Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Nešikovný prostoduchý zlodějíček Quentin přepadne směnárnu. Tam však zrovna mají pouze jeny, eura vykoupili Japonci. Směnárník mu ale poradí banku o kus dál. To už je ovšem zalarmovaná policie a Quentin, který se na útěku schová do kinosálu, kde promítají film pro děti a velice se baví, je zatčen... Pak pro dozorce nastává pravá kalvárie: s Quentinem, který stále dobrosrdečně rozpráví, nikdo nechce na cele být. Nakonec ho dají k Rubymu, známému lupiči, který jistému Vogelovi ukradl dva miliony. Peníze se ale nikdy nenašly a Ruby zarytě mlčí. A nepřestane mlčet ani tehdy, když se s ním v cele začne bavit neúnavný Quentin... Ruby zuří: Vogel totiž zabil jeho milenku Sandru, která byla bohužel Vogelova žena. Ruby pojme pevné odhodlání z vězení utéct a Vogela při první příležitosti zabít. Nejdřív se ale musí dostat alespoň do vězeňské nemocnice. Podřeže si proto žíly, čehož si Quentin všimne právě včas. Aby se mohl za svým „přítelem“ – jak ho už začal nazývat – dostat, učiní totéž. Oba se tedy opět shledávají na vězeňské marodce a Ruby začíná mít pomalu dotěrného Quentina dost... Rubyho vzápětí převezou na psychiatrii. Quentin si rozbije hlavu o zeď a ocitne se tam též. Ruby plánuje útěk. Quentin, který by udělal všechno, aby mu pomohl, zavolá na pomoc přítele Martineaua a připraví svůj vlastní útěk. Jenže v téže době má utéct s pomocí podplaceného ošetřovatele i Ruby. Quentin to samozřejmě netuší a násilím ho osvobodí, aby mohli utéct spolu Věc se ale nepodaří tak, jak bylo naplánováno, a tak se oba uprchlíci ocitnou na ulici v nemocničním úboru a bez auta, kterým bojácný Martineau odjel... Ruby se nejdřív na Quentina hrozně zlobí a je přesvědčený, že je převlečený polda. Teprve když se dozví, že Quentin je také zloděj, začne ho brát aspoň trochu na vědomí. Oba muži vniknou do domu jistého žokeje, aby získali šaty a auto. Musejí vzít zavděk šaty jeho ženy, protože žokejovy jsou jim příliš malé, a odjíždějí v žokejově voze. Jsou velmi nápadní dámským oblečením, a tak Ruby navrhne, aby se rozdělili, snadněji uniknou. Když je ale Quentin zanedlouho přistižen při pokusu o krádež dalšího auta, Ruby mu přispěchá na pomoc... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (1 213)

Radyo 

všechny recenze uživatele

S mnohaletým odstupem oproti většině komentujících musím konstatovat, že se jedná o mírně nadhodnocenou krimikomedii, kterou leckteré starší kousky téhož žánru z dílny např. Belmonda strčí do kapsy. Uznávám, že Depardieu hraje svého ještě většího blbce, než jsme doufali opravdu skvěle, nicméně i ta jeho skoro až přirozeně vyhlížející hloupost mě donutila ke smíchu jen asi ve 4-5 případech. Jinak je to ryzí oddechovka, plovoucí si uprostřed proudu a nepřekvapující snad ani v jednom ohledu (že jsou Reno i Depardieu výborní herci jsem věděl už dříve). Tři hvězdičky ve své nejryzejší podobě. ()

predators 

všechny recenze uživatele

Již dlouho jsem se tak nenasmál, jako u této bláznivé komedie. Originální, upřímná a zábavná. Téhle dvojce jejich spolupráce opravdu sedne a G.Depardieu je absolutní blázen. Teda alespoň ho perfektně zahrál. Jeho hlášky a hrátky s krávou v krabičce si vybavuju ještě teď. Jojo, svižná komedie, která rozesměje... 85% ()

Reklama

nash. 

všechny recenze uživatele

Byla by to průměrná podívaná, kdyby v ní nebyla fotografie koně s očima Jeana Rena a svělý Gerard Depardieu, který si střihl roli blba takovým způsobem, že se s ní doslova prokecal mezi nezapomenutelné figurky francouzské komedie... milý a současně na zabití, úsměvný a současně svým způsobem dojemný.. a taky epicentrum všech vtípků a gagů... ()

LaciLC 

všechny recenze uživatele

Dobrá a kvalitná francúzska komédia tu už snáď nebola roky a roky a zrazu príde takáto pecka! Áno, je to pecka, mimoriadne príjemná, svižná a zábavná. Navyše Francis Veber do filmu obsadil dvoch skvelých hercov, mimochodom práve Jean Reno je môj no.1 francúzsky herec súčastnosti. Film s výbornými hereckými výkonmi a uvoľnenou atmosférou spestrenou kopou skvelých gagov zo starej školy. ()

Tyler 

všechny recenze uživatele

Řeknu to na rovinu - bez Jeana Reana a Gérarda Depardieu by "Drž hubu!" bylo sotva zpoloviny tak dobré. Po prvních dvou třetinách, které se nesou ve znamení prakticky neustávající řádky gagů a fórků, je závěr přece jen trochu dýchavičný. Kouzlo ústředního tandemu však i v tuhle chvíli táhne komedii Francise Vebera silou tanku...Velmi, velmi zábavná a příjemná podívaná. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (27)

  • Když Ruby (Jean Reno) a Quentin (Gérard Depardieu) zabíhají do garáží (v čase 55:40), venku je ještě denní světlo. Po postřelení policistou však Ruby odchází do ulice za tmy. (agossini)
  • Zeď, kterou Ruby (Jean Reno) a Quentin (Gérard Depardieu) překonávají pomocí jeřábu, patří k centru pro duševně nemocné, kam přijímají pacienty s nařízenou psychiatrickou léčbou. Zatímco většina herců a členů štábu se těchto osob bála, Gérard Depardieu s nimi otevřeně komunikoval. Dokonce dokázal navázat rozhovor s trojnásobným vrahem, který dva roky nepromluvil. (Bernhardiner)

Související novinky

Další remake od Farrellyů

Další remake od Farrellyů

25.04.2006

Pokuď možno nazvat nějaké tvůrčí seskupení opravdovým samorostem bez pudu sebezáchovy, tak se s velikou pravděpodobností jedná o Petera a Bobbyho Farrellye. Režírujíci bratrská dvojice proslula hitem… (více)

Reklama

Reklama