Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tom Cruise září jako Jerry Maguire, sportovní agent, který zažívá životní krizi. Když se vší parádou přichází o práci i o přítelkyni (Kelly Preston), jeho osobní i profesionální kariéra se rázem ocitá na úplném dnu. Pak do jeho života i do jeho srdce vstupuje svobodná matka (Renée Zellweger) a Jerry si uvědomuje, že ho čeká to nejtěžší vyjednávání v životě... V sázce je totiž srdce ženy, kterou doopravdy miluje. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (242)

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Nevěřil jsem tomu, ale buď je to životní role Toma Cruise, nebo prostě uhraje všecko a já si to neskutečně užíval. Ten, kdo nikdy jméno režiséra neslyšel neuvěří, ovšem právě Crowe psal ty nejlepší romantické komedie a polodramata, spolu s Almost famous povinnost v tomto žánru. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Jerry ma chytil až na druhý krát. Na ten prvý som príliš nechápal, o čo kráča, športový agent amerického futbalu a jeho pracovné trampoty mi boli ukradnuté a výkon oscarového Goodinga príliš expresívny. Potom som už vedel, do čoho idem, ale aj tak ma viac zaujala druhá polovica filmu, keď sa rieši Jerryho vzťah s Renée. Táto časť je typický pohodový Crowe a to aj v situáciách, keď to medzi nimi vyzerá zle. Jedná sa o najamerickejší Croweov film a u nás nemá šancu osloviť širšie publikum. Štvrtá hviezda za "Free falling" ()

Reklama

genetique 

všechny recenze uživatele

K dokonalosti len kúsoček. Skvelý mixtape žánrov, niečo pre chalanov, niečo pre baby. Túto kombináciu športovej romantickej komédie sa Croweovi podarilo namiešať v presne odhadnutom pomere a čo je hlavné, počas celého filmu som nevedel, čo sa bude v nasledovnej scéne diať, alebo aký by mohol mať film záver. Okrem dramatických scén, tragickej i happyendovskej romantiky je film vlastne jedna veľká komédia, no na jej štýl si treba zvyknúť a často som sa zasmial až nejakú tú sekundu po pointe. Scenár je teda perfektný, herci tiež dosť pomohli, od Crusea, cez športovcov (Cubov zaslúžený Oscar) až po malého prcka (Lipnicki) boli všetci nadštandardní. Každá z charakteristických postáv dostáva dostatok priestoru na prejavenie svojich vlastností, i keď tej vlastnosti - som Jerry Maguire, kto je viac mohol Crowe trošku ubrať. 90%. ()

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Cameron Crowe se prý na tenhle výkon připravoval čtyři roky. Chtěl nám připravit "inteligentní drama s romantickým cítěním a satirickým nádechem". Jediné, co jsem v tomhle filmu našel, byla trocha rozplihlé romantiky, na níž bych si každopádně raději zašel někam jinam než ke Cruisovi, jehož rodinná stylizace je vyloženě odporná. Čemukoli společnému s pohledem do světa sportu či jinému inteligentnímu zhodnocení nějakého společenského problému je ale tenhle film samozřejmě na hony vzdálen. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Tenhle film má úžasnou jiskru. Dřív jsem si (asi i kvůli dabingu, teď konečně originál) až tak nevšiml, jak přesvědčivý Tom Cruise byl. Má sice ty svoje pověstné zářivě psychologické momenty, které se prostě nehodí, ale jinak je velmi zajímavý. Sepsal etický kodex své profese sportovního agenta, sklidil mezi kolegy uznání (dosud šlo hlavně o bezohlednou honbu za vysokými honoráři), ale u vedení nepochodil a dostal padáka. A o většinu špičkových sportovců, o které se v agentuře staral, přišel. Zůstala mu svobodná matka, její roztomilý synek a jeden průměrný hráč amerického fotbalu se střelenou rodinkou. A racionální uzavřenost, která ničí jeho milostné vztahy. Cameron Crowe je možná citlivka, ale dialogy píše velmi obratně, vztahy mezi postavami mají uvěřitelné kontury, emoce rozhodně nejsou mdlé. Během jednoho snímku točí žánry a nedělá to vůbec špatně. Ač u každého je tak trochu kostrbatý. Všichni si tu vylévají srdce (Cruise samozřejmě dojde od sobectví k sebepoznání), a i když může Crowe něco vyjádřit jen obrazem, stejně někdo otevře hubu. Do toho volí skvělé skladby, jeho milostná linie je krásně obyčejná – tehdy hlavně díky křehce půvabné a prakticky neznámé Renée Zellweger – a i v menších rolích získal skvělé parťáky (možná tak trochu prokletý Oscar Cuby Gooding Jr.). Za mě stále dobré. ()

Galerie (78)

Zajímavosti (38)

  • Tom Cruise si nepamatoval, že Bonnie Hunt s ním pracovala ve filmu Rain Man. Myslel si, že si dělá legraci, když mu řekla, že spolu už natáčeli. (don corleone)
  • Dlouhovlasý herec v CopyMat je bývalý kytarista z Alice In Chains Jerry Cantrell. (don corleone)
  • Dvě instrumentální skladby Paul McCartneyho byly ve filmu použité. Crowe se s McCartneym nikdy nepotkal, pouze obdržel pásku jako odpověď na svou prosbu. Potkali se až o pět let později v Los Angeles. Výsledek tohoto setkání byla ústřední melodie k filmu "Vanilkové nebe", která mu přinesla Oskara. (don corleone)

Související novinky

Zemřela herečka Kelly Preston

Zemřela herečka Kelly Preston

13.07.2020

Herečka Kelly Preston zemřela ve věku 57 let po dvouletém boji s rakovinou prsu. Zprávu přinesl její muž herec John Travolta. Preston započala svoji kariéru v soap opeře Capitol, k jejím nejznámějším… (více)

Reklama

Reklama