Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Nejkontroverznější film posledních let je příběhem Handa (Russell Crowe) a jeho gangu vyznavačů Mein Kampfu, násilnických neonacistických skinheadských hrdlořezů, mezi které patří i jeho nejlepší kamarád Davey. Jejich pravidelnou zábavou je opíjení se do němoty a rasistické nájezdy na přistěhovalce v chudém předměstí australského Melbourne. Hando se brzy zaplete s mladou dívkou na útěku, drogově závislou Gabe. Když si ale místní bar koupí vietnamský přistěhovalec, zahájí skinheadi intenzívní válku o své území. Z Daveyho a Gabe se stanou milenci a Hando náhle neví, jak dál... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (316)

Caelos 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem víc, mnohem víc. Film je prostě úplně obyčejný a místo skinheadů by tam mohla být jakákoliv jiná skupina, třeba i ti vietnamci. Žádná hlubší myšlenka jako v Kultu hákového kříže, prostě jen příběh o partičce pozérů, která dostane do držky a pak se schovává. Navíc je zde něco, co mi vadilo i u Kultu hákového kříže, ale až tady mi to plně docvaklo, když pořád provolávali, že tady je to jejich. Je to naprosto nepochopitelné, mluvit o nějakém (bílém) původu a že je tato země moje, když mí předkové byli přistěhovalci (USA, Austrálie). Působí to prostě směšně. ()

AllShallFall 

všechny recenze uživatele

Konečně film, kde se něco pořádného děje. Ty začátky skinheadského hnutí, byly takové šedivé. To souhlasím. I když někde to bylo takové přehnané, ale výborné. Konec smutný. Když kamarád vymění druhého za nějakou udavačskou děvku. Ale budiž. Super byly jatka s rákosníkama. Dostali co si zaslouží. A Russell Crowe to zahrál bravurně. Jako vůdce by byl dobrej. To se mi líbilo. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Pozorne si prečítajte obsah a pozrite galériu, aby ste vedeli, do čoho idete. Ešte si to pre istotu zdvojnásobte, aby ste aj tak neboli prekvapení. Crowe je v tomto filme totálny magor a prenáša to na celú svoju brainwash partiu. Boj za rasovú čistotu Austrálie je intenzívna, krutá, nekompromisná jeden a pol hodinová brutálna bitka na nože, ktorá by mala otvoriť oči všetkým rasistom po celom svete. Ona by ich ale v ich vyčínaní možno ešte viac podporila. Neviem. Po 10tich rokoch sa na to chystám znova, mám DVD. VIDENÉ ZNOVA: Australian history X a Mechanický klokan v jednom, možno trochu menej okázalom a komornejšom vydaní. Scenáristicky nie príliš dotiahnuté, kde zmizli napríklad číňania? ()

sepp 

všechny recenze uživatele

Vskutku vynikajici a dechberouci film s nezvyklym nametem, nabitym scenarem a hodne hustou atmosferou. Boje s vietnamci ci prepadeni rezisera v jeho dome jsou naturalisticke a pritom filmarsky ciste a perfektne zvladnute sceny, zaverecne drama dvou hlavnich protagonistu je hereckym koncertem R.Crowea, ktery ale svoje kvality dokazuje po cely film a jako skinhead je daleko presvedcivejsi nez i takovy E.Norton v American History X. Vyzdvihnout musim jeste hudebni doprovod sikovne namixovany se skinheadskou muzikou. Filmarsky se jedna o temer bezchybne dilo, z umeleckeho hlediska velmi netradicni a velmi hodnotne. ()

Marsik 

všechny recenze uživatele

Před cca 8-10 lety jsem z tohoto snímku byl dlouho vyplesklej. Už jenom úvodní hudba vám nahání hrůzu, pak přijde surové mlácení tří mladých šikmoočků a po 20 minutách dlouhá bitka s bandou Vietnamců. Do té doby jsem prostě nic podobného neviděl - velice věrohodně ukázaný život skinheadů. Russell Crowe zahrál vůdce party tak věrohodně, že z něj šel strach. Dneska jsem už sice z filmu tolik odvařenej nebyl, ale i tak to hodnotím jako kvalitní kruté a drsné drama. 77% ()

Galerie (37)

Zajímavosti (15)

  • Daniel Pollock, který hrál Daveyho, si krátce po natočení filmu vzal život. (Kulmon)
  • Daniel Pollock se údajně v průběhu natáčení vážněji sblížil s herečkou Jacqueline McKenzie. (Krissty)
  • Při rozbíjení skla v obchodním domě se Daniel Pollock (Davey) skutečně pořezal. (Lajty)

Reklama

Reklama