Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Podivínská, záhadná a husí kůži nahánějící Addamsova rodina na setkání s dávno zapomenutým příbuzenstvem zjistí, že krev není voda. To vše v nakažlivě zábavné komedii pro celou rodinu. Přízrak hrozivé ostudy se nad všemi začne vznášet ve chvíli, kdy Gomez a Morticií učiní osudný objev o babičce a dědečkovi Addamsových. Zdá se, že stařečky postihla tragická choroba, díky níž by se pomalu, ale jistě, stali normálními! Při hledání rodinného šamana, který by zbloudilým netvorům vrátil jejich původní, ďábelsky odporné "JÁ", se veškeré příbuzenstvo shromáždí na rodinném srazu, kde propukne strašlivá pohroma! (Warner Home Video CZ)

(více)

Recenze (29)

rikitiki odpad!

všechny recenze uživatele

Úplně to postrádá Addamsovskou poetiku efektní hry na zvrácenost. Ta je v původních filmech hravá, malinko drzá a přátelská. Většina věcí je v náznacích. Tady vše ukážou a je to průšvih jako hrom. Film nemá vtip, je jen upoceně trapný. Ach jo, Time Curry, doufám, že ti tahle ostuda aspoň zaplatila složenky. ()

david141474 

všechny recenze uživatele

I přes otřesné hodnocení není tento film tak špatný. Samozřejmě původním dvěma dílům se to nemůže rovnat to je jasný, ale i tak to není tak špatný jak se říká. Humor je chvilkama opravdu povedenej a vtipnej, ale chvilkama ne. Hlavní linka je sice praštěná, ale člověk se chvilkama královsky baví. Hlavní linku se psem si klidně mohli odpustit a nijak zvlášť by se kvalita filmu nezměnila, ale bylo by tam o pytlovinu míň. No a co se týče tance, tak se druhýmu dílů nemůže rovnat. Tohle byla spíš parodie na tanec ze druhého dílu. Děj celkem ušel. Postavy jsou solidní a ruka je prostě ruka. Herci nejsou špatní, ale hercům z původních dvou dílů se nemůžou rovnat. Soundtrack pomalu ani nezazněl a je to myslím dobře. 8/10 I když se tomuto filmu říká sračka sraček, tak to nakonec není tak špatný. ()

Reklama

Cenobita 

všechny recenze uživatele

Hlášky z filmu: ■ ■ Wednesday a Pugsley hrají zahradní šipky s pošťákem (hra je nebezpečná, je zakázaný prodej v USA a Kanadě): Wednesday: Kdo ho první trefí mezi oči, může řídit poštovní vůz. ■ ■ Pugsley: Zahrajeme si na španělskou Inkvizici. Wednesday: Dojdi pro palečnici, já přinesu Věc. ■ ■ Fester: (čte si v knize o nemocech) Radosti městských chorob. Gomez: Něco je strašně špatně. Tři dny na Floridě. Nákupy z domova po telefonu. Hledej dál Festře. Fester: Už to mám, Waltzheimer. Neobvyklý sklon k velmi obyčejnému chování a ke klasickým tancům. Vyskytuje se ve vyšším věku a neexistuje žádná známá léčba. Morticia, Gomez, Fester: Á, ó. Néé. (prababička a pradědeček tancují) ■ ■ Wednasday se brání odjezdu do letoviska: To se radši poleju kanystrem benzínu a škrtnu sirkou. ■ ■ Gomez dostane poštou časopisy: Žena a smrt, Mladý Hrobař ■ ■ Gomez: Takže, autoatlas, motorová pila, skalpel, rozvírák žeber, všechno je v pořádku. ■ ■ Jenny Addams: Nemůžeme být příbuzní, naši předkové sahají až k druhému prezidentovi spojených států Johnu Quincy Adamsovi. Wednesday: No, a naši zase sahají až k Vladu Napichovači. ■ ■ obsluha: Dáte si kaviár madam? Morticia: Ne děkuji, dávám přednost larválnímu stádiu. Že jsem vybíravá? Když byl Pugsley malinký, musela jsem mu s jídlem vrtět, aby vypadalo jako živé. Morticia: Ty děti tak rostou, připadá mi jako včera, když se narodily, batolily se po čtyřech a okusovaly prodlužovačky. ■ ■ Wednesday: Chtěli jsme dneska večer večeři vynechat. Pugsley: A vyhrabat pár starých příbuzných. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

V rokoch 1991 a 1993 sa morbidna rodinka Addamsonovcov objavila na plátnach kín v podobe dvoch perfektných, zábavných filmov, ktoré zrežíroval Barry Sonnenfeld. O návrat v celovečernom filme sa znova pokusili v roku 1998. Je to však očividný úpadok. Jedná sa vyložene detský video snímok, ktorý v žiadnom smere nedokáže konkurovať svojim predchodcom. Slabá réžia béčkara Dave Paynea, výrazne chudobnejšia produkcia, nedobrý scenár a najmä zmena v hereckom obsadení ťahajú tento film ku dnu. Tim Curry je v úlohe Gomeza Addamsa hodne nepresvedčivý, ale ešte horšie sa mi pozeralo na Morticiu, ktorú stvárnila Daryl Hannah. Avšak najviac mi tu chýbal Christopher Lloyd v úlohe strýka Festera. * ()

blondboss odpad!

všechny recenze uživatele

Teda musím povedať, že väčšinou dávam filmom šancu, ale tento som musel po polke jednoducho vypnúť. Nedalo sa na to pozerať. Tim Curry a Daryl Hannah sa úporne snažili, ale s takým tupým scenárom a ešte horším režijným prevedením sa tu ozaj nedalo spraviť nič. Toto je dosť čierny šrám v rámci Addamsovskej série, ktorý nikdy nemal vzniknúť. 15 % ()

Galerie (10)

Zajímavosti (10)

  • V čase 50:54 děti hrají hru „Piñata“. (Cenobita)
  • V české verzi je vystřižená scéna s výbuchem tenisového míčku s nitroglycerínem, který odpálí Phillip Adams (Ed Begley Jr.) při hře s Gomezem (Tim Curry). Míček nitroglycerínem naplnil Pugsley (Jerry Messing) a do hry ho podstrčila Wednesday, protože v letovisku Primrose resort byla „nuda“. (Cenobita)
  • Na začátku filmu si Adamsovy děti hrají s pošťákem a hračkou tzv. zahradními či trávníkovými šipkami. V USA a Kanadě je prodej těchto šipek (i prodej z druhé ruky) zakázán pro jejich nebezpečnost již od 80. let. Došlo k velmi mnoha zraněním i několika úmrtím. Není tedy divu, že Wednesday (Nicole Fugere) uzavírá sázku: „Kdo se trefí pošťákovi mezi oči“. (Cenobita)

Reklama

Reklama