Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Nejkontroverznější film posledních let je příběhem Handa (Russell Crowe) a jeho gangu vyznavačů Mein Kampfu, násilnických neonacistických skinheadských hrdlořezů, mezi které patří i jeho nejlepší kamarád Davey. Jejich pravidelnou zábavou je opíjení se do němoty a rasistické nájezdy na přistěhovalce v chudém předměstí australského Melbourne. Hando se brzy zaplete s mladou dívkou na útěku, drogově závislou Gabe. Když si ale místní bar koupí vietnamský přistěhovalec, zahájí skinheadi intenzívní válku o své území. Z Daveyho a Gabe se stanou milenci a Hando náhle neví, jak dál... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (316)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Podle toho co říkal pan uvaděč na ČT2 jsem očekával trochu jiný film. Abych to upřesnil čekal jsem o hodně lěpší film, který by mohl aspon vidět na kotníky mechanickému pomeranči. Bohužel film dost pokulhává ve scénáři a chytlavosti. Ne každého bude zajímat jak partička skinheadů mlátí tajwance, protože chtějí čistější zemi. Ani ohrané téma zneužívané holčičky a jejího milující otce. Drsné je to dost. Krvavé taky. Brutální též, ale má to důvod? Musíme vidět brutální krvavé řádení bandy, aby jsme pochopili, že toho jsou schopni a že to dělají? Nemyslím si. Režisér, ael asi ví, že není schopný nám všechno dokázat a vykreslit jinak než činy. Škoda. Hercům vévodí drsně krutý Russell Crowe, který tuto roli má jako malou přípravu na postavu policisty v LA Přísně tajné. ()

Sawy 

všechny recenze uživatele

Určitě zajímavý film.Kult hákového kříže jsem zatím neviděl,takže srovnat nemůžu a je docela možné,že po jeho zhlédnutí strhnu Romper Stomper hvězdičku,ale zatím si trvám na čtyřech a to hlavně díky skvostnému Russelu Croweovi,který se od své role vžil naplno.Brutalita mi nevadila,ale podruhé se na to asi nepodívám.70 % ()

Reklama

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Film ze světa násilných nekulturních bezmozků, jehož postavy jsou promenádou lidské špíny a životní ztracenosti. Sympatizovat tu s někým je těžké, titulní pár tvoří bezprizorní feťačka ze zbohatlické rodiny a hardcore násilnický buran s láskou k Mein Kampfu, obklopuje je banda podobně smýšlejících čuňat a jediné mihotající se světélko morálky nabízí postava Daveyho, které však dlouho není věnován prostor. Vývoj vztahů i celého příběhu je předvídatelný a často dosti přímočarý, o snaze něco sdělit nemůže být ani řeč, přesto je Romper Stomper filmem rozhodně nadprůměrným. Po celou stopáž si totiž udržuje vysokou hladinu naturalistického drajvu a nabízí nenudící pohlednici ze světa pouliční lůzy, jejíž špinavost a divokost působí přinejmenším velmi přesvědčivě. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Drsné a syrové drama o australských skinheadech nemá možná zrovna dokonalý scénář, ale je velmi dobře natočené, i celkem slušně zahrané. Russell Crowe byl sice tak přesvědčivý, že jsem hned krátce po začátku začal doufat, že ho někdo brutálně zabije, ale nejzajímevější herecký výkon předvedl Daniel Pollock (R.I.P.). ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,TOHLE NENÍ TVOJE ZEMĚ !!!“....... /// Kluci z Melbourne – chlast, ničení, píchání, rvačky, svastiky, chlast, píchání ... a slovo ,,žluťáci“ maj rádi stejně jako bejk červenej hadřík. 60ti minutová agitka na holý lebky s perfektním R.Crowem (srovnatelnej s Derekem Vinyardem E.Nortona). Super ,,rasová“ pouliční bitka (a oboustranná ,,férovka“) a samozřejmě i pořádná muzika. O to víc mrzí, že to je to jediný, co ve filmu šlape. Ke konci je taková balada o zamilovaným skinheadovi, podaná ,,existenčně“, věnující se spíš slovům než činům a prostě ničím neburcuje. Možná to je všechno laciný a šokovat tímhle způsobem by (asi) dokázal každej. Přesto těch 60 minut .... /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Nevím, kam se dá zajít v Melbourne na pořádnej mejdan. 2.) Jsem autorem výroku: ,,čas umřít, žlutej......“. 3.) Mačetu v hospodě jsem viděl naposledy v Novým Boru. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE ** NAPĚTÍ ** ()

Galerie (37)

Zajímavosti (15)

  • Podle webu premiere.com je film jedním z 25 nejnebezpečnějších filmů všech dob. (ČSFD)
  • Film byl odmítnut městskou radou v Glasgow. (Lajty)
  • Předobrazem Handa (Russell Crowe) byl vůdce Melbournských skinheadů Dane Sweetman, který si v době natáčení odpykával ve věznici Pentridge doživotní trest za vraždu. (ČSFD)

Reklama

Reklama