Reklama

Reklama

Newyorská zoo je domovem pro čtyři skvělé kamarády. Největší hvězdou je mezi nimi lev Alex, dále do party patří těžkotonážní hrošice Glorie, žirafí hypochondr Melman a zebra jménem Marty. Právě ten zrovna slaví desáté narozeniny. Polovinu života má za sebou a začne proto bilancovat. Při tom zjistí, že od života chce něco víc než jen dělat cvičenou opičku v zoo. Rád by se podíval do divočiny, aby zjistil, jak by vypadal život ve volné přírodě. Když se se svým snem svěří na oslavě ostatním kamarádům, všichni jsou vyděšení a snaží se mu bláznivý nápad vymluvit. Melman se ale zmíní o tom, že dokonale napodobenou divočinu nabízí zoo v Bostonu. Marty se proto v noci tajně vytratí ze zoo a rozhodne se, že si zajede vlakem do Bostonu na výlet. Když zbývající trojice v zoo zjistí, že jejich nejlepší kamarád je pryč, na nic nečekají a vydají se za ním, aby ho přivedli zpět. Všichni se střetnou na Hlavním nádraží, ale volný pohyb zvířat po městě pochopitelně zaregistrují i policisté, kteří je na nádraží zadrží. Zvířata jsou odchycena a rozhodne se o tom, že budou navrácena do volné přírody, protože podle jejich chování je to jejich vroucí přání. Když se všichni probudí v bednách na přepravní lodi s místem určení Afrika, mezi Martym a Alexem dojde k velké hádce. Alex se nemůže smířit s tím, že kvůli Martymu museli opustit svůj newyorský domov. Lodi se zmocní taktéž prchající tučňáci, kteří se zase nechtějí smířit s místem určení a změní kurz směrem na Antarktidu. Při tom ale krabice se lvem, zebrou, žirafou i hrošicí vypadnou z lodi přes palubu a přátelé ztroskotají na Madagaskaru. Nejdříve si myslí, že jsou v nějaké zoo, ale zdejší obyvatelé, divocí lemuři v čele s králem Jelimánem jim řeknou, jak se věci mají. Marty je nadšený, Alex vyděšený a naštvaný, Melman panikaří ze zdejších hygienických poměrů a Glorie stále doufá, že se pro ně někdo vrátí. Alex a Marty se pohádají a král zvířat se rozhodne, že se svým kamarádem už dál nebude spolupracovat. Vyrobí dřevěnou kopii Sochy Svobody, kterou s Melmanem a Glorií chtějí zapálit, když se na moři objeví nějaká loď. Jenže Melman sochu omylem podpálí hned a poté se s Glorií odebere na Martyho část ostrova, kde je sranda, pohoda a dokonce nějaké to jídlo v podobě chaluh. Alex se k nim nejprve připojit nechce, ale nakonec názor změní. Jenže další den se začnou bohužel projevovat vedlejší účinky toho, že je masožravý Alex už několik dní bez jídla. Když si čtveřice užívá velké pařby a oslavy, kterou jim připravili na uvítanou lemuři, Alex zešelmovatí a zakousne se nevědomky Martymu do zadku. V divočině se totiž ostatní zvířata stávají pro lvy kořistí a Alex kvůli hladu nemůže překonat přirozený pud. Proto je nakonec králem Jelimánem vykázán na druhou stranu ostrova, mezi zlé fosy. To jsou predátoři, kteří odjakživa představují pro zdejší lemury hrozbu. Jelimán si původně myslel, že Alex je před fosami ochrání, ale jeho plán selhal... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (690)

vypravěč 

všechny recenze uživatele

Od první scény začala přede mnou tahle velkoměstská bajka o přátelství utíkat splašeným tempem vtipů, gagů, jazykových hříček, odkazů a absurdit. Jeden přebíjel druhý, čemuž mocně napomáhal hyperaktivní lev ve výborném rozpoložení, ale pobavení se loudalo kdesi mimo za tím vším matnícím v limonádových odstínech. Zklamalo mě i to, jak ukvapeně film onu historku o sebenalezení v divočině odvyprávěl, přičemž z vlastního vyprávění vlastně zbyly jen ostré střepy promíchané spolu s řečenými žerty více i méně důvtipnými a přelité hustou směsí méně i více strašlivé hudby, do níž kdosi cynický vmísil Armstrongovu krásnou píseň What a Wonderful World. Snad by volnější tempo neubralo řízné stylizaci (poplatné civilizaci nezadržitelně se řítící do tmy) a umožnilo z pásma (video)klipů zkomponovat opravdu moderní, a ne jen módní, alegorii. ()

akisha 

všechny recenze uživatele

Někde kolem poloviny mi došlo, že 95% vtípků je založených na 1)padání 2)ječení 3)"srandovních" mimických výrazech. Plus sem tam nějaká ta méně či více zdařilá parodie, ale buď jak buď, nejvtipnější mi nakonec stejně přišel ten úvod a pak.... no, to je ten problém. Že hodinu po zhlédnutí mi z MADAGASKARU zůstal v hlavě jen přebarvený mišmaš smíchaný a příšerná disco hudba. Mnohovrstevnatost děje neexistuje. A to nesrovnávám s Pixarem, ale třeba i DOBA LEDOVÁ má mnohem větší náboj, silnější příběh, lepší vtipy a vůbec - je lepší. Jestli se to líbí malým dětem, tak budiž, ale i tak je to hrozně povrchní věcička. Druhá * za tučňáky. ()

