Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Nejkontroverznější film posledních let je příběhem Handa (Russell Crowe) a jeho gangu vyznavačů Mein Kampfu, násilnických neonacistických skinheadských hrdlořezů, mezi které patří i jeho nejlepší kamarád Davey. Jejich pravidelnou zábavou je opíjení se do němoty a rasistické nájezdy na přistěhovalce v chudém předměstí australského Melbourne. Hando se brzy zaplete s mladou dívkou na útěku, drogově závislou Gabe. Když si ale místní bar koupí vietnamský přistěhovalec, zahájí skinheadi intenzívní válku o své území. Z Daveyho a Gabe se stanou milenci a Hando náhle neví, jak dál... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (316)

petero 

všechny recenze uživatele

Večný problém rasovej neznášanlivosti ako tak vidím majú aj v Austrálii. Niektorý ľudia to už majú v sebe zakorenené. Tu sa nedozvieme prečo, ako to je v prípade pôsobivejšieho American History X. Rasová nenávisť tu vychádza z príchodu „žltých“, ktorý sa len snažia rozvinúť svoj obchodný duch, no aj tu narážajú na odpor tých, ktorý sa búria proti systému, ktorým nechcú byť ovládaný. Ale aj skinheadi nie sú len zlí, majú svoje city, lásky, problémy. Síce si žijú svojim životom, ktorý normálne zmýšľajúcemu človeku nemôže byť po vôli, ale aj nenávisť je prejavom istého citu (Equilibrium =)). Svojím čím ďalej vyostrenejším správaním, netolerovaním ostatných sa dostávajú do vážnych problémov, ktorú postupne vyúsťujú k rozpadu skupiny. Tento austrálsky film sa k nám dostal z určitého dôvodu. A ten dôvod je samozrejme Russel Crove a jeho schopnosť zahrať akúkoľvek postavu naozaj pôsobivo. No za zmienku určite stoja aj postavy okolo neho, ktoré síce tak neexcelujú, no určite podávajú slušný herecký výkon na ktorom tento snímok určite stojí. Ja určite nie som z tých, ktorý by dávali plný počet hviezdičiek kôli výborným hercom, no film ma zaujal svojou sondou do života týchto vyvrheľov spoločnosti a jeho slušným podaním, ktorý požmurkáva po svojom mladšom už vyššie spomínanom kolegovi. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Hodně dobrý film s velice drsně vyhlížejícím Crowem. Pořád jsem slyšel že je to trochu jako Mechanický pomeranč, ale nenechte se mýlit Romper Stomper má do brutality pomeranče dost daleko. Jasně že tam ty bitky jsou a ze začátku jsem extrémně fandil Vietnamcům až pozdějc se jaksi šlo trochu ztotožnit s hrdiny (to už bitky vymizely z příběhu) a říkám vám že Daniel Pollock zahrál výborně (jenže Crowe má holt to cool tetování na ruce a vypadá fakt drsně). Pokud vám nevadí že, si půlku filmu přejete aby hlavní hrdiny už konečně někdo zabil mohu Romper Stomper doporučit. ()

Reklama

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Film, který rozhodně není k smíchu, což se bohužel o mnoha filmech se skinheadskou tématikou nedá říci. Je tady sice ještě trochu snahy o poselství (láska má být silnější než přesvědčení), ale to je naštěstí dost nevýrazné, takže se nedočkáme tolika vychovávání a hodnocení postav. Z praktického hlediska byli ze skinheadů sice vyrobeni takřka homelesáci, kteří jsou společnosti nebezpeční stejně jako třeba anarchisté, ale pořád je to lepší, než kdyby byla polovina filmu zaplácána nějakým uhozeným "diagnostikováním příčin" (Toho se dočkáme prakticky jen u Gabe, která stojí tak trochu mimo). ()

rawen 

všechny recenze uživatele

Po druhém skouknutí mám dojem, že opravdu není potřeba točit další filmy o těchto tupých hloupých opicích. Jinak natočeno docela dobře a zajímavě, takže film sám o sobě neodsuzuji, odsuzuji téma a hlavně to, že i když podobné filmy končí naštěstí tragicky, náckové v nich nejsou z pohledu diváka rozdrceni a zesměšněni úplně. A ať mi nikdo neříká, že jsou to přece jen také jenom lidi, ne, jsou to nádory a ty mají být nejlépe chirurgicky odstraněny... 6/10 ()

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

za vším hledejte ženu :-) absolutně jsem si představovala, že ten film bude o něčem jiném.. a absolutně mě výsledek potěšil :-) vidět Russell Crowa za "mlada" v bombarďákách bylo příjemné a říkám Vám, že bych ho pustila za práh svých dvěří :-) ze začátku by jste rákosníkům nejraději pomohli vymlátit duši vyznavačům Mein Kampfu, ale o pár stop dále se karta obrátí :-) dost zajímavě na to, abych si svůj zážitek ještě několikrát zopakovala :-) ()

Galerie (37)

Zajímavosti (15)

  • Russell Crowe, aby získal roli ve filmu, přečetl Mein Kampf. (morgos)
  • Poté, co Pollock 13. dubna 1992 spáchal sebevraždu skokem pod vlak, složil Russell Crowe píseň o jeho smrti "The Night That Davey Hit The Train". (Kirman)
  • Během natáčení byl Russell Crowe kvůli své vizáži několikrát zatčen. (morgos)

Reklama

Reklama