Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tom Cruise září jako Jerry Maguire, sportovní agent, který zažívá životní krizi. Když se vší parádou přichází o práci i o přítelkyni (Kelly Preston), jeho osobní i profesionální kariéra se rázem ocitá na úplném dnu. Pak do jeho života i do jeho srdce vstupuje svobodná matka (Renée Zellweger) a Jerry si uvědomuje, že ho čeká to nejtěžší vyjednávání v životě... V sázce je totiž srdce ženy, kterou doopravdy miluje. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (242)

TeeAge 

všechny recenze uživatele

Bohužial som sa k tomuto kúsku dostal len so (starým nekvalitným) dabingom, a strata originálnych emotívnych chvení v hlasoch nadpriemerne ubrala na prvom dojmu. Takto som dostal len priemerný film, ktorý si už asi znova nepustím. Škoda. Ps: Nebyť toho tipického chlapčeka z filmov 70-80tich rokov, bolo by to za 4 aj napriek strašnému dabingu... ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Príbeh Jerry Maguirea je ako naháňanie sa za americkým snom. Úspech a peniaze, ktoré pomaly a systematicky podkopávajú morálku, priateľstvo a to čo nás prinútilo skutočne bojovať o tie sny. A to lásku. Ja viem, začínam tak prehnane sladko, ale ono to tak je. Nech sa snažím napísať niečo racionálne pravda je taká, že tieto veci sa jednoducho musia hovoriť takýmto hlúpym spôsobom aj keď hlúpe nie sú. Jerry Maguire je totiž ten, ktorý stratí všetko na čom mu záležalo aby si uvedomil, že to vlastne potreboval nájsť. Crowe natočil film, ktorý dokáže zasiahnuť každého, kto ešte verí, že takéto veci sa aj dnes môžu stať. Tí, ktorý tomu neveria si môžu zase užiť naozaj poctivú ukážku filmárčiny. Detailnosť a premyslenosť charakterov, spolu z technickým spracovaním, ktoré neponúka nič svetoborné, len vás pomaličky vťahuje do deja, umožňujú Croweovi ako tvorcovi dospieť a jeho slová, konečne zanechávajú dojem. Toto je ten film, kedy sa zapísal medzi elitu a kedy sa jeho rukopis, aj keď založený na klišé a emocionálnom vydieraní, zaraďuje medzi dokonalé ukážky amerického, romantického, komerčného priemyslu. V týchto vodách Crowe pláva často. A dodnes to u neho nie je o zlých filmoch. Ale o svojských príbehoch, ktoré sú nám vždy viac, či menej povedomé. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Jerry ma chytil až na druhý krát. Na ten prvý som príliš nechápal, o čo kráča, športový agent amerického futbalu a jeho pracovné trampoty mi boli ukradnuté a výkon oscarového Goodinga príliš expresívny. Potom som už vedel, do čoho idem, ale aj tak ma viac zaujala druhá polovica filmu, keď sa rieši Jerryho vzťah s Renée. Táto časť je typický pohodový Crowe a to aj v situáciách, keď to medzi nimi vyzerá zle. Jedná sa o najamerickejší Croweov film a u nás nemá šancu osloviť širšie publikum. Štvrtá hviezda za "Free falling" ()

poz3n 

všechny recenze uživatele

Hodně zvláštní film. Jeho pověst a oblíbenost (řekl bych především u amerického publika) ho značně předchází a má tak okolo sebe auru jakéhosi výjimečného hollywoodského bijáku. Sám o sobě je ve výsledku průměrně dobrým filmem, který ovšem vyniká tím, jak moc je na poměry amerického středního proudu podivně a zvláštně natočený a jak podivně a zvláštně mixuje zvolené filmové žánry. Běžný americký film by se dal mimojiné charakterizovat i tím, že záběrování a střihová skladba takového snímku je vlastně zcela předvídatelná a v každý samostatný okamžik se chová tak, jako stovky filmů před ním. To Jerry Maguire nedělá. V průběhu filmu mě několikrát překvapil zvoleným úhlem záběru, jeho velikostí, anebo sousledností několika záběrů v řadě. Pro mě jako diváka tak jednoznačně narušuje ono nepsané pravidlo, že hollywoodský mainstream tvoří filmy podle šablon (a já ty šablony mám v mnoha případech rád), jejichž mantinely si prostě nemůže dovolit překročit. Podobně zvláštně snímek nakládá i s mícháním žánrů. To, že se chvílemi Jerry Maguire tváří jako komedie a o minutu později jako drama, by nebyl takový problém. Horší je jeho nerozhodnost na poli mezi sportovním a romantickým filmem. V takovémto střetu totiž právě kombinace komedie a dramatu vytváří chvílemi hodně zmatený žánrový guláš, který samotnému snímku ubírá zcela logicky na celistvosti a na schopnosti jasně a zřetelně odvyprávět myšlenku příběhu. Jerry Maguire je tak film, který je docela příjemný na koukání, chvílemi i baví, ale když se trochu zamyslíte, dojde vám, že ani pořádně nechápete, na co že to vlastně koukáte. 6/10 ()

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Cameron Crowe se prý na tenhle výkon připravoval čtyři roky. Chtěl nám připravit "inteligentní drama s romantickým cítěním a satirickým nádechem". Jediné, co jsem v tomhle filmu našel, byla trocha rozplihlé romantiky, na níž bych si každopádně raději zašel někam jinam než ke Cruisovi, jehož rodinná stylizace je vyloženě odporná. Čemukoli společnému s pohledem do světa sportu či jinému inteligentnímu zhodnocení nějakého společenského problému je ale tenhle film samozřejmě na hony vzdálen. ()

Galerie (78)

Zajímavosti (38)

  • Postava Erica Stoltze se jmenuje Ethan Valhere. Stoltz hrál postavu jménem Valhere i ve filmu "Řekni cokoliv...", který také režíroval Cameron Crowe. (don corleone)
  • Tom Cruise si nepamatoval, že Bonnie Hunt s ním pracovala ve filmu Rain Man. Myslel si, že si dělá legraci, když mu řekla, že spolu už natáčeli. (don corleone)
  • Baseballové hřiště na konci filmu je to samé, jaké bylo použito ve filmu Hook. (don corleone)

Související novinky

Zemřela herečka Kelly Preston

Zemřela herečka Kelly Preston

13.07.2020

Herečka Kelly Preston zemřela ve věku 57 let po dvouletém boji s rakovinou prsu. Zprávu přinesl její muž herec John Travolta. Preston započala svoji kariéru v soap opeře Capitol, k jejím nejznámějším… (více)

Reklama

Reklama