Reklama

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Film topiaci so vo svojej "coolovosti". Celé je to tak neskutočne štýlové, že keď príde záver od kontrastu neviete, ktorá bije. Deti sa budú baviť na farebných figurkách a určite si ich obľubia (tak ako väčšina osadenstva CSFS tučniakov:) a vôbec im nepríde, že celý film je vlastne úplne o ničom, ale kamarátstvo je super. Magagaskar je krásny príklad digitálnej malomocnosti: perfektnej animácie a nulového príbehu. A tak sa stoho stal efektný videoklip, žial prázdny ako Alexovo brucho. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Po takových peckách jako je Shrek 1 a 2 je tohle jen takovej malej ubohej bratříček, kterej zaplácává díru po Shrekovi 2 a moc se to nepovedlo, skoro to vypadá jako by si mysleli, že můžou uspět s jakoukoli animovanou komedii, samozřejmě se u toho dá dobře pobavit, příběh pěkně ubíhá a v celku neni ani dementní a nuda se v podstatě moc nedostavuje, ale moc vtipných scén, který by si člověk zapamatoval tam neni, vlastně skoro žádná a co se týče animací, tak to taky neni zrovna ono. Shrek měl podle mě daleko kvalitnější animace, ale i přesto dám 4*, protože Shrek byl přece jenom jedinečný a v porovnání s ostatními animovanými filmy to je nadprůměrný ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Madagascar nesází na fotorealistickou grafiku, ale na jednoduchou animaci a překvapivě mu to vychází. Vtipné scény se vyrovnají těm ze špičky animované produkce (Shrek, Toy Story) a postavičky jsou roztomilé, že na ně dlouho nezapomenete. Sacha Baron Cohen předvádí opět neuvěřitelný výkon, i když tentokráte se musíme spokojit pouze s jeho hlasem. Tučňáci to dokonce dotáhli do samostatného filmečku. Hudební vystoupení nemají takovou šťávu, jako v jiných podobně laděných animácích, částečně to však vynahrazuje hudba. Příběh je ovšem tak jednoduchý, že se autoři museli spoléhat jen na kvalitu vtipných scén. Na pět hvězd to nebude. ()

Galerie (46)

Zajímavosti (28)

  • Davové scény (lemuři, policisté v metru atp.) dabovali do českého jazyka členové sboru Touch of Gospel - na základě dobré zkušenosti z filmu Polární expres (2004). „Při nahrávání scén, v nichž lemuři vítají newyorské obry, jsme dostávali pokyn z režie znění: ‚Teď se lekněte. Skvěle, teď  musíte o oktávu výš. A teď o oktávu níž.‘ Přes hodinu jsme se pouze lekali a vydávali zvuky různých emocí na základě pokynů z režie,“ uvedl Michal Beránek. Členové tohoto sboru také nazpívali sborové party v české verzi písně „I Like To Move It“. (joktuk)

Související novinky

Jak vycvičit draka se dočká hraného remaku

Jak vycvičit draka se dočká hraného remaku

16.02.2023

Je veškerá fantazie v Hollywoodu definitivně mrtvá? Možná. Následující oznámení ale rozhodně nepomáhá přesvědčit veřejnost o opaku, studio Universal Pictures totiž oznámilo, že chystá hraný remake… (více)

Chystá se pátý Shrek

Chystá se pátý Shrek

16.06.2016

Když se v roce 2001 objevil zelený zlobr Shrek, byla z toho malá kreslená revoluce. V DreamWorks Animation do něj totiž nacpali popkulturní odkazy a vtipy, u kterých se místo dětí bavili hlavně… (více)

Další svalovec s obrovským mečem?

Další svalovec s obrovským mečem?

20.11.2008

Že by nám hrozil comeback akčních fantasy filmů plných kulturistů máchajících nabroušeným železem? Conan je, zdá se, definitivně na cestě zpátky do kin, a zřejmě se dočkáme i jeho blonďatého a trochu… (více)

Co jde do kin tento týden?

Co jde do kin tento týden?

11.05.2006

Narozdíl od minulého týdne se tento čtvrtek do kin nevrhne tolik dobrých snímků. Jedná se o veskrze průměrné záležitosti a pár horších kousků, proto jsme se rozhodli srovnat dnes snímky podle… (více)

Reklama

Reklama