Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Twentieth Century Fox, Blue Sky Studios a oscarový režisér Chris Wedge, ktorý preniesol milióny divákov do pradávnych čias v trháku Doba ľadová, práve spoločnými silami vytvorili úžasný svet Robotov, svet, ktorý obývajú výhradne svojrázni roboti. Podobne ako Doba ľadová sú i Roboti filmom plným humoru, čarovných obrázkov a pozitívnych hodnôt. Rodney Copperbottom, s hlasom Ľubomíra Bukového, žije v malom meste a má obrovský talent na vynaliezanie viac či menej uveriteľných vecí. Životné podmienky ospalého malomesta mu ale zväzujú ruky. Spoločne s otcom (čo je umývačka riadu - stačí mu otvoriť hrudník a napchať dovnútra špinavé taniere) pracuje v miestnej reštaurácii a neustále sníva o veľkom dobrodružstve.

Vyzbrojený jedinečnou vynachádzavosťou, vydá sa Rodney jedného dňa na cestu do Robot City, aby sa tu stretol so svojím idolom, veľkým vynálezcom Bigweldem (hlas Mela Brookse). Bigweld, najväčší symbol Robot City, strávil celý život vymýšľaním lepších životných podmienok pre svojich robotích spoluobčanov. Keď ale Rodney dorazí do Robot City, zistí, že život v meste nie je tak ideálny, ako očakával, a že jeho výprava bude asi oveľa dramatickejšia, ako čakal.

Počas prieskumnej cesty po tejto metropole sa Rodney zoznámi s Rusties, skupinkou pouličných robotích povaľačov , ktorí sa vyznajú. A to nie len v meste. Fester (hlas Robina Williamse) jeden z Rusties sa okamžite stane najlepším Rodneyho priateľom a dokonca dovolí svojej malej sestre Piper (hlas Amandy Bynes), aby vstúpila do ich party. V obrovskom Robot City tak Rodney nájde nový domov.

Rodney tiež stretne Cappy (hlas Halle Berry), manažérku spoločnosti Big Weld Industries, ktorá sa do Rodneyho okamžite zamiluje, pretože mu je v mnohých ohľadoch podobná. Okrem priateľských ale Rodney stretáva aj nepriateľské postavy, ktoré sa mu snažia zahatať plán na nájdenie strateného Bigwelda a záchranu Robot City. Výsledkom je nadčasová a zábavná rozprávka, ktorá posúva hranice animačnej zručnosti a zároveň privádza na svet nové postavičky, ktoré budete milovať pre ich humor a povahu. Roboti vás proste zahrejú na srdci a dokážu, že každý robot môže žiariť bez ohľadu na to, z čoho je vyrobený. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (303)

tron 

všechny recenze uživatele

„Všetci sa ti smejú.“ – „A si si istá, že sa nesmejú so mnou?“ ROBOTI z Blue Sky Studios (DOBA ĽADOVÁ) možno majú príšerný scenár, plný klišé (mladík opustí chudobných rodičov a odchádza do veľkého sveta, aby si po sérii dobrodružstiev a nájdení nových kamarátov splnil svoje životné sny). To, čo z nich však robí lepší film, je umiestnenie klišé-deja do neklišé-strojového-sveta. Je plný vtipu, magických okamihov, skvelej vizuálnej stránky (domino) a plnej hrste dobrých nápadov (oči po babke). Nie je to až taký chladný film, na aký sa hrá. Ale stačilo mi ho vidieť raz v živote, 70 % ()

Legas 

všechny recenze uživatele

Už mě se*** kreslené naivní příběhy, kde i úplný outsider jde za svým cílem a spasí celý svět. Téma robotického světa je nevyužité a když už se objeví náznak té správné cesty, je nemilosrdně zazděn něčím zbytečně prostým. Vtipných scén a narážek moc není. Celý film jsem viděl ten zahozený potenciál, který to mělo, což mě šíleně štvalo. Já bych z toho udělal takové milé dětské robotí Star Wars. Spousta scén (těch akčních) tomu i napovídala a právě díky těmhle nápaditým kejklům jsem přihodil i tu třetí hvězdičku. ()

