Reklama

Reklama

Recenze (7)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Barevná wallaceovka má blízko k černobílému Tajemnému mnichovi z roku 1965, avšak je o něco horší. Stará sídla, mlha, nebohé dívky, bič, kyselina a krokodýlové. Zatímco vyšetřování vražd je poněkud rozverné a plné vtipných průpovídek, postavy filmu padají jako mouchy. Bič se střídá s kyselinou a vrah je stále neznámý. Hudba tentokrát pěkně vytváří napětí, jinde je až rozverná, byť jde o život (na příklad když jedna z obětí prchá temným lesem před vraždícím mnichem). Já bych uvítal více strašení, ale zase mě pobavilo bondovské prostředí úkrytu ústředního padoucha - krokodýli, klec pro vězně, sál s obrovskými akvárii, záběry na klín a ruce padoucha - už jen ta kočka chyběla. Původní 3* vylepšil závěr na 4*. ()

ilclassico 

všechny recenze uživatele

Snad nejšílenější díl z cyklu, co jsem viděl. A to v něm nehraje ani Eddi Arent. Zdá se mi to už dost přehnané. Také třeba povědět, že jak Wallace tak tvůrci se už opakují a nepřinášejí ani špetku nového, ne to ještě originálního. Co napsat... je to tak přehnaně hloupé, až se na to dá dívat. V rámci žánru za 2,5. ()

Reklama

giallo 

všechny recenze uživatele

Postupem času, kdy jsem shlédnul už poměrně velkou část Wallacovek, musím konstatovat, že šlo o velmi špatné filmy. Od mého "nadšení" (Tajemný mnich) se můj barometr propadá někam až do "ať už to proboha skončí" (Mnich s bičem). Je to neuvěřitelná nuda, která se tisíckrát omýlá dokola. A kolovrátek se znovu točí dokola: "tajemný vrah", trapná 10x viděná pointa, všude samé tajné vchody, neskutečně trapný inspektor po 101....Děs! Jen ten Edi Arrent tady chyběl. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelné zklamání. Těšil jsem se protože Němci uměly točit skvělé krimi mixované s hororem. V 60-70 letech jim to šlo skvěle což je vidět třeba od již zmiňovaných Wallecovek, ale bohužel CGM k tomu patřit nebude, nudnej příběh s nudným vyšetřováním. Fakt jsem celej film trpěl jak zvíře a čekal na konec, atmosféra sice sem tam ujde ale je to na nic když se neděje nic ve filmu. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Mních s bičom je veľmi svižná detektívka ( 29. v poradí podľa románu Edgara Wallaceho v povojnovom Nemecku ), plná dejových zvratov, napínavých situácií a vtipu. Inšpektor Higgins ( Joachim Fuchsberger ) má svoje metódy vyšetrovania a často sa dostáva do sporu s psychologickými metódami sira Johna ( Siegfried Schürenberg ) z čoho pramení mnoho vtipných dialógov. Obaja vyšetrujú záhadné úmrtia mladých dievčat na internáte pomocou novovzniknutej jedovatej látky. Popritom svojim bičom škrtí svoje obete aj záhadný mních s červenou kápí, čo trochu pripomína nemenej úspešný film Tajomný mních. Treba vyzdvihnúť aj dobrú hudbu Martina Böttchera. ()

Galerie (25)

Reklama

Reklama