Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Nešikovný prostoduchý zlodějíček Quentin přepadne směnárnu. Tam však zrovna mají pouze jeny, eura vykoupili Japonci. Směnárník mu ale poradí banku o kus dál. To už je ovšem zalarmovaná policie a Quentin, který se na útěku schová do kinosálu, kde promítají film pro děti a velice se baví, je zatčen... Pak pro dozorce nastává pravá kalvárie: s Quentinem, který stále dobrosrdečně rozpráví, nikdo nechce na cele být. Nakonec ho dají k Rubymu, známému lupiči, který jistému Vogelovi ukradl dva miliony. Peníze se ale nikdy nenašly a Ruby zarytě mlčí. A nepřestane mlčet ani tehdy, když se s ním v cele začne bavit neúnavný Quentin... Ruby zuří: Vogel totiž zabil jeho milenku Sandru, která byla bohužel Vogelova žena. Ruby pojme pevné odhodlání z vězení utéct a Vogela při první příležitosti zabít. Nejdřív se ale musí dostat alespoň do vězeňské nemocnice. Podřeže si proto žíly, čehož si Quentin všimne právě včas. Aby se mohl za svým „přítelem“ – jak ho už začal nazývat – dostat, učiní totéž. Oba se tedy opět shledávají na vězeňské marodce a Ruby začíná mít pomalu dotěrného Quentina dost... Rubyho vzápětí převezou na psychiatrii. Quentin si rozbije hlavu o zeď a ocitne se tam též. Ruby plánuje útěk. Quentin, který by udělal všechno, aby mu pomohl, zavolá na pomoc přítele Martineaua a připraví svůj vlastní útěk. Jenže v téže době má utéct s pomocí podplaceného ošetřovatele i Ruby. Quentin to samozřejmě netuší a násilím ho osvobodí, aby mohli utéct spolu Věc se ale nepodaří tak, jak bylo naplánováno, a tak se oba uprchlíci ocitnou na ulici v nemocničním úboru a bez auta, kterým bojácný Martineau odjel... Ruby se nejdřív na Quentina hrozně zlobí a je přesvědčený, že je převlečený polda. Teprve když se dozví, že Quentin je také zloděj, začne ho brát aspoň trochu na vědomí. Oba muži vniknou do domu jistého žokeje, aby získali šaty a auto. Musejí vzít zavděk šaty jeho ženy, protože žokejovy jsou jim příliš malé, a odjíždějí v žokejově voze. Jsou velmi nápadní dámským oblečením, a tak Ruby navrhne, aby se rozdělili, snadněji uniknou. Když je ale Quentin zanedlouho přistižen při pokusu o krádež dalšího auta, Ruby mu přispěchá na pomoc... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (1 213)

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je dle mého názoru 1 z nejlepších francouzských komedií. Hlavní herecká dvojka Reno-Depardieu působí sice značně odlišným dojmem, ale právě díky tomu, jsou oba ve svých rolích tak kouzelní (ale prim má samozřejmě Depardieu). Někdy film přechází z komedie na kriminální film, ale pak nás do ní zase vrátí nějaký ten "chytrý" nápad Quentina. "...Jsme nezletilí, na poldy kašleme. Nejsme poldové, kašleme na nezletilí...." Já chci tu bučící krabičku! 5*, zatím si stojím. Zajímavé komentáře: Pacco, Damile. ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

"Ukradli další auto." "Dělají si sbírku?" Francis Veber tentokrát vsadil na jednu kartu: na to, že Gérard Dépardieu zahraje blbce. Přiznám se bez mučení - byl jsem skeptický. Zbytečně. Gérard D. je okouzlující, dojemný, k zešílení legrační a působí dojmem, že v životě nehrál nic jiného. Díky tomu Veberovi rádi odpustíte scénáristickou bezradnost posledních dvaceti minut filmu. Bravissimo! 80 % ()

