Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Dva neohrožení kriminalisté Jack Colt a Wes Luger jsou na stopě rafinovaných překupníků drog. Šéf bandy, generál s temnou minulostí, neváhá zneužít ke svým nekalým záměrům i dívčí skautskou organizaci. Případ nebude tak jednoduché vyřešit. Detektivové, zločinci a svědkové se neustále dostávají do situací, které se na první pohled podobají proslulým scénám ze slavných filmů - od MLČENÍ JEHŇÁTEK přes ZÁKLADNÍ INSTINKT až po WAYNEŮV SVĚT. Ale stejně jako v životě i ve filmové komedii je najednou všechno úplně jinak... Podaří se statečným hrdinům a jejich krásné společnici překonat všechny léčky a nástrahy? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (279)

kingik 

všechny recenze uživatele

Když parodii, tak zábavnou. Kathy Ireland není Sharon Stone ze Základního instinktu. Emilio Estevez a Samuel L. Jackson zbytečně trapní a mačkají ten nevtipně kyselý citron, jak se dá. Nevadily by scénky bez ladu a skladu, a i ten největší filmový neznalec pozná parodii na Smrtonosné zbraně, ale kdyby se tomu dalo alespoň zasmát. Gene Quintano za celou kariéru natočil příšernou komedii s Lambertem "Proč já?" a podprůměrný western se svým oblíbencem v hlavní roli Emilio Estevezem nazvaný "Dolar za mrtvého". Když jsem viděl na scénu vpochodovat šíleně namaskovaného Shatnera a "bídácky" se tvářícího Curryho, bylo jasné, že u tohohle se bavit nebudu. No dobře, asi dvě scény byly vtipné, ale jinak parodie slabá jak černý kafe v bistru, kterou si před akcí dvojka troubovitých poldů zapomněla dát, aby to až do konce přestála. 40% ()

StanislachKo 

všechny recenze uživatele

Čože? "Na Střely to nemá ani náhodou" ?! Nezmyseľ! Až tak, že sa to nedá ani porovnávať! Taká kadencia fórikov, úžasný Estevez, čo sa za celý film neusmeje, Samuel, u ktorého sme ani len netušili aký má sebeironický nadhľad. A všetky tie kameá ani neporátam a pochybujem, že som ich aj všetky zaregistroval. Hudba dokonalo dobová a keby som chcel komentár zakončiť nejakým výrokom, musel by som ich sem dať aspoň tucet. PS: Lovitz je výborný šialenec! :-) ()

Reklama

Colonist 

všechny recenze uživatele

Konečně! Konečně jsem nalezl parodii, kterou nedělal nikdo z tria Z-A-Z nebo z jejich žáků (Pat Proft,...) a která se opravdu povedla (proti Melu Brooksovi nic nemám, ale jeho parodie jsou tak nějak "jiné"). Jasně, na klasiky jako Bláznivé střely, Žhavé výstřely nebo Airplane! tento snímek pochopitelně nemá a ani se s nimi nemůže rovnat, to je jiná liga, ale i tak je to opravdu povedená parodie. Tohle není žádná céčková parodie jako třeba Mlčení šunek, tohle se vážně povedlo. Styl humoru je podobný těm klasikám, některé hlášky opravdu odbourají a mnohdy jsem se hlasitě smál. Najdou se tu i trapné, nepovedené nebo nemastné vtipy, ale těch povedených je více. Zuckerové a Abrahams mají humor sice více inteligentnější, ale tenhle film si na to nehraje. Sice je to mnohdy buranské a na hranici trapnosti, ale pobaví to. Mini roličky hvězdných herců potěší. Film není moc dlouhý (zde se píše 84 minut, ale já viděl verzi, která měla pouhých 73 minut), takže má spád. Kromě Smrtonosných zbraní se zde parodují i jiné klasické filmy a jejich scény, tudíž je parodovaná látka snadno známá snad každému. Možná je těch 5 hvězdiček přehnaných, ale já jsem se bavil opravdu královsky a když to nebudu srovnávat se Střelami, Výstřely a jejich příbuznými, ale s těmi lacinými parodiemi z pozdějších let, tak si je dát dovolím. ()

nirvanafan 

všechny recenze uživatele

Devadesátá léta se opět potvrzují, nejen jako nejlepší desetiletí z hlediska hudební branče, ale rovněž jako zlatá éra výborných parodií. O tom, že to na Žhavé výstřely nemá, se tu nikdo nehádá, protože na ty nemá nic, ale i tak se jedná o dosti zdařilý kousek s řadou perfektních vtipů, který narozdíl od dnešní tvorby nesklouzává k trapnosti a to se cení. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Tak vzhledem k tomu, že se tady jedná o parodii hlavně na Smrtonosnou zbraň i když tu jako tradičně najdete odkazy i na jiný akční pecky, tak očekávání byla nemalá a naštěstí nezklamala. Nutno uznat, že Estevez a Jackson jsou dobře obsazeni a stylisticky navíc ještě co nejvíc upraveni aby se podobali na Gibsona s Gloverem. Výsledkem je stará dobrá parodie klasickýho stylu u který je mi jenom trochu záhadou, že nezabodovala víc v kinech a tak z chystaného pokračování nakonec nic nebylo. Škoda.80% ()

Galerie (28)

Zajímavosti (10)

  • Během výměny pořekadel mezi generálem Mortarsem a McCrackenem je řečeno "Life is very short and there is no time for fussin' and fightin', my friend!" ("Život je krátký a není čas
    na křik a boj, příteli můj".). Jedná se o text k písni Beatles We Can Work It Out. (HellFire)
  • V úvodní scéně v obchodě lze na jednom z časopisů přečíst inzerát, kde hledají dinosaury pro jistou práci. (HellFire)
  • Nabitá zbraň je filmovým debutem pro Denise Richards, kterou můžete spatřit jako jednu z dívek v červených šatech ve scéně s piánem. (HellFire)

Reklama

Reklama