Reklama

Reklama

Malá mořská víla

  • USA The Little Mermaid (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Ariel je poněkud vzpurná mořská víla, která žije v podvodní říši v Atlantiku. Touží poznat svět lidí, i když ji její otec, vládce podvodní říše Triton, důrazně varuje, že obyvatelé moře to mají přísně zakázáno. Ariel se zamiluje do prince Erika, kterému zachránila život, když jeho loď ztroskotala v bouři. Aby ho mohla znovu spatřit, požádá o pomoc mořskou čarodějnici Ursulu. Ta slíbí, že jí na tři dny přičaruje lidské nohy, výměnou za její krásný hlas. Ale pokud ji během této doby princ z lásky nepolíbí, bude se muset vrátit do moře a navždy čarodějnici sloužit. Ariel na to přistoupí. Netuší ale, že Ursula udělá vše, aby Ariel prince nezískala. (TV Nova)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (167)

AngelLucy 

všechny recenze uživatele

Už od mala byla mořská víla můj sen. Vždycky kvůli ní jsem vstávala brzo ráno abych se na ni mohla kouknout. Když jsem byla malá, přála jsem si být jako ona. Je to příběh o tom, jak se malá mořská víla chce stát člověkem pro lásku, jak už to tak v krásných filmech bývá. Není to jen tak obyčejný příběh, teda aspoň pro mně ne. A samozřejmě to skončí HAPPYENDEM. ()

boshke 

všechny recenze uživatele

Wow, netušil jsem, že se na Malou mořskou vílu kouknu dřív, než budu svým dětem ukazovat, co frčelo za našeho mládí. Nostalgie u příbuzných však byla silnější, tak se vytáhla véháeska a šlo se na věc. Dlužno poznamenat, že minimálně dnes nostalgická hodnota Malé mořské víly tu skutečnou poměrně převyšuje. I tak byl výlet za Sebastianem a Šupinkou moc fajn... 80% ()

Reklama

Dan9K 

všechny recenze uživatele

Seriál byl hned po Gumídcích z produkce Disneyho mým nejoblíbenějším. Krab Sebastian, rybka Flunder, přísný "Poseidon" Triton a k tomu skvělá hudba, která mi s přestávkami v hlavě zní po celý život. Škoda, že pro jednou neudělali tvůrci výjimku a závěr nezpracovali přesně podle Andersenovy předlohy. ()

Zelilu007 

všechny recenze uživatele

Tak toto je pohádka mého narození. S tímhle jsem vyrostla a zpívám si ty písničky dodnes. Byla jsem asi dost šáhlá, když jsem se šla koupat, nějakou tu sůl jsem do koupele přisypala a myslela si, že budu mít tu krásnou ploutev. No dnes už se smířím s tím, že nebudu mořská panna, ale tuhle pohádku mi už nikdo nevezme. ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Jeden z krásných animovaných příběhů z produkce společnosti Walta Disneye. Co na tom, že končí jinak než původní knižní příběh H. Ch. Andersena. Tohle byla svého času nejoblíbenější pohádka mé dcery ... každý den aspoň jednou musela být puštěna a kupodivu se mi nezprotivila, protože je vážně protkána tak vtipnými dialogy (český dabing - úžasný) které zatím nezklamaly a rozesmály i mě. Hudba - krásná ... úryvky z písničky pod vrbou v loďce si pamatuju doteď ;-) ()

Galerie (61)

Zajímavosti (61)

  • Pôvodne mal Uršulu zabiť princ Eric trojzubcom. Táto verzia bola použitá v hre "Kingdom of hearts II". (matthew.17)
  • Po animační stránce se ve své době jednalo o nejnáročnější Disneyho film od snímku Fantasia. Vytvořit dvouminutovou scénu bouře trvalo deseti tvůrcům speciálních efektů více než rok. (AngelLucy)
  • Když v úvodní scéně připlave do arény král Triton, můžeme v publiku vidět Mickeyho Mouse, Goofyho a Donalda jako mořské lidi. (AngelLucy)

Související novinky

Lady Gaga v Malé mořské víle?

Lady Gaga v Malé mořské víle?

16.10.2018

Následující novinku si zařaďte do složky „nepotvrzené spekulace“, nicméně podle čerstvých zpráv projevilo studio Disney zájem o zpěvačku a herečku Stefani Germanottovou aka Lady Gagu (Zrodila se… (více)

Disney posílá do kin letadla a velký mráz

Disney posílá do kin letadla a velký mráz

24.12.2012

Vánoce bez pohádky? Nebojte, máme pro vás hned dvě. I když jedna z nich bude vlastně letní hit. Možná. Studio Disney původně chtělo uvést Planes, spin-off k pixarovských Autům, rovnou na DVD a blu… (více)

Reklama

Reklama