Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh Viktora Navorského, který přijíždí do New Yorku. Netuší, že během dlouhého letu proběhl v jeho zemi vojenský převrat. Nesmí vstoupit na území USA. Bezprizorní, s pasem neexistující země, musí Viktor Navorski strávit nějakou dobu v tranzitní části Kennedyho letiště a čekat, až v jeho zemi skončí občanská válka. Týdny a měsíce jsou čím dál tím delší. Viktor pomalu objevuje labyrint terminálu - zhuštěný svět plný absurdit, velkorysosti, ctižádosti, zábavy, společenského postavení, ale i romantiky, kterou pozná s překrásnou letuškou Amelií. Pro Viktora však ještě neskončilo uvítání letištním úředníkem Frankem Dixonem, který ho bere jako poruchu v byrokratickém systému, jako problém, který nemůže vyřešit a kterého se zoufale snaží zbavit. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (831)

lamps 

všechny recenze uživatele

Opravdu krásný snímek, postavený především na geniálním hereckém projevu Toma Hankse. Bez něj by to měl i mistr Spielberg hodně složité, ale takhle mohl vzniknout vtipný i dojemný romantický příběh, kterému snad lze vytknout jen to, že se jedná o skutečně trestuhodné plýtvání Spielbergovštinou - schéma celé druhé poloviny neodpovídá největšímu režisérovi dnešní doby, nýbrž řadovému hollywoodskému pohádkáři na téma "romance pro celou rodinu"... Přesto, už jen s přihlédnutím k mé platonické lásce k přenádherné Catherine, fajn biják :)) 80% ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Silná trojka (Spielberg, Hanks, Williams) sa zišla, aby nám ponúkla ďalšie zaujímavé dobrodružstvo, aj keď tento krát je to skôr dráma s kúskom komédie a romantiky ako dobrodružstvo. Prekvapil ma hlavne príbeh do akého sa pustili, ale keď sa do toho pustili oni, tak som sa do toho pustil aj ja. Film ma prekvapivo bavil, dej bol dobrý, vtipné scény na pousmiatie, Hanks perfektný, Catherine Zeta-Jonesová kočka ako vždy a aj keď celý film strávime uväznení na letisku, je to dosť zaujímavé na to, aby to nenudilo. Spielberg je macher. 89% - 4* ()

Reklama

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

Dobrý film. Ale mohlo to být i lepší. Sledovat Victora Navorskyho baví a divák k němu i něco cítí. Pak se do toho ale zapojí Catherina Zeta-Jones a z krásného filmu o tom jak přežít na letišti se stává další nucená romance která v tom filmu musí být. Chápu že Victor někomu musel říct svůj příběh ale mohlo to jít i jinak. ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Srdceryvná fikce na téma "že trpělivost růže přináší..." je asi největším úletem mistra S.S. Zároveň však řekl bych i nejslabším (nejsladším) úletem i přes pravidelné přílety a odlety... Pohádková taškařice pro stovky milionů diváků od deseti do sta za stovky milionů dolarů od desíti k pěti - leč tak zoufale prvoplánová, až (byť) úsměvně nudná. Na tomhle letišti zkrátka čekejte jen (v nejlepším smyslu slova :-) průměrný příběh i průměrný film. Za tři (de)terminované hvězdičky... ()

castor 

všechny recenze uživatele

S filmografií Stevena Spielberga si spojuji kapku jiné látky, nicméně proč ne, jen to chtělo trošku více ucelenosti a méně schématičnosti! A možná i mnohé prostříhat. Než nějaký neohrožený hrdina, Tom Hanks bude vždy ten náš frajer, kterému mnohem víc sluší obyčejný chlapík v neobyčejné situaci (Sully, Kapitán Phillips, Trosečník nebo právě Terminál). Tady se z turisty z Východu, který jede do New Yorku splnit zesnulému otci jazzový sen, stává vězeň letištního terminálu JFK, protože v jeho zemi probíhá vojenský puč a Spojené státy čekají na diplomatický souhlas s novou vládou. Na americkou půdu nesmí, zpět do vlasti zmítané válkou to rovněž nejde. Musí tak najít prostor pro život i bojovat proti úředníkům s paragrafem. Celkově je to milé, starosvětské a inteligentní, v první polovině navíc s výtečným tempem. V druhé už vypravěčsky místy docela belháme. ()

Galerie (125)

Zajímavosti (36)

  • Bernie Mac byl zvažován pro jednu z rolí, ale musel odmítnout kvůli nabitému rozvrhu. (HellFire)
  • V knihkupectví si Viktor (Tom Hanks) čte knihu "Oh, the Places You'll Go" od známého autora pohádek Dr. Seusse. (imro)
  • Celosvětová premiéra proběhla 9. června 2004 v Beverly Hills. (Varan)

Související novinky

Spielberg a Hanks si našli nový projekt?

Spielberg a Hanks si našli nový projekt?

24.04.2014

Steven Spielberg stále neví, jaký bude jeho příští film. Před několika dny začal kroužit kolem historického dramatu The Kidnapping of Edgardo Mortara, teď ale jeho pozornost zaujal thriller z období… (více)

Reklama

Reklama