Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Drevorubača Christiana Zaka v amazonskom dažďovom pralese zachráni mladá víla Crysta, a to tak, že ho zmenší na svoju veľkosť. Víla, bohužiaľ, nedokáže Zaka už zväčšiť späť na pôvodnú veľkosť, a tak musí Christian žiť medzi obyvateľmi pralesa, Pipsom, Battym Kodom a ďalšími. A to mu umožní zistiť, aký dopad na ich život majú necitlivé zásahy človeka priame aj nepriame. Christian sa spolu s Crystou rozhodnú prales zachrániť, ale zdá sa, že už je neskoro. Zákerný Hexxus sa totiž rozhodol, že ho zničí... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (16)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $24,650,296Tržby Celosvetovo $32,710,894║ Príjemná rozprávka, slušný príbeh a animácia. /65%/ ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Jeden svieži celovečerný animák, ktorý sa animáciou i príbehom vyrovná tým disneyovským. Možno humorom nie, ten obstaráva iba jedna šľahnutá postavička. Animácia je pekná, sympatická, pritom moderná, 20 Century Fox môže byť spokojné aj po rokoch, dokonca v určitých záberoch (hlavne pri stroji) je progresívne použitá aj 3D animácia. Trochu som síce nepochopil prítomnosť vtákopyska v amazonskom pralese, ale to je drobnosť. Plusom príbehu je to, že je v ňom použítý výrazný eko-element, čo môžem iba doporučiť pri filmoch, ktoré sú prednostne určené mladšiemu divákovi. Čakal by som vyššie hodnotenie (v septembri 2019 to činilo 66%), ak by mal nálepku "Disney", určite by sa mu dvihlo hodnotenie aj o 10 %. ()

Reklama

Elder 

všechny recenze uživatele

V Čechách prakticky nezámý 2D animák s ekologickým tématem, který v sobě skrývá mnohem více emocí než většina současných filmů pro děti. Nohy tomu podráží snad jen dnes už zastarale vyhlížející zpracování a slabší písně, které jsou velmi krátké a střídají se dost nepravidelně že občas až ruší. Pořád však jde o kouzelný příběh, které dokáže zmenit náladu. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Animák s ekologickým poselstvím. Občas vtípek, kterému se člověk i zasměje, občas písnička, která ovšem v českém dabingu rve uši falešným zpěvem, občas zajímavý moment. Animace však není nijak zázračná a totéž se týká i postav a poněkud řídkého příběhu, který je zajímavý snad jen tím, že byl s největší pravděpodobností nepřiznanou inspirací Cameronova Avatara, a to včetně některých scén, vztahů a dokonce i záběrů. ()

whack 

všechny recenze uživatele

Nenásilný sympatický kreslený ekologický film pre deti. Rozhodne by deti mali vyrastať pri takýchto myšlienkach, pri takýchto filmoch a nie pri tých násilnostiach, ktoré sú dnes v každej rozprávke. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (4)

  • Na Fanfestivalu v Itálii získal režisér Bill Kroyer Zvláštní cenu poroty. (Terva)
  • Někteří kritici poukazují v souvislosti se snímkem na film Avatar (2009), kde jsou použity stejné tématické a dějové prvky. (Terva)
  • Na den Země roku 1992 se FernGully: Poslední deštný prales stal oficiálně prvním filmem v historii promítaným na Valném shromáždění OSN v New Yorku. Film byl uveden Olivií Newton-John, kvůli své myšlence zachovat přírodní prostředí. (Theophilus)

Reklama

Reklama