Reklama

Reklama

Rocky Horror Picture Show

  • Polsko Rocky Horror Picture Show (více)
Trailer

Obsahy(1)

Mladí snoubenci Brad a Janet uvíznou za bouřlivé noci před závorou označující konec cesty. Vzpomenou si, že cestou viděli starobylý hrad a rozhodnou se tam hledat pomoc. Když dorazí, uvítá je muž s bledou tváří, prořídlou kšticí a temně rudými kruhy pod očima a požádá je, aby vešli. Tak se mladá dvojice ocitne na dekadentním večírku pána domu – Dr. Franka-N-Furtera, transvestity z transsexuální Transylvánie a zjevně nepříliš příčetného vědce. Ten jim představí svůj nejnovější výtvor, urostlého blondýna Rockyho, kterého si stvořil pro své potěšení. Začíná noc plná vášní, kdy si nikdo nemůže být ničím jistý, zejména pak svým pohlavím a sexuální orientací. (AČFK)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (420)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

OK, takže tady máme další mnou nepochopený kult. Odporná sedmdesátková hudba vytrvale ničící moje uši sice tu obrazovou úchylnost hezky podtrhuje, ale současně stvořila pro mne téměř nekoukatelné dílo. RHPS je úchylné přesně tím hnusně úchylným způsobem, pro který nemám ani pochopení, natožpak slabost. Tim Curry je ve své roli sladkého transvestity z transexuální planety Transylvánie navíc až nepříjemně přesvědčivý... Celkově je tenhle snímek jedním z nejméně opakovávatelnějších filmových zážitků, za což mu ty dvě hvězdy dám. Ale můj vkus je někde jinde. ()

classic 

všechny recenze uživatele

Vskutku ani neviem, ako rýchlo mi ubehli tieto filmové minúty, ktorých bolo 100, počas ktorých som sa pozeral, až by som povedal na absurdný, bizarný, atypický, kontroverzný + s podtextom homosexuality, bisexuality, fetišistického transvestizmusu, pôsobiaci muzikál s chytlavými pesničkami, v ktorom dominuje TIM CURRY, a to vo svojej jednoznačne životnej role - Dr. Franka-N-Furtera, kde si u neho nemôžete byť nikdy istý, čo si zase prichystal pre hostí, bohužiaľ, to nevie taktiež Janet Weiss, s tvárou Susan Sarandon, ktorá bude väčšinou sporo odetá. So svojim snúbencom Bradom Majorsom zavítajú nechtiac do jeho opulentného sídla, v ktorom sa zišli absolútne zvláštni ľudia, ktorí nezaspali na vavrínoch, a prichystali si pre nich viacero prekvapení... _ Pozrel som si síce vec, ktorú ešte stále premietajú v rôznych kinách sveta, napríklad v USA, čiže po správnosti je považovaná za oficiálny KULT, splnil som si teda svoju filmovú povinnosť, zhliadol som tak svoj doterajší filmový rest, ale nemôžem následne s čistým svedomím povedať, že by mi to niečo dalo E-X-T-R-A navyše, ako iba tento šialený MIX, ktorý ma často znechucoval, len zase nemám právo tvrdiť, že by som v kuse sledoval hodinky, tie som si všimol až, keď už začali pekne klopať na dvere, a tak sa dá tým pádom povedať, že je na tomto čosi fascinujúce a isto zaujímavé...?! ()

Reklama

Sawy 

všechny recenze uživatele

"Let's do the time warp again!" Neskutečnej nářez! O tomhle kultu jsem toho před zhlédnutím hodně slyšel,ale trvalo dlouho,než se mi poštěstilo ho vidět.A řeknu vám,dokážu pochopit jak nadšení tak znechucení nad filmem,ale jak mu někdo může dát tři hvězdičky,to ne.Tohle prostě buď milujete nebo nenávidíte,nic mezi tím.Já se jednoznačně přidávám do první skupiny,téhle muzikálové parodii na všechno možné je strašně snadné podlehnout.Chytlavé písničky,nerdovský Brad,cudná Janet,Riff Raff,Rocky a hlavně nenapodobitelný Tim Curry coby Frank! Něco mi říká,že čím víckrát to uvidím,tím to bude lepší.Hravé,originální a okouzlující dílo,které mělo o půlnoci ještě větší kouzlo.A ještě něco,Meat Loaf je BŮH!!! 95 % ()

Faidra 

všechny recenze uživatele

Nic šíleného mi není cizí, jak by mohl dosvědčit můj soused, který nevěřícně zíral, když jsem ráno při odklízení sněhu tancovala s lopatou a prozpěvovala si "let it snow, let it snow, let it snow!" Příště si po vzoru uživatelky Viktooorky k tomu ještě vezmu korzet a podvazky a píseň vyměním za Touch-A, Touch-A, Touch Me a to by bylo, aby nebylo. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Strašná úchylárna, ale je až tak moc úchylný až je to zábavný. hudba co je ve filmu neni zrovna moje nejoblíbenější, ale dobře se to do filmu hodilo a některý písničky byly i celkem dobrý. bohužel je to dost starý takže jsem tam moc zparodovaných scén z béčkových hororů, který znám neviděl, ale něco jsem přece jenom zaznamenal. A Tim Curry je fakt drsnej, ale stejně byl nejdrsnější závěr, kdy to tam rozjel vozíčkář ()

Galerie (163)

Zajímavosti (79)

  • Při písni "Hot PattotieŮ, kdy Eddie (Meat Loaf) vyjíždí po rampě na své motorce, lze v levém rohu vidět jednoho z tanečníků, jak leze na mramorovou sochu a omylem jí ulomí hlavu. (Alfréda)
  • Tim Curry se původně dostavil na konkurz kvůli roli Brada. (Cherish)
  • Původní originální název snímku byl They Came from Denton High. (Cherish)

Související novinky

Zemřel zpěvák a herec Meat Loaf

Zemřel zpěvák a herec Meat Loaf

21.01.2022

Svět hudby a filmu přišel o další z velkých talentů. Ve věku 74 let včera v USA zemřel americký zpěvák a filmový herec Marvin Lee Aday, znám především pod svým uměleckým jménem Meat Loaf. Talentovaný… (více)

Reklama

Reklama