Reklama

Reklama

Jsou z nás

Obsahy(1)

Australský film režisérů Geoffa Burtona a Kevina Dowlinga o životě mladého homosexuála Jeffa Mitchella (Russell Crowe) a jeho ovdovělého otce Harryho (Jack Thompson). Oba muži žijí společně a hledají stálé partnery. Harry si podal inzerát v seznamovací kanceláři a Jeff si partnera vyhlédl v gayklubu. Film se soustředí na blízký vztah otce se synem a na strasti a slasti při navazování nových vztahů obou hlavních hrdinů. (bondgirl)

(více)

Recenze (20)

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Mladý Russell Crowe v roli homosexuálně orientovaného kluka, který má pravděpodobně toho nejlepšího, nejtolerantnějšího a nejpohodovějšího tátu na světě:) Jaké by to bylo, kdyby byli všichni rodiče tak chápaví a podporovali své potomky, bez ohledu na jejich orientaci a nebrali by ji jako nějakou špatnou, nepříjemnou, či odpornou věc. Russell byl úžasný herec již od počátků své kariéry a zejména scéna, v níž sedí u lůžka nemocného tatínka v nemocnici a má slzy v očích, na mě hodně zapůsobila. Jsou filmy, v nichž na mě scény, kde herci pláčou, nebo mají na krajíčku, nijak extra nezapůsobí, vnímám je jen jako ten "klasický" filmový pláč. A pak jsou tu filmy, kdy jsou herci v určité scéně natolik opravdoví, přirození a tak nějak nenucení, že mám pocit, že budu brečet s nima. Naposledy to byla Ryan Gosling v The Place Beyond The Pines při scéně v kostele. A zde to byl právě Russell. Krásný, optimisticky laděný snímek, který má i příjemný konec. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelně kultivovaný pohled na ty, co žijí na druhé straně. Vše tak klidně a téměř bezproblémově plyne, až začínáte tušit, že toho štěstí začíná být příliš. A pak... Radost, bolest, vzpomínky, bezstarostnost, ohrožení, zamilovaná srdce...rozbitá srdce... Po scénách radosti a štěstí přicházejí temné obrazy. Těžko říci, který osud dojme více, každopádně roztržení dvou starých paní, co se 40 let milovaly, působí mrazivě...samozřejmě ne jen ono. Nakonec nezbývá nic jiného, než naděje. A to není málo. ()

Reklama

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Většina současných filmů, kde je hlavní hrdina gay, ze sexuální orientace protagonisty činí hlavní téma příběhu, a proto je až neuvěřitelné, že před více než dvaceti lety dokázala parta Australanů natočit rom-com z homosexuálního prostředí, kde hrají respekt, láska a rodina mnohem důležitější roli než fakt, že Jeffovi se líbí Greg, a ne Emma nebo Eva. Nestereotypní, vyspělé, vtipné, dojemné, optimistické – asi tak bych The Sum of Us v pěti slovech popsala. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

+2* tento starší australský film s gay tématikou byl ve své době nejspíš hodně pokrokový. Atmosféra je prosycena pochopením, tolerancí, pozitivní energií a právě přehnaná přemotivovanost na mě působila nepřirozeně až mě z toho bylo nevolno.. V divadelním představení (podle kterého to bylo natočeno) bych to nejspíš zkousl, ale ve filmu mi to nesedlo. Svým subjektivním dojmem Vás však nechci moc ovlivnit a posuďte sami - špatný rozhodně není. [ PŘÍBĚH: 1 /// ATMOSFÉRA: 1 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 2 /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] ()

aLPaC 

všechny recenze uživatele

Neznámý, ale parádní australský kousek, který je každou minutou čím dál tím lepší. Jo, kdyby na světě každý táta a syn měli takovýto vztah (nemyslím jen toleranci otce k synově homosexualitě, ale všeobecně upřímný až kamarádský vztah), to by na světě bylo o dost méně problémů. Jack Thompson i Russell Crowe skvělí. PS. Nedovedu si představit, jak se museli cítit při tý líbací scéně, já bych to určitě nezvlád, mě by se zvednul kufr. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama