Reklama

Reklama

The Woodsman

Trailer

Obsahy(1)

Jak překoná dospělý fakt, že jej přitahují nezletilé dívky? Je možné se zbavit touhy a zařadit se zpět do společnosti, která je odmítavá a nepřátelská? O tom je Dřevař režisérky Nicole Kassellové, jež si ke své režijní prvotině vybrala právě toto závažné společenské téma. Hlavní hrdina, kterého odvážně ztvárnil známý Kevin Bacon, se po 12 letech strávených ve vězení snaží začít nový život. Kasselová zvládá složité téma s mistrnou přesvědčivostí a její pohled do komplikovaného nitra lidské duše donutí k zamyšlení každého diváka. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (61)

jhrasko 

všechny recenze uživatele

Minimalistický pohľad na svet, s ktorým sa málokto stotožní, na problém, ktorý málokto pochopí, na človeka, s ktorým sa málokto (rád) skamaráti. A napriek tomu (alebo práve pre-to) som s Walterom v podaní K.Bacona celý film sympatizoval, čo može posobiť prvoplánovo, ale zároveň i ako premyslená cesta k divákovi (odkazujúc na prvú vetu v tomto texte). Životná rola KB, o ktorej sa málo vie, v kongeniálnom spojení s jeho manželkou K.Sedgwick, ktorá mi nikdy neprišla herecky tak zaujímavá (a sexy). Ťažká, ale veľmi zaujímavá skúsenosť. ()

Sofia 

všechny recenze uživatele

Hodně silný film o pedofilii, který nutí k přemýšlení. Jak to asi musí hrozné, prožívat každý den takové pocity a muka, které prožívá Walter. Chtě nechtě jsem byla na jeho straně...i když v reálném životě bych to asi opravdu prožívala jinak. Chválím oba hlavní představitele i nenápadnou režii a v neposlední řadě slovní hříčku s názvem (Walter pracuje na pile, vyrábí stoly, chodí pozorovat malé holčičky do lesa...). Jen víc takových filmů! ()

Reklama

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Zneklidňující film, ve kterém Kevin Bacon coby pedofilní Walter celou dobu působí jako prst chvějící se na spoušti. Pořád vyvolává napětí, kdy už padne rána. Ublíží někomu? Ublíží někdo jemu? I nevinné scény jsou tak nesnesitelné, že podvědomě na tu ránu čekáte. Režisérka se snažila podat příběh z Walterova pohledu tak, aby se s ním ztotožnil i divák. Do značné míry se jí to daří. Ztrápený Walter je vykreslený spíše jako nešťastná oběť pronásledovaná vlastními běsy (i když evidentně v dětství jeho vztah k sestře nebyl tak jednoduchý, jak ho popisuje). _____Walter nemůže za to, s jakou sexuální preferencí se narodil, stejně jako někdo nemůže za to, že se narodil s modrýma očima. Nedá se to změnit. Jak se ale dá žít s tím, že ho všichni ostatní vidí jako monstrum a on sám sebe takhle v některých momentech vidí taky?____ I když se do pozvolného vyprávění děje moc nehodila, tak scéna, ve které nahání muž malého chlapce, zfilmovaná jako sportovní zápas mezi predátorem a obětí, působila hrozivě - s až humornou nadsázkou podaná příšerná situace, která je absolutním společenským tabu.______ Jen si říkám, jestli tenhle film obraz pedofilů ve společnosti ještě nezhorší. Já vím, zní to absurdně, ale většina pedofilů se nikdy sexuálního násilí na dětech nedopustí a naopak, velkou část sexuálních zločinů na dětech spáchají lidé, kteří nemají pedofilní sklony. Jestli mi nevěříte, tak se podívejte na heslo pedofilie na Wikipedii. ____ Právě proto dávám jen tři hvězdy a to přes famózní herecký koncert Kevina Bacona. V příběhu se totiž koncentruje takové množství úchylů, že to až vypadá, jakoby v tom městě, kde se film odehrává, zrovna měli sjezd. Snímek tak posiluje pocit ohrožení, vyvolává představu, že děti si před nikým nemohou být jisté, a že téměř každý jim chce ublížit. Umocňuje tak ještě víc společenskou představu, že každá úchylka se jednou musí projevit, a proto by bylo lepší každého takového nešťastného jedince rovnou preventivně zavřít a už nikdy ho nepustit ven. ()

zette 

všechny recenze uživatele

Vyborne drama. Divak nevi, co presne hlavni hrdina udelal, jen to, ze to posral a sklony k pedofilii ma dodnes. Je ale radost sledovat Kevina Bacona, ktereho jsem v podvedomi mel, ale po tomto snimku ho beru jako jednoho z nejlepsich hercu soucasnosti. O nic horsi neni ani Kyra Sedgwick. Uzasne natocene komorni drama, styl, ktery je memu srdci nejblizsi... ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Už dobrých pár dnů přemýšlím o tom, co k tomu filmu napsat. Téma je ožehavé, o obětech pedofilů už nějaké ty filmy jsou, ale tenhle se na to dívá z úplně jiné perspektivy. Co se mi především nelíbilo bylo to, jak se nám film snažil podsunout, že si to hlavní hrdina nevybral a že je sám obětí své vlastní touhy. Chápu, že je to taky jenom člověk a člověk dělá chyby, ale ten skrytý podtext "litujte ho, i on si zaslouží lítost a druhou šanci" se mi zkrátka úplně nelíbil. Nepřipadalo mi to úplně nestranné, jak tu někteří komentující píší. Je pravda, že v některých chvílích jsem ho až měla chuť litovat, ale za chyby se platí a ve skutečnosti bych se spíše přiklonila na stranu těch, kteří by ho chtěli vykastrovat. Nicméně je to brané ze zajímavého úhlu, ale forma mě úplně neoslovila, nemluvě o tom, že občas se opravdu nic nedělo... ()

Galerie (10)

Zajímavosti (6)

  • Kevin Bacon přispěl k filmu kromě produkce a hlavní role Waltera i písní "Chop Wood" v duetu se svým starším bratrem Michaelem Baconem ze skupiny The Bacon Brothers. (Oxytocin)
  • V rámci přípravy na natáčení mluvila režisérka se sexuálními násilníky a jejich terapeuty. (hellstruck)

Reklama

Reklama