se pustila do orálního sexu? Agent Smith si to nepřál, a tak vzal do zaječích. Gladiátor ji nakonec za Smithe obtáhne, což vede ke změnám v dohodě o provedení práce. "Máte tady případy, kdyby někdo nechal pochovat prázdnou rakev? Proč by to proboha někdo dělal?" 75% Celosvětový výdělek k 30. 4. 2013: $524,668..........7,186. nejvýdělečnější snímek historie ()

Reklama

markotter 

všechny recenze uživatele

Bylo zajímavé sledovat budoucí hvězdy Hollywoodu v jejich mladých letech, ale jinak jsem byl z filmu trochu rozčarovaný. Celé si to hrálo na něco, co to nebylo. Od začátku dramatická hudba ve chvílích, kdy jakoby se něco mělo stát, pořád byl ve filmu obsažen prvek takového tísnivého napětí, přitom šlo opravdu jen o vztahový trojúhelník, zajímavý, to ano, ale nijak se vymykající z normálu. Taky nechápu když ho tedy ta Celine tak milovala, pořád mu do cesty strkala tu popelník, tu věšák, atd. A takových nelogičností tam bylo víc. ()

kolodej1 

všechny recenze uživatele

nebyl jsem si moc jistý, jestli se mi film bude líbit, ale nakonec jsem se rozhodl dobře. Film plyne v pomalém tempu, jakoby se přizpůsoboval tempu slepce. Ale vůbec to ničemu neškodí. Řekl bych, že jde spíše o psychologický snímek, který nemá snahu se prvoplánově líbit. Je zajímavé sledovat vývoj vztahů mezi třemi hlavními představiteli. Taky se mi líbí nápad, že slepec si dělá fotky a pak si je nechá popisovat a tímto způsobem pak vlastně jakoby vidí. ()

vincent 

všechny recenze uživatele

U mňa za štyri a oprávnene. Vynikajúce komorné dielko s výbornými hlavnými predstaviteľmi. Hlavne Weaving kraľuje tomuto filmu. Zaujímavá myšlienka filmu o slepcovi, ktorý sa učí ľuďom veriť vďaka fotografiám, ktoré sám robí. I napriek tomu, že nevidí pomáha ostatným vidieť samých seba z iného pohľadu a tak získať objektívnejšiu predstavu o sebe. ()

Galerie (15)

Reklama

Reklama