Reklama

Slarque 

všechny recenze uživatele

Není to sice ani zdaleka tak povedené jako cokoliv od Pixaru, ale bavil jsem se zhruba stejně jako u Doby ledové. Jen mi to přišlo poněkud nevyvážené: chvíli tvůrci chrlí jeden nápad za druhým v takovém sledu, že mi toho nejspíš ještě spousta unikla, pak jakoby se přepli do standby módu a jen vyprávěli známý příběh ve svých kulisách, než se znovu vrátili s další várkou vychytávek (a fantazie jim tedy rozhodně nechybí). Dabing je na dobré úrovni a hodně zajímavý je i výběr písní – doslova každý pes, jiná ves a třeba použít Toma Waitse v rodinném animáku by mě nikdy nenapadlo, ale funguje to skvěle. A ta fúze funku a blues se píše flues nebo prostě flus? ()

Wysch 

všechny recenze uživatele

Při vší úctě k milované slečně, která z tohohle animáku skorem skotačí blahem, tenhle film je primárně pro děti, pro které prostě bude supr cool, má určitě supr cool hlasový osazenstvo, má asi i supr cool animaci, ale tak nějak v tom chybí řada odkazů, kterým by se zasmála řada dospělých. Vtip je místama nucenej, místama trapnej, místama zoufale nudnej. I tak to bude asi skvělý řemeslo. I tak to ale nezalepí, že jsem se polovinu nebavil a usínal. Proto jen za 55%. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Jeden z najlepších animovaných filmov, s mnohými nevšednými nápadmi čo do prostredia, mnohotvárnosti postáv a animácie rozličných robobytostí. A hlavne partia hrdzavých outsiderov minulej generácie, na ktorú práve prestali vyrábať náhradné diely, je výborná. Páčilo sa mi mesto robotov, kde bolo všetko dokonale premyslené a výborne prepracované. Často som sa pousmial nad tým, ako mi život robotov v mnohom pripomínali ten náš svet ľudí. Samozrejme nesmú chýbať rôzne charaktery postáv, takže sa tu našiel kladný hrdina, hlúpy dobrák, ktorý tú hubu nezavrie, a tiež správny záporný hrdina. Príbeh ma zaujal, pretože bol dobre spracovaný. Nezabudnuteľný zážitok, rovnako ako po Nemovi či Autách. ()

Galerie (48)

Zajímavosti (30)

  • CGI studio Blue Sky, které vytvořilo Roboty, je úspěšná odnož Fox Animation Studios. Má na kontě například oscarový kraťas Bunny (1998) či populární Dobu ledovou (2002). (imro)
  • Ve scéně, kdy Fender rozebírá Rodneyho, prozpěvuje si: "Já jsem malý čajník buclatý, jsem ušatý a jsem hubatý. Když to ve mně vře, tak zahvízdám, však čaj si musíš už nalít sám..." Jedná se o upravenou verzi říkanky z filmu Bouře století (1999) od Stephena Kinga. Originální verze zní: "Já konvička malá, pěkná jsem, zde hubička má je, tady ouško vem. Když se dohřeju, pak zapískám, čaj vám naleju, to ráda mám." (vendy63)
  • Když si Herb Copperbottom sundává myčku ze svého těla a následně ji dává na hlavu svému šéfovi, záhadně ji celistvou strhne z těla bez sebemenšího poškození a zároveň se mu v rukou před nasazením na hlavu otočí. (finy_cz)

Související novinky

Teatrální Spider-Man 4?

Teatrální Spider-Man 4?

03.11.2008

Sam Raimi je zpátky. Tobey Maguire je zpátky. Kirsten Dunst je zpátky. James Vanderbilt je z kola ven. Scénáristu Zodiaca, který pracoval na první verzi scénáře, nahradil David Lindsay-Abaire. A to… (více)

Reklama

Reklama