Reklama

Reklama

Morbidně zábavný film na motivy světoznámé deskové hry Clue. Po obdržení pozvánek dorazí šest hostů do luxusního sídla na kopci. Každý z nich dostane smrtící zbraň, což má za následek šest vražd. Nyní je na komorníku Wadsworthovi, aby vyřešil záhadu kolem toho, který z hostů má zločiny na svědomí. Je to plukovník Mustard, který se nachází v pracovně s pistolí v ruce? Nebo slečna Scarlet v kulečníkové místnosti s oprátkou? Či snad samotný Wadsworth? Poznejte všechny nechvalně známé podezřelé a prokoukněte jejich špinavou hru. Jejich podlé činy si zamilujete, až se na vás začne valit hromada mrtvých těl i legrace. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (75)

igi B. 

všechny recenze uživatele

No - než mysteriózní - spíš mystifiózní... :-) Konverzačně kostýmní, interiérově stylová, lehce satirická detektivní komedie. Scénáristicky vypilovaná, režijně vycizelovaná a s třemi alternativními konci vypečená zbytečnost... V dobrém smyslu slova, neboť i zbytečné filmy mohou být svým způsobem vynikající. A tak někdy při dlouhém podzimním upršeném sobotním večeru dejte služce volno, zapalte si tlustý doutník, nalijte si velkou whiskey, ponořte se do křesla a vychutnejte si tuhle lehce obskurní žertovinu. Stojí za to, byť víc jak čtyři hvězdy ani za ty tři konce nezaslouží... ()

Dexter1 

všechny recenze uživatele

Atmosférou príjemne pozerateľný film, nie však až taký úderný ako Vražda na večeri. Každopádne tri konce potešia a keď si vezmem, že v kine chodil vždy iba jeden určitý koniec tak klobúk dole. Chcem ešte dodať pár vecí a to, že Tima Curryho nemám nejako výrazne rád, ale tu podal fakt neuveriteľný výkon. A ďalšia, film je inšpirovaný stolovou hrou a tak som si po filme zohnal demo verziu PC verzie a je to dobre ako film(len trosku lepšie keď to vyšetrujete sám). ()

Reklama

spikey1 

všechny recenze uživatele

Tim Curry je v ráži! Strašně mu ty role majordomů sedí. Ale ta hyperzauzlenost mi přivádí bolest hlavy. Rozhodně nepatří mezi oddechovky, protože hektické přebíhání vám nenechá chvilku odpočinku. Jeden z případů, kdy divadelní hra dokáže fungovat na plátně. Ale ta jevištnost z toho pořád trčí, neruší, ale je tam. ()

MsUtahraptor 

všechny recenze uživatele

Jeden z miliardy důvodů, proč miluju Supernatural je, že člověka dovede ke skvělým věcem o jejichž existenci či genialitě neměl ani tušení. Clue je nejnovějším přírůstkem na pomyslný seznam takových objevů. Geniální, vtipné, film na který si stojí za to udělat čas a zároveň film, který si stojí za to pustit v originále, neboť i přes kvalitní titulky vyzní spousta dialogů podstatně lépe v angličtině. Teď, když jsem si díky všem těm paralelám s nejčerstvějším odvysílaným dílem Spn užila Stopu dvojnásob, můžu naopak pořádně vychutnat všechny odkazy v Ask Jeeves. ()

Janega 

všechny recenze uživatele

Zaujímavé spracovanie mojej obľúbenej hry. Taká parodia na 10 malých černoškov s prvkami klasických detektívnych schémat trocha pripomínajúc film Vražda na večeri (ktorá je po humornej stránke o hviezdičku vyššie). Tri varianty rozuzlenia, pričom ten tretí je najzaujímavejší. Tim Curry v roli komorníka je nezabudnuteľný. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (5)

  • Když byl film uveden do kin, každé kino dostalo jedno ze tří možných zakončení. (Trajektt)
  • Scénář k filmu byl inspirován deskovou stolní hrou „Cluedo“, v níž se hráči rozdělení na vrahy a vyšetřovatele snaží zamést stopy, případně vyřešit vraždu. (playboxguest)
  • Kellye Nakahara v tomto filmu debutovala. (Pumiiix)

Související novinky

Herní Clue se dočká remaku

Herní Clue se dočká remaku

30.09.2019

Deskovou hru Clue snad netřeba představovat. Tahle kultovní detektivka se už v minulosti jedné filmové adaptace dočkala, a to v roce 1985 od režiséra Jonathana Lynna (Můj soused zabiják). Teď se… (více)

Reklama

Reklama