Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dokument natočený o 18 let později než samotný film. K filmu se nejvíce vyjadřuje jeho režisér Miloš Forman a herec F. Murray Abraham (Salieri). Vypráví o svých zkušenostech a představách. Fanoušci filmu by mohli věnovat další hodinu svého času sledováním zajímavých rozhovorů, náhledu do zákulisí, filmových záběrů doprovázené hudbou a originálních povídek z natáčení. (Yarushka)

(více)

Recenze (15)

Matty 

všechny recenze uživatele

Mnohé informace už jste mohli slyšet/číst jinde, ale třeba Schiavelliho fantaskní příhoda s ananasem pro mne byla novum a opravdu pobavila. ()

WANDRWALL 

všechny recenze uživatele

Dokument jak se točil Amadeus je součástí DVD, na kterém je nezkrácená verze filmu. Je zajímavé porovnat, co z filmu režisér Miloš Forman byl nucený vystřihnout (na nátlak producentů, neb film je původně zhruba o dvacet minut kratší), a chtěl tam mít. Originál DVD (uvnitř dva disky) je asi dosud v prodeji. Navíc je u tohoto originálního DVD i film znovu, jak to většina zná třeba od Q.Tarantina (Jak přesně popisuje detail po detailu třeba film Pulp Fiction), kde v angličtině vypravuje dramatikovi P. Schafferovi, kde a proč právě tam točil tu kterou scénu, a rovněž řadu zajímavostí o vzniku celého filmu. P.Schaffer mu občas položí i nějakou otázku, či se o něčem k věci zmíní. Samotný dokument není pro příznivce M.Formana a filmu Amadeus příliš informativní, více se dozví ze zmíněného komentáře o filmu, či z knihy "Co já vím?" od M. Formana a J. Nováka, či dokumentů o M. Formanovi. ()

Rocky62 

všechny recenze uživatele

Zručně natočený dokument doplněný lehkou dávkou humoru, který potěší v neposlední řadě také historkami M. Formana a F. M Abrahama. Pro fanoušky Amadea neodkladná záležitost. ()

curunir 

všechny recenze uživatele

,,MOŽNO JE TO PRVÝ FILM, V KTOROM HRÁ HLAVNÚ ÚLOHU HUDBA." __ Hodinu a jednu minútu trvajúci dokument o jednom z najlepších filmov histórie, predsa len však pôsobiaci dojmom len akéhosi ,,šteku". Pre porovnanie sa len stačí pozrieť aké ,,Making of" vznikli k porovnateľným klasikám ako Pán Prsteňov či pôvodný King Kong, kde dokument o nakrúcaní má vyše 150 minút. Zamrzelo ma tiež, že predsa len dĺžka je dostatočná nato, aby sa v nej objavilo predsa len viac než cca 8-9 ôsob, škoda najmä úplnej absencie kameramana Ondříčka. I tak je ale slušná informačná exkurzia, ktorá bezpochýb každého filmového nadšenca poteší. Žáner ,,komédia" v popiske nesie toto dielko zrejme pre Schiavelliho nie zase až tak vtipnú príhodu s ananásom. (64. hodnotenie, 9. komentár k filmu) ()

Decker 

všechny recenze uživatele

Velmi obsahly dokument o nataceni tohoto filmoveho skvostu. Vrele doporucuji shlednout v priloze u Directors Cut DVD. ()

LeoH 

všechny recenze uživatele

Milé, zajímavé a místy i překvapivé (např. potom, co jsem viděl Elizabeth Berridge v civilu, budu se příště na její Konstanci dívat trochu jinýma očima), leč vlastně postradatelné, podobně jako komentářová stopa u filmu. Nejpůsobivější na celé věci je vyslovený i nevyslovený údiv všech zúčastněných v čele s režisérem, co že se jim to povedlo stvořit za krásu – vzácný to úkaz a znak díla opravdu políbeného múzami. ***1/2 ()

Hanys_ 

všechny recenze uživatele

Během hodiny zazní spousta informací, a několik humorných příhod, ve kterých vede ta s ananasem. Holt, v roce 1984 si u nás amíci opravdu museli připadat jako na výletě do minulosti. Každopádně informační hodnota dokumentu je hodně vysoká. 8/10 ()

Arach.No 

všechny recenze uživatele

Výborný dokument, nevím, jestli byl odvysílaný i v televizi, nebo jestli je vyrobený speciálně pro SE DVD, ale určitě stojí za to si ho sehnat. Making of Amadeus vtipně a zajímavě dokresluje natáčení Formanova veledíla. Do jediné hodiny se tvůrcům povedlo nacpat opravdu maximum, od rozhovorů, povídek z natáčení, nebo filmových úryvků až po geniální Mozartovu hudbu. ()

xenopus 

všechny recenze uživatele

Doporučuji všem, kteří se chtějí seznámit s přípravami a se zákulisím natáčení jednoho z nejúspěšněších filmů historie (alespoň co se cen akademie týče). Klasický film o filmu, který nepostrádá množství informací - ať již faktických či "jen" veselých příhod z natáčení. Jako bonus k tříhodinovému Director's cut ideální. Vřele doporučuji. (...) Přesně jako bonus jsem si to pustil a přesně jak říká tady ve FoF už nevím kdo, samotný film Amadeus nějakým způsobem donutil lidi zajímat se o Mozarta, zpívat si jeho hudbu apod. Nejinak tomu bylo i (k mému překvapení) u mě. A to mě dříve Mozart poměrně nudil - navzdory (právě kvůli?) tomu, že jsem jeho tvorbu znal napříč žánry - průřezově - poměrně dobře; vlastním kolekci kompletního Mozarta od Brilliant Classics i od Phillipsu. ()

moviepill 

všechny recenze uživatele

Parádny dokument. Čerešnička na torte menom Amadeus - The Director's Cut. Mám ono povestné dvoj-DVD a vrčím blahom... ()

Reklama

Reklama