Reklama

ScreamJay 

všechny recenze uživatele

Resurrection francouzské komedie? Dost možná. A kdo jiný, než klasik tohohle nezaměnitelného žánru Francis Veber, by se o ni měl postarat. Už samotné obsazení, ze kterého Jean Reno patří mezi mé oblíbence, mi bylo jasné, že nepůjde o řadovou nevtipnou komedii. Ba co víc, v první polovině jsem se chlámal na celé kolo a kadence hlášek poletujících kolem mích sluchovodů byla až nezdravě zdravě velká. „Našli sme jeřábníka v bistru u blázince úplně na mol.“ “A mluvil?“ „Ne, zvracel.“ I Gérard Depardieu se s rolí naprosto ztotožnil a totálního blbce podal tak, že sem málem zblbnul i já. Rozhodně je to jedna z nejlepších rolí, co za posledních 5, možná i 10 let ztvárnil. Proto škoda, že druhá polovina se z vtipné stává spíše úsměvnou a v úvodu nadsazených 5 hvězdiček tu pomalu musím zesumírovat na rovné 4. Ovšem francouzská scenáristická škola čítající školáčka Vebera rozhodně nezklamala a ona věhlasnost komedií 70tých a 80tých let opět ukázala svou nenapodobitelně (vzpomeňte na řadu amerických předělávek) kouzelnou tvář. Co? Jo, už držim hubu!:) ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Prdel musí být, i kdyby na chleba nebylo. A dvojice Jean Reno - Gérard Depardieu jsou ve většině případů zárukou kvality. Tentokrát jsme je měli šanci vidět hrát spolu a zábava to byla opravdu téměř dokonalá – zvláště pak podání slaboduchého žvanila a jeho prdícího polštářku. Drsňák Reno však rozhodně nestál v pozadí a i on odvedl kvalitní práci, ostatně jak jsme u něj zvyklí. Celá tato komedie je plná humorných hlášek, ujetých situací a nezapomenutelných momentů. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

S mnohaletým odstupem oproti většině komentujících musím konstatovat, že se jedná o mírně nadhodnocenou krimikomedii, kterou leckteré starší kousky téhož žánru z dílny např. Belmonda strčí do kapsy. Uznávám, že Depardieu hraje svého ještě většího blbce, než jsme doufali opravdu skvěle, nicméně i ta jeho skoro až přirozeně vyhlížející hloupost mě donutila ke smíchu jen asi ve 4-5 případech. Jinak je to ryzí oddechovka, plovoucí si uprostřed proudu a nepřekvapující snad ani v jednom ohledu (že jsou Reno i Depardieu výborní herci jsem věděl už dříve). Tři hvězdičky ve své nejryzejší podobě. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (27)

  • Při scéně, kdy velitel kárá čtyři policisty kvůli autům, které jim předtím Quentin (Gérard Depardieu) ukradl, stojí v pozadí auta, na nichž jsou zapnuté modře i oranžově blikající majáky. Následně do aut policisté naskakují, ale v tu chvíli na jednom z nich blikají už jen oranžové majáky. (Matt007)
  • Ve scéně, kde Ruby (Jean Reno) a Quentin (Gerard Depardieu) utíkají z blázince a následně skočí z jeřábu na auto, je možné vidět, že se z auta nekutálí Jean Reno, ale kaskadér, který ho ve scéně nahradil. (Kubula333)
  • Ve scéně, kdy hlavní postavy odejdou z obchodu s žertovnými věcmi a Rubyna (Jean Reno) přepadnou na chodníku, černé BMW, v němž jsou protivníci, má v prvním záběru jiná kola než v ostatních. (Mr.Hudson)

Související novinky

Další remake od Farrellyů

Další remake od Farrellyů

25.04.2006

Pokuď možno nazvat nějaké tvůrčí seskupení opravdovým samorostem bez pudu sebezáchovy, tak se s velikou pravděpodobností jedná o Petera a Bobbyho Farrellye. Režírujíci bratrská dvojice proslula hitem… (více)

Reklama

Reklama