Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Dva neohrožení kriminalisté Jack Colt a Wes Luger jsou na stopě rafinovaných překupníků drog. Šéf bandy, generál s temnou minulostí, neváhá zneužít ke svým nekalým záměrům i dívčí skautskou organizaci. Případ nebude tak jednoduché vyřešit. Detektivové, zločinci a svědkové se neustále dostávají do situací, které se na první pohled podobají proslulým scénám ze slavných filmů - od MLČENÍ JEHŇÁTEK přes ZÁKLADNÍ INSTINKT až po WAYNEŮV SVĚT. Ale stejně jako v životě i ve filmové komedii je najednou všechno úplně jinak... Podaří se statečným hrdinům a jejich krásné společnici překonat všechny léčky a nástrahy? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (279)

Colonist 

všechny recenze uživatele

Konečně! Konečně jsem nalezl parodii, kterou nedělal nikdo z tria Z-A-Z nebo z jejich žáků (Pat Proft,...) a která se opravdu povedla (proti Melu Brooksovi nic nemám, ale jeho parodie jsou tak nějak "jiné"). Jasně, na klasiky jako Bláznivé střely, Žhavé výstřely nebo Airplane! tento snímek pochopitelně nemá a ani se s nimi nemůže rovnat, to je jiná liga, ale i tak je to opravdu povedená parodie. Tohle není žádná céčková parodie jako třeba Mlčení šunek, tohle se vážně povedlo. Styl humoru je podobný těm klasikám, některé hlášky opravdu odbourají a mnohdy jsem se hlasitě smál. Najdou se tu i trapné, nepovedené nebo nemastné vtipy, ale těch povedených je více. Zuckerové a Abrahams mají humor sice více inteligentnější, ale tenhle film si na to nehraje. Sice je to mnohdy buranské a na hranici trapnosti, ale pobaví to. Mini roličky hvězdných herců potěší. Film není moc dlouhý (zde se píše 84 minut, ale já viděl verzi, která měla pouhých 73 minut), takže má spád. Kromě Smrtonosných zbraní se zde parodují i jiné klasické filmy a jejich scény, tudíž je parodovaná látka snadno známá snad každému. Možná je těch 5 hvězdiček přehnaných, ale já jsem se bavil opravdu královsky a když to nebudu srovnávat se Střelami, Výstřely a jejich příbuznými, ale s těmi lacinými parodiemi z pozdějších let, tak si je dát dovolím. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Nevím no, asi čím jsem starší, tím mám jiný smysl pro humor než většina zdejších uživatelů…Viděl jsem už teda mnohem lepší parodie, než je tento kousek. Pár vtipných momentů – scén – hlášek tu skutečně bylo, ale převažovala spíše trapnost nad opravdovou zábavou. Bruce a jeho karavan asi jedna z nejlepších scén, Kathy Ireland byla sakra pěkná ženská, hlavní dvojice ujetá ale oba herce mám docela rád, takže ve finále tomu ty průměrné tři hvězdy vlepím. Mezi moje oblíbené filmy ale tohle určitě patřit nikdy nebude. ()

Reklama

lamps 

všechny recenze uživatele

Skvělá parodie, která po většinu času aplikuje humor hodně připomínající nejslavnější díla bratří Zuckerů. Má to sice pár slabších míst a některé vtipy se míjí účinkem, ale vesměs skvělé herecké kreace a nezapomenutelné scény s Willisem a Johnem Lovitzem to všechno zase ženou do mé komediální síně slávy. ()

nirvanafan 

všechny recenze uživatele

Devadesátá léta se opět potvrzují, nejen jako nejlepší desetiletí z hlediska hudební branče, ale rovněž jako zlatá éra výborných parodií. O tom, že to na Žhavé výstřely nemá, se tu nikdo nehádá, protože na ty nemá nic, ale i tak se jedná o dosti zdařilý kousek s řadou perfektních vtipů, který narozdíl od dnešní tvorby nesklouzává k trapnosti a to se cení. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Občas vám utkvie v pamäti viac film z vašej mladosti, ako ten, ktorý ste videli včera. Mal som to šťastie vidieť Nabitú zbraň v štrnástich, keď som presne zapadal do cieľovej skupiny producentov filmu, pretože väčšina fórov mi vtedy pripadala geniálna a keď si tak na ne spomínam dnes, až také komediálne terno to nebolo. Ale práve o tom hovorím. Nechcem si tieto spomienky ničiť jej reprízou, dopadlo by to podobne neslávne, ako s Mužmi v práci, alebo s Why me?. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (10)

  • Postavy Samuela L. Jacksona a Emilia Esteveze "Colt a Lugar" nesou jména dle pistolí. Generál Mor-tars je zase pojmenován po automobilové společnosti General Motors. (HellFire)
  • Bruce Willis není uveden v titulcích na začátku ani konci filmu. (korbitch22)
  • Film byl originálně zamýšlen jako celovečerní ztvárnění seriálu Sledge Hammer, policajt s.r.o., jelikož tvůrce seriálu Alan Spencer měl s produkční společností New Line smlouvu k produkci filmu. Spencer ale snahu vzdal v důsledku velmi špatných scénářů. (HellFire)

Reklama

Reklama