Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Dva neohrožení kriminalisté Jack Colt a Wes Luger jsou na stopě rafinovaných překupníků drog. Šéf bandy, generál s temnou minulostí, neváhá zneužít ke svým nekalým záměrům i dívčí skautskou organizaci. Případ nebude tak jednoduché vyřešit. Detektivové, zločinci a svědkové se neustále dostávají do situací, které se na první pohled podobají proslulým scénám ze slavných filmů - od MLČENÍ JEHŇÁTEK přes ZÁKLADNÍ INSTINKT až po WAYNEŮV SVĚT. Ale stejně jako v životě i ve filmové komedii je najednou všechno úplně jinak... Podaří se statečným hrdinům a jejich krásné společnici překonat všechny léčky a nástrahy? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (279)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Nabitá zbraň zaostává za Střelami a Výstřely jen o málo. I tady se najda řada nezapomenutelných gagů a hlášek, které jsou oproti dvoum jmenovaným parodiím neprávem opomínány. Přičítám to přeci jen určité parodické nevybroušenosti a trapným scénám, který je tady víc, než by být mělo. Přesto se jedná o víc než vydařenou věc a cameo s Willisem mě víc než pobavilo. 60% ()

JohnMiller 

všechny recenze uživatele

Neuveriteľné... Paródia ktorá sa mi páčila a do úplne najmenších detailov bola prepracovaná. Kiežby sa aj dneska nakrúcali takéto paródie aj keď si myslím, že to asi nie je možné. Keďže by sa parodovali filmy ktoré sú vo svojej podstate tiež paródie. Pre mňa asi najlepšia paródia vôbec. Mňa to bavilo viac ako Scary Movie aj Horúce strely. Videné vďaka náhodnému prepínaniu kanálov. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Filmařská pomstychtivost zase jednou semlela několikero amerických hitů. Po vzoru hledače správně profláknutých titulů Jima Abrahamse, který se kdysi prorocky nechal slyšet, že „tajemství parodie spočítá ve schopnosti nalézt vhodnou oběť“, si daný žánr chtěli vyzkoušet (a slušně na něm vydělat) i další pánové od řemesla. V té době neznámý režisér Gene Quintano, který počátkem devadesátých let natočil jen dvě průměrné bláznivé komedie, tak coby spoluautor scénáře prověří, jak pečlivě zná divák zaoceánskou kinematografii – těžké to mít nebude, protože se vyřádil zejména na známých hitech jako Smrtonosná zbraň i past, Wayneův svět, Mlčení jehňátek nebo na Verhoevenově klasice, ve které dostane prostor sekáček na led i překřížené nohy při výslechu. Jenže zatímco například obě pokračování Žhavých výstřelů nebo původní tři díly Bláznivých střel zdobí kvalitativní trvanlivost a snímky se dodnes honosí uznáním coby drzé a potrhlé parodie bez respektu, Nabité zbrani chybí podpora kvalitního scénáře. Zmíněné kousky navíc posílila filmařská zručnost autorů. Nabitá zbraň možná vrší jednu komickou situaci za druhou, střídá humor krutý, absurdní a primitivní, dnes však jako komedie s přidanou hodnotou neobstojí. Přitom zesměšňuje skutečně všechno. Z plátna je cítit, že scénáristé odvedli skutečně mravenčí práci, která látku dovádí až do absurdních rozměrů. Ne vždy ale fungují. Nabitá zbraň se prostě (bohužel) Zuckerům a Abrahamsovi pouze dívá přes rameno!! ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Tak čo máš?“ – „Lupy, vši alebo len suchú pokožku, neviem.“ Paródia predovšetkým na buddy sériu Joela Silvera SMRTONOSNÁ ZBRAŇ, kde tradičné duo Gibson/Glover nahradil snaživý Emilio Estevez (MLADÉ PUŠKY) a vtedy ešte ani zďaleka hviezdny Samuel L. Jackson. Hoci je snímka prepchatá roličkami slávnych hercov (Charlie Sheen, Whoopi Goldbergová, Bruce Willis) a celkom podarenými vtipmi („Nič ste nevideli.“), zostáva skôr úsmevnou, ako vtipnou. Nevraviac o nedostatočnom rozpočte a pachuti béčka (trocha ako podobne ambiciózne, no v konečnom efekte priemerné MLČANIE ŠUNIEK). Dialógy sa však mimoriadne podarili („Ako chutí ľudské mäso?“ – „Ako kura.“). ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Skvělá parodie plná vtípků a absurdních dialogů, která mi přijde lepší než Žhavé výstřely, ale třeba na Bláznivou střelu to nemá. Fakt jsem u toho vyprskával smíchy. Miluju tenhle doslovnej styl humoru, kdy se ve filmu dějou totální nesmysly a hrdinové to všechno s kamennejma ksichtama berou vážně. Třeba když William Shatner loví držkou pirani z akvárka. Nebo nízkorozpočtová transplantace orgánů Emilia Esteveze :D ()

Galerie (28)

Zajímavosti (10)

  • Postavy Samuela L. Jacksona a Emilia Esteveze "Colt a Lugar" nesou jména dle pistolí. Generál Mor-tars je zase pojmenován po automobilové společnosti General Motors. (HellFire)
  • Produkce počítala s natočením druhého dílu a vznikl i plakát, na němž bylo napsáno "No tak, věděli jste, že k tomu dojde". Po neúspěchu v kinech byly ale práce na druhém dílu pozastaveny. (HellFire)
  • Bruce Willis není uveden v titulcích na začátku ani konci filmu. (korbitch22)

Reklama

Reklama