Reklama

Reklama

Obsahy(1)

První barevná wallaceovka v dlouhé řadě západoněmecké produkce. Sir John a inspektor Hopkins ze Scotland Yardu řeší záhadné vraždy dívek v okolí hradu Castelwood, který patří manželům Perkinsonovým. Lady Perkinsonová poskytuje zámek k převýchově padlých dívek, mezi nimž působí reverend David a hrbatý zřízenec. Do útulku je unesena i americká dívka Wanda Mervillová, která má dědit značnou částku. Některé ženy odtud se objevují v klubu Mekka v nechvalně proslulé londýnské čtvrti Soho. (Mariin)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (8)

mac000 

všechny recenze uživatele

Originální název filmu, s nímž byl uveden do distribuce, je "Der Bucklige von Soho". Obsahuje všechny ingredience, s nímž A. Vohrer, H. Reinl, H. Phillipp , H. Ashley a další chrlili v 60. letech min. století přepisy Wallaceových krimi románů, z nichž řada byla uvedena v čs. kinech (i v ČST)  a (skoro) všechny v rakouské televizi ORF. Eddie Arent (jako reverend David) tentokrát zklamal... ()

giallo 

všechny recenze uživatele

Alfred Vohrer byl jedním z neplodnějších režisérů, který zpracovával Wallacovy příběhy. Když byly tyto detektivky na vrcholu, Vohrer točil i 3 za rok. A The Hunchback of Soho tím dle mého názoru velice trpí. Vše je odfláklé, děj je místy zmatený, na všechno se hrozně spěchá. Atmosféra je nulová, pointa nezajímavá, mysteriozní stránka filmu úplně chybí a tak nějak mi bylo celkem jedno, jak to dopadne. Inu, jak jsem se už přesvědčil v Hexerovi nebo Creature with the blue hand, Vohrer byl jen druhá liga proti Reinlovi. Takhle by Wallacovky neměly být točeny! 2,5 * ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Německý snímek „Der Bucklige von Soho“ si na horor ani moc nehraje, i když vraždy zde znázorněny jsou, tedy ve velmi decentním podání, ač v minulosti jistě mohly někomu nějakou jemnou psychickou újmu způsobit. Přece jen je útok na mladé dámy od neznámého muže nadále znepokojivý. V konečném důsledku se ale stále více jedná o detektivní komedii než o film s hororovými prvky. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

26. "wallaceovka" tentokrát pod vedením skúseného režiséra Alfreda Vohrera a agresívnej hudby Petra Thomasa má v sebe zopár prekvapení, azda tá najväčšia je, že Eddi Arent si strihol zápornú postavu. Na rozveselenie je tu opäť sir John ( Siegfried Schürenberg ) a na utrpenie toporný výkon inšpektora Hopkinsa ( Günther Stoll ). Nejedná sa o žiadny zázrak, navzdory pekných žien a rýchleho tempa ide o priemernú záležitosť. Ako milovník sfilmovaných románov Edgara Wallaceho som však neodolal - na zámku Castlewood sídli rodina Perkinsovcov, starý pán sa hraje s maketami tankov na slávnu bitku pri Tobruku a jeho pani zriadila ústav pre mladé ženy, ktoré mali do činenie zo zákonom. Dievčatá sú však zneužívané, o čom pani zámku netuší. Keď je na ulici zaškrtená hrbáčom jedna žena, sir John a inšpektor Hopkins sa pustia do vyšetrovania... ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Noc, mlha, spoře oděná dívka prchá z domu, snaží se dostat do telefonní budky, obří postava... A tím je veškeré tajemno této wallaceovky vyčerpáno. Poté nastoupí detektivní příběh s propletencem postav, kde málokdo je tím, kým se zdá být, včetně přihlouple se šklebícího E.Arenta. Původně jsem uvažoval o 3*, nakonec jsem přidal jednu za - zneužívání dívek na otrockou práci a v bordelu (vůbec nepochybuji, že tohle zvěrstvo se děje stále po celém světě), za netradičního Arenta, ale hlavně za rozkošný konec telefonující seržantky, který mne opravdu rozesmál! ()

Galerie (36)

Reklama

Reklama