Reklama

Reklama

Recenze (4)

Hismael 

všechny recenze uživatele

Filmové testy Andyho Warhola jsou dlouhé statické záběry, u kterých vás při sledování v bdělém stavu udržuje pouze to, když se někdo aspoň trochu pohne. Nemá to konec ani začátek a spíš to na první pohled vypadá jako fotka. Pro nějakého hipstera jako spořič obrazovky ideální. ()

Katullka 

všechny recenze uživatele

Samozřejmě také návštěva Rudolfina. Zažít takový nával umělecké tvorby myslím nezvládne jen tak někdo. Já se musím pochlubit, že jsem tam s chutí strávila přes 3 hodiny. Žasla jsem nad krásou film-fotek. Žasla jsem na podtexty, které byly nenápadně vloženy do sebemenšího záběru. Člověk tam jen seděl a hltal. Tolik erotiky, strachu a pýchy. To prostě umí jen Andy Warhol. Doporučuji si podobný kus udělat i doma. Mnoho skrývá. ()

Reklama

swamp 

všechny recenze uživatele

-= Část tvorby budoucího pana pop-arta jsem zhlédl na výstavě s názvem 'Andy Warhol - Motion pictures' v pražské galerii Rudolfinum. Očividně někteří uživatelé nepochopili význam slov 'experimentální' či 'avantgardní umění', tudíž jsem se rozhodl počiny aspoň ohodnotit (více méně z uměleckého hlediska). =- Velmi zajímavé, dosti mě překvapila spolupráce Dennise Hoppera, ne už tak Dalího -- ten byl blázen vždycky. :D ()

kisha 

všechny recenze uživatele

Neskutečnej nápad, 4 minutový záběry hlav celebrit před kamerou bez kameramana úžasně zachycujou náladu a částečně dokonce snad i charakter pozorovaných, nadčasová psychologická studie. Já coby divák mam celou dobu pocit jakési spjatosti s tim, co vidim, jelikož na tu reálnost času a situace zkrátka nejsem a nemůžu bejt v umělecký tvorbě zvyklá. Nejzajímavější screen tests: Dennis Hopper prozpěvující si, Lou Reed a la reklama na Coca Colu, Edie Sedqwick jako sympatická a absolutně profesionální modelka, Susan Sontag nevídaně pozitivní a radostná, Jane Holzer, famme fatale, jejíž neodolatelnost při dentální hygieně musím docenit i já, a nakonec Ann Buchanan, krásná chuděra, která z Andyho zadání screen testu pochopila, že nesmí ni jednou mrknout, pročež se jí po tváří valí jedna obří slza za druhou.:) To Hismael: za a)"Sleep" ani "Empire" se neřadí mezi screen tests b) dle tvých slov "věž nebo rozhledna natáčená v noci" je snad dokonce i tobě známá Empire State Building, kamera tupě nezírá na jedno místo, nýbrž kamera zachycuje reálnej čas, nikdo tě na to nenutí koukat 8 hodin, ale toho nápadu by sis pravda všimnout mohl;) c)proč chodíš na expozici Andyho Warhola, aniž bys věděl, kdo to je a čim se zabýval, nevim, chlapče, nevim... ()

Galerie (1)

Reklama

Reklama