Reklama

Reklama

Rocky Horror Picture Show

  • Polsko Rocky Horror Picture Show (více)
Trailer

Obsahy(1)

Mladí snoubenci Brad a Janet uvíznou za bouřlivé noci před závorou označující konec cesty. Vzpomenou si, že cestou viděli starobylý hrad a rozhodnou se tam hledat pomoc. Když dorazí, uvítá je muž s bledou tváří, prořídlou kšticí a temně rudými kruhy pod očima a požádá je, aby vešli. Tak se mladá dvojice ocitne na dekadentním večírku pána domu – Dr. Franka-N-Furtera, transvestity z transsexuální Transylvánie a zjevně nepříliš příčetného vědce. Ten jim představí svůj nejnovější výtvor, urostlého blondýna Rockyho, kterého si stvořil pro své potěšení. Začíná noc plná vášní, kdy si nikdo nemůže být ničím jistý, zejména pak svým pohlavím a sexuální orientací. (AČFK)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (418)

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Ty muzikály asi nebudou tak špatné. Po My Fair Lady jsem se rozhodl pustit si další, tentokráte z opačného soudku a opět to vyšlo. Jde určitě o jeden z nejoriginálnějších a zároveň nejvtipnějších muzikálů. Kadence vtipných scén sice není příliš častá, vše však vynahrazují taneční čísla spolu se zpěvem. Úvodní píseň, stejně jako výstup tranvestity z transsexuální Transylvánie jsou vrcholy filmu a výsledný dojem kazí jen závěrečné rozuzlování. Tim Curry ve své životní roli a mlaďoučká Susan Sarandon (jakkoliv divně toto slovní spojení zní) pohromadě, už jen proto stojí Rocky Horror Picture Show za to (no řekněte sami, jak často uvidíte Susan Sarandon mladou, že?). ()

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Tak toto ani zďaleka nie je moja šálka kávy... Odjakživa neznášam muzikály a ak sa mi niečo protiví ešte viac ako muzikály, tak sú to transvestiti, takže Rocky Horror Picture Show bolo pre mňa niečo, na čo som pozeral ako eskimák na klimatizáciu... Nech už tento divný počin paroduje čo chce, mne to vôbec neprišlo zábavné a jediné pocity, ktoré som počas jeho sledovania pociťoval boli nuda, striedajúca sa s odporom. Tá jedna hviezdička je za chytľavú skladbu ospevujúcu staré scifárne zo začiatku filmu. ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

,,…A JENOM PÁR HODIN PO OFICIÁLNÍM ZASNOUBENÍ BRAD A JANET SVORNĚ OCHUTNALI ZAKÁZANÉ OVOCE. COŽ BYLO SAMO DŮKAZEM, ŽE JEJICH HOSTITEL BYL NEVALNÉ MORÁLKY....“ /// Já to prostě (někdy) musel vidět! Zajímalo mě, proč to byl (furt je?) takovej šlágr! Jsem celkem překvapenej, že ta proplánovaná hravost (chcete li přehrávání) celkem baví (a taky, jak to Susan Sarandon sekne!). A pak ta hudba… no… prostě muzikál, takže tady máme i nějakej rokec. A chápu, že ta ujetost, všechny ty různý vodkazy na béčkový horory a scifíčka…, to muselo bejt v tý době originální. V tý době… /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Muzikál ,,Rocky Horror Show“, kterej měl premiéru v roce 1973 jsem neviděl. 2.) Chcu se naučit tančit Time Warp. 3.) Páč natočit sci-fi a horor uměl jedině s Ed Wood! 4.) Thx za titule ,,fridatom“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR * AKCE * NAPĚTÍ ne ()

jonyyy 

všechny recenze uživatele

Další z filmů u kterých koukáte na televizi s otevřenou pusou a nevěříte, co vaše oči vidí. Tim Curry je ve své roli neuvěřitelně přesvědčivý a přirozený. Ty pohyby a grimasy - nemohli vybrat lépe. Pro mě doslova oskarový výkon. Není divu, že si tím udělal velké jméno. Podle mého by se měla i ocenit odvaha tvůrců a hlavních představitelů. V době svého vzniku bych nevěřil, že může kritika přijmout takto úchylný muzikál o transvestitovi z planety Transsexual z Transylvanie. Klobouk dolů, že se povedlo. A jak se pozná, že je The Rocky Horror Picture Show kultovní klasikou? No přece tak, že ji parodovali v Simpsonech. 85% ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Nie každá klasická kultovka môže zaujať každého. Nie každý, kto uzná kvality takejto kultovky, ju dokáže aj pozitívne ohodnotiť. Picture show je film, ktorý išiel úplne mimo mňa, je určený pre diametrálne odlišné publikum a ja ho nechcem zatracovať, ani spochybňovať jeho popkultúrny dosah. Taktiež nebudem fanúšikom Meata Loafa tvrdiť, že jeho hudba je strašný gýč, keď oni ho milujú a majú svoju subjektívnu pravdu. Takže hor sa na ďalší filmový kult, ktorý som ešte nevidel a uvidíme, možno zaujme viac. ()

Galerie (163)

Zajímavosti (79)

  • Představitel svalnatého Rockyho (Peter Hinwood) se po natočení snímku Rocky Horror Picture Show přestal věnovat herectví a veřejně prohlásil, že svého angažmá lituje a za roli Rockyho se stydí. V současné době je majitelem antikvariátu. (Alfréda)
  • Janetiny (Susan Sarandon) boty mění v průběhu filmu barvu; na začátku filmu mají barvu černou, v laboratoři jsou bílé. (Alfréda)
  • Šaty, které má na sobě Frank N. Furter, mají v místě srdce růžový trojúhelník. Tento symbol byl používán v koncentračních táborech, aby odlišil homosexuální vězně od heterosexuálních. (Alfréda)

Související novinky

Zemřel zpěvák a herec Meat Loaf

Zemřel zpěvák a herec Meat Loaf

21.01.2022

Svět hudby a filmu přišel o další z velkých talentů. Ve věku 74 let včera v USA zemřel americký zpěvák a filmový herec Marvin Lee Aday, znám především pod svým uměleckým jménem Meat Loaf. Talentovaný